Κ. Χατζηδάκης: Και το Ταμείο Ανάκαμψης στη στήριξη της αγοράς εργασίας

Τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου που προωθεί άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να αντιμετωπίσει την δημογραφική κρίση παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δυο φύλων.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε:

  1. Στην προώθηση εναλλακτικών  μορφών φύλαξης παιδιών μέσα από το νέο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς», που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ και παρέχει οικονομική ενίσχυση για τη φύλαξη βρεφών από δύο μηνών έως 2,5 ετών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι πιστοποιημένου παιδαγωγού-φροντιστή που επιλέγεται από ειδικό μητρώο, σε περιοχές που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  2. Στη δημιουργία μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης,  με δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούν εργαζόμενες μητέρες να αφήνουν βρέφη και νήπια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους φύλαξης μέσα στις επιχειρήσεις που δουλεύουν και σε πρώτη φάση μπορούν να καλυφθούν 2.500 μικρά παιδιά.
  3. Στη χρηματοδότηση της δημιουργίας 50.000 νέων θέσεων για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και την  παράλληλη προώθηση της δημιουργίας 150 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  4. Στη στήριξη -επίσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης-  με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να φροντίσουν το παιδί τους και στη συνέχεια δυσκολεύονται να επανέλθουν στη δουλειά τους Λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε ένα τέτοιο ειδικό πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο οποίο οι άνεργες μητέρες θα έχουν προνομιακή μεταχείριση.
  5. Και τέλος,  όπως τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης «μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τη νέα γενιά και τη σχετική παρέμβαση για τις επικουρικές συντάξεις των νέων από εδώ και στο εξής, βάζουμε φρένο στην υπερβολική έκθεση του συστήματος στον δημογραφικό κίνδυνο. Με τους ατομικούς κουμπαράδες οι επικουρικές συντάξεις της νέας γενιάς θωρακίζονται απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται υψηλότερες συντάξεις για τους νέους. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 1/1/2022 και, εφόσον το επιθυμούν, για τους νέους κάτω των 35 ετών».

ΚPMG: Καταλυτικό το «διπλό» disruption στον επαναπροσδιορισμού του HR

Σύμφωνα με την νέα έρευνα της KPMG “The future of HR: Lessons from the Pathfinders”, κάποιες από τις λειτουργίες του ανθρώπινου δυναμικού των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως δημιουργούν αξία παρά το «διπλό» disruption που αντιμετωπίζουν. Όπως φαίνεται από την έρευνα, η ένταξη, η ποικιλομορφία και η ισότητα είναι παράγοντες που δημιουργούν πολύ μεγάλη αξία για την επιχείρηση και την κουλτούρα, ενώ η δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών για τους εργαζόμενους έχει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Παράλληλα, η συνεχής ανατροφοδότηση (“feedback”) για το αποτέλεσμα της εργασίας είναι ουσιώδης για τη λήψη των αποφάσεων αλλά και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών και των μελών των ομάδων. Γενικότερα, τα βασικά ευρήματα της έρευνας διακρίνονται σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες: Ο παράγοντας κοινωνία στο δείκτη ESG (Environmental – Social – Governance), η προσέγγιση του “total workforce” και ο επαναπροσδιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο κόσμο της εργασίας.

Ο παράγοντας κοινωνία στο δείκτη ESG
Η συμπερίληψη, η ποικιλομορφία και η ισότητα είναι κάποιοι παράγοντες που δημιουργούν πολύ μεγάλη αξία για την επιχείρηση και την κουλτούρα της σύμφωνα με τους Pathfinders. (σ.σ.: Pathfinders είναι οι ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού που εστιάζουν σε ολοκληρωμένες και αλληλοενισχυόμενες δεξιότητες και χαρακτηριστικά όπως είναι η εμπειρία του εργαζόμενου, τα δεδομένα και η ανάλυσή τους –  data and analytics -, η διαμόρφωση του εργατικού δυναμικού του αύριο, το ψηφιακό ανθρώπινο δυναμικό και η εκπαίδευση).  Την ίδια στιγμή, η έρευνα έδειξε ότι η «δεξαμενή» των ταλέντων είναι πια προσβάσιμη, χωρίς αποκλεισμούς, δίνοντας τη δυνατότητα για νέα επίπεδα καινοτομίας. Οι σημαντικές αλλαγές όπως υποστηρίζουν οι ερωτηθέντες της έρευνας, συμβαίνουν μόνο όταν όλοι στην επιχείρηση αναγνωρίζουν τις δικές τους προκαταλήψεις και προσαρμόζουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους.

