Adecco: Στις 20 και 21 Οκτωβρίου το Experience Work Day, η πρωτοβουλία αφιερωμένη στους νέους

Μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων πραγματοποιεί στις 20 και στις 21 Οκτωβρίου o Όμιλος Adecco, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Experience Work Day που στοχεύει στην ομαλότερη ένταξη των νέων στον κόσμο της εργασίας. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του Experience Work Day, εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου Adecco σε όλο τον κόσμο θα αναλάβουν για 24 ώρες ρόλο μέντορα μεταδίδοντας τη γνώση και την εμπειρία τους στα νέα ταλέντα, απαντώντας σε απορίες και προβληματισμούς.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Όμιλος υποδέχεται στα γραφεία του τους νέους, παρέχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ημέρα εργασίας δίπλα σε στελέχη που το αντικείμενο εργασίας τους τούς ενδιαφέρει μελλοντικά. Εντούτοις, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν webinars και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές.

Αναφορικά με τη χώρα μας, η oμάδα του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 21 Οκτωβρίου στις 15:00 το webinar με θέμα «Αναζήτηση Εργασίας στον Ψηφιακό Κόσμο» στα Ελληνικά, στο οποίο θα αναπτυχθούν οι ενότητες Αναζήτηση εργασίας μέσω διαδικτύου, Επαγγελματική δικτύωση μέσω διαδικτύου και Συνέντευξη εξ αποστάσεως. Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους χωρίς ή με πολύ περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σχεδόν 50 θεματικές ενότητες εκείνες που θα υλοποιηθούν στις γλώσσες που γνωρίζουν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Στην Code.Hub η Έλενα Παπαδάκη

Τη θέση της Tech Recruitment Consultant Team Leader στην Code.Hub ανέλαβε η Έλενα Παπαδάκη μετά την αποχώρησή της από την Aegean, στην οποία εργαζόταν για 17 χρόνια ως Payroll Officer και ως HR Officer. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από την Aegean, τονίζοντας μέσα στην ανάρτησή της, ότι «Μετά από 17 χρόνια ενός καταπληκτικού ταξιδιού με την Aegean, έχει έρθει η ώρα να πετάξω προς έναν καινούργιο προορισμό».

Ο Γιάννης Βόμβας HR Director στην Kanava Hotels & Resorts

Τη θέση του HR Director στην Kanava Hotels & Resorts ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Γιάννης Βόμβας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Ανθής Μανέτα, η οποία αποχώρησε λόγω άδειας μητρότητας. Ο Γ. Βόμβας είναι κάτοχος BSc στο Business Administration από το American College of Greece και MSc στο Strategic HR Management από το ALBA, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως HR Development Manager στην Elinoil, HR Business Partner South East Europe στην Uniliever, HR Supervisor στην Arkas Hellas και Global Recruitment Advisor στην Ocean Rig.

Η Wind Ελλάς λανσάρει την πρωτοβουλία «W for Women»

Η Wind Eλλάς λανσάρει την πρωτοβουλία “W for Women” με στόχο την ουσιαστική και έμπρακτη ενδυνάμωση των γυναικών στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά δράσεων “W for Women” είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους «25 Στόχους για το 2025». «Ξεπερνώντας κατά 4% τον στόχο του 20% που είχε τεθεί για το 2020, η Wind Ελλάς δεσμεύεται να καλύψει το 35% των θέσεων ευθύνης από γυναίκες μέχρι το 2025, καθώς και να αυξήσει το συνολικό ποσοστό των γυναικών στον οργανισμό που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 43%» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Wind.

Για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γυναικών το “W for Women” δημιουργεί δράσεις που αφορούν τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Οι δράσεις για το εσωτερικό περιβάλλον έχουν σχεδιαστεί πάνω σε 3 άξονες, ενδυνάμωση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων, ενεργή στήριξη της μητρότητας και προστασία της οικογένειας, ευεξία και ευημερία (well-being) στο εργασιακό περιβάλλον. Οι δράσεις για το κοινωνικό περιβάλλον από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν πλήρως αμειβόμενη 6μηνη πρακτική εργασία για νέες φοιτήτριες/απόφοιτες πολυτεχνικών σχολών και σχολών τεχνολογίας, σχεδιασμό εξειδικευμένου κύκλου εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες, για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και δωρεάν πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εργαλεία, ειδικά  για νέες γυναίκες που βρίσκονται σε νησιά της άγονης γραμμής, συνεργασία με την «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί» της Κιβωτού του Κόσμου, ώστε να εκπαιδεύσει μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, μέσω ενός κύκλου μαθημάτων για την ενδυνάμωση του εργασιακού τους προφίλ.

Ο Γεράσιμος Καρμίρης, Human Resources Executive Director της Wind, ανέφερε σχετικά: «Η ενδυνάμωση και ενίσχυση των γυναικών στο εργασιακό τους περιβάλλον αποτελεί συνεχή διαδικασία και προτεραιότητα για την Wind Ελλάς. Η ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό των δράσεων, τόσο στο εσωτερικό μας περιβάλλον όσο και στην κοινωνία ευρύτερα, συμβαδίζει απόλυτα με την πολιτική της εταιρείας για τη Διαφορετικότητα & Ενσωμάτωση και αποτελεί απόρροια της δέσμευσής μας για την προώθηση των ίσων ευκαιριών για όλους».