New SIA Greece: Επαγγελματικός προσανατολισμός για τα παιδιά των εργαζομένων της

Την Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας εμπιστεύτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η New SIA Greece για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων της. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι της Orientum πραγματοποίησαν ένα 3ωρο αναλυτικό σεμινάριο για να ενημερώσουν μαθητές και γονείς για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, τα επαγγέλματα του 2030, τις εναλλακτικές καριέρας, τη σύγχρονη αγορά εργασίας και όλες τις αλλαγές και εξελίξεις στην παιδεία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες με 30 μαθητές Λυκείου με στόχο τη συνολική διερεύνηση των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων, την έγκυρη ενημέρωση για όλες τις σχολές και τμήματα καθώς και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται από αυτά. «Η επιλογή του επαγγέλματος δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός.

Ως Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στην New SIA Greece προσεγγίζουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό ως μια υπηρεσία που σκοπό έχει να υποστηρίξει τις οικογένειες των συναδέλφων μας μέσα από μία σειρά ομαδικών και εξατομικευμένων συνεδριών ώστε οι μαθητές να  οδηγηθούν στην βέλτιστη ακαδημαϊκή και κατ’ επέκταση επαγγελματική επιλογή» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καλύβας, Head of Human Resources, Internal Communication & General Services της εταιρείας, ενώ από την πλευρά του ο Αποστόλης Τζιανάκης, Head of Sales της Orientum ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε για τρίτη χρονιά με τη New SIA Greece και βοηθάμε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών των εργαζομένων. Ευχαριστούμε πολύ την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα να βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό που ονειρεύονται».

ΙΠΕ: Πρόγραμμα mentoring με τη συνεργασία της Linkage

Την έναρξη προγράμματος mentoring σε συνεργασία με την εταιρεία Linkage ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος. Ειδικότερα, στο εν λόγω πρόγραμμα θα συμμετέχουν ως Mentors καταξιωμένα στελέχη της αγοράς με εμπειρία και γνώσεις, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, ο γενικός διευθυντής της ΕΖΑ, Τζώρτζης Κανακάρης, ο operating partner του Elikonos Capital Partners, Δημήτρης Βιδάκης, ο γενικός διευθυντής της Άμβυξ, Γιάννης Αρτινός, και ο VP Group Organization της Barilla, Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι mentees μπορούν να αναζητήσουν έμπνευση, όραμα και καθοδήγηση στη διαχείριση των θεμάτων της εργασιακής τους καθημερινότητας και την εξέλιξη της καριέρας τους. Σημειώνεται ότι η έναρξη του Προγράμματος τοποθετείται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. (Πηγή: FoodReporter)

West: Νέα HR Director η Νατάσσα Σαχλού

Καθήκοντα HR Director στον Όμιλο West ανέλαβε η Νατάσσα Σαχλού, η οποία διαθέτει διευρυμένη εμπειρία σε όλους τους τομείς διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για περισσότερα από 19 έτη. Μέχρι πρότινος η Ν. Σαχλού είχε τον ρόλο της HR Manager στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. (Heineken NV), ενώ είναι κάτοχός ΒSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Laverne University και ΜSc in Strategic Human Resources Management από το ΑLBA.

«Είμαι περήφανη και ιδιαίτερα χαρούμενη που μπαίνω στην οικογένεια της West, μια εταιρεία που στην καρδιά της έχει της αξίες που και εγώ, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά πρεσβεύω. Work Ethics, Empowerment, Speed, Trust.

Ένα ταξίδι ξεκινάει με όραμα και επιχειρηματικά σχέδια στα οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι Άνθρωποι της West!» δήλωσε η κα. Σαχλού, ενώ ο Chairman του ομίλου West, Αντώνης Ποταμίτης, ανέφερε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην οικογένεια μας ένα έμπειρο στέλεχος της αγοράς με ήθος και αξίες. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των αποδόσεων μας στον τομέα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από σύγχρονα συστήματα οργάνωσης και αξιολόγησης, καθώς και του αποτυπώματος του ομίλου μας στο περιβάλλον και στην οικονομία».