Η προσέγγιση του “total workforce”
H νέα φιλοσοφία “total workforce” φαίνεται να υιοθετείται από τους Pathfinders, οι οποίοι αμφισβητούν τις υπάρχουσες προσεγγίσεις στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και αναπτύσσουν νέες πιο σύγχρονες προοπτικές για το εργασιακό μέλλον. Έτσι, έχουν ως στόχο τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών για τους εργαζόμενους, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες τους με απώτερο στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Επιπλέον, επιδιώκουν την εύρεση καινοτόμων και πιο αποτελεσματικών τρόπων και μεθόδων για να προσδιορίσουν και να καλύψουν τα όποια κενά στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο επαναπροσδιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο κόσμο της εργασίας
Σύμφωνα με την έρευνα οι Pathfinders δοκιμάζουν και «πειραματίζονται» με νέους τρόπους εργασίας και σύγχρονες τεχνολογίες για να βοηθήσουν τον εργαζόμενο να προσαρμοστεί στο disruption. Παράλληλα, αναδεικνύεται η σημασία που παρουσιάζει η συνεχής ανατροφοδότηση (“feedback”) αναφορικά με το αποτέλεσμα της εργασίας για τη λήψη των αποφάσεων αλλά και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών και των μελών των ομάδων. Οι Pathfinders, όπως υποστηρίζουν βασίζονται και χρησιμοποιούν τα δεδομένα για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της απόδοσης του εργατικού δυναμικού αλλά και για να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των εργαζομένων.

Εβδομάδα Υγείας & Ασφάλειας με δωρεάν σεμινάρια από τη GEP

Η GEP, ως ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία από τις 25 έως 29 Οκτωβρίου 2021, υπογραμμίζει την αξία της επιστημονικής γνώσης και καθοδήγησης και υλοποιεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με δωρεάν σεμινάρια βασικών αρχών Υγείας και Ασφάλειας που απευθύνονται προς όλους. Υποστηρίζοντας εμπράκτως πολίτες, εργαζόμενους και εργοδότες με αυτή την κοινωνική προσφορά, η GEP ακολουθεί το όραμά της και αναβαθμίζει τη σημασία της πρόληψης και της προαγωγής της Υγείας & Ασφάλειας. Απευθύνει, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση προς όλους για δωρεάν συμμετοχή στις δράσεις της, ώστε να εκπαιδευτείτε και να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους σας σε μια απόλυτη πράξη ενσυναίσθησης και ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεων
ΔΕΥΤΕΡΑ 25.10 @ 12:30 – 14:30  | Βασικές Αρχές Πυρασφάλειας
ΤΡΙΤΗ 26.10 @ 11:00 – 12:00  | Όρια: Ασπίδα προστασίας της ψυχικής υγείας
ΤΕΤΑΡΤΗ 27.10 @ 11:00 – 13:00  | Βασικές Πρώτες Βοήθειες για όλους: Η γνώση σώζει
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.10 @ 11:00 – 13:00  | Πρόληψη μυοσκελετικής & οφθαλμικής καταπόνησης στην εργασία

Κάθε ημέρα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόληψη και προαγωγή Υγείας & Ασφάλειας.
Κάθε ημέρα καλύτεροι!
Δείτε την πρόσκληση και εγγραφείτε εδώ.
Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη GEP στο 211 188 2848.