Ανακοινώθηκαν τα World’s Best Workplaces™ 2021

Την ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Workplaces™ 2021 ανακοίνωσε το Great Place to Work®, σε συνεργασία με το Fortune. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον, ενώ για να ενταχθεί μια εταιρεία θα πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Για το 2021, την πρώτη τριάδα συνθέτουν η DHL Express (εταιρεία που έχει διακριθεί επανειλημμένως και στην Ελλάδα), ακολουθούμενη από τις Cisco και Hilton, ενώ 4 από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, Abbvie, SC Johnson και NovoNordisk) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα. Αναλυτικά, οι εταιρείες που βρέθηκαν φέτος στη λίστα είναι:

Women in Tech: 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση από τη Wind

Η Wind στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «W for Women» ανακοίνωσε νέα δράση με τίτλο «Women In Tech», με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών καριέρας για νέες γυναίκες που επιθυμούν να εργαστούν σε επαγγέλματα STEM  και την εν γένει ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Women in Tech» προσφέρει σε 10 απόφοιτες ή τελειόφοιτες φοιτήτριες πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών, πλήρως αμειβόμενη πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών. «Μέσα από την πρακτική, οι συμμετέχουσες θα συνεργαστούν με καταξιωμένα στελέχη της Wind από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, θα συμμετέχουν  σε πραγματικά έργα και θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία» επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Στο τέλος της πρακτικής άσκησης θα έχουν περάσει από τη θεωρία στην πράξη και θα αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, έχοντας μία πολύ καλή βάση για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία στον χώρο της τεχνολογίας. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζει και η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας. Χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής δήλωσε σχετικά: «Είναι αισιόδοξο να βλέπουμε δράσεις ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο των STEM και υποστηρίζουμε το πρόγραμμα «Women In Tech» της Wind Ελλάς, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία  για τις φοιτήτριες και αποφοίτους του ΕΜΠ να αποδείξουν και στον επαγγελματικό κόσμο την αξία τους και τις δυνατότητές τους».

Γ. Καρμίρης: «Δημιουργούμε πλαίσιο δράσεων ολιστικής προσέγγισης»
Το πρόγραμμα «Women In Tech»  εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της Wind για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση στον χώρο εργασίας, που βασίζεται σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής για όλους, με ίσες ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα. Μιλώντας για τη δέσμευση της Wind Ελλάς,  ο Γεράσιμος Καρμίρης, Human Resources Executive Director, σημείωσε: «Η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας και η ενδυνάμωση τους στο εργασιακό περιβάλλον ειδικά στον κλάδο της τεχνολογίας απαιτεί ένα πλαίσιο δράσεων ολιστικής προσέγγισης. Με το πρόγραμμα «Women in Tech» αναλαμβάνουμε μία σημαντική πρωτοβουλία, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στα STEM επαγγέλματα. Οι προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες καριέρας και η Wind διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε αυτές».

Polygreen: Η Ρένα Δουκάκη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Tην ηγετική της ομάδα με έμπειρα στελέχη ενισχύει η Polygreen, ο ελληνικός όμιλος που λανσαρίστηκε τον Μάρτιο 2021 και δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αναλυτικότερα, η Ρένα Δουκάκη εντάσσεται στην ομάδα ως Διευθύντρια του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας διατελέσει για περισσότερα από 18 χρόνια στέλεχος σε αντίστοιχα τμήματα εταιρειών και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γενικός Διευθυντής από τον Ιούλιο 2021 είναι ο Λαυρέντης Αλβέρτης, νομικός με πολυετή εμπειρία ως διοικητικό στέλεχος, ενώ επικεφαλής του Νομικού Τμήματος είναι η Βίκυ Δαβιδοπούλου, με περισσότερα από 17 έτη εμπειρίας ως Νομικός Σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες. Νέος Οικονομικός Διευθυντής είναι ο Γιώργος Κωτόπουλος, ο οποίος έχει ηγηθεί στο παρελθόν σε οικονομικά τμήματα μεγάλων εταιρειών, ενώ τον ρόλο της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων έχει αναλάβει από τον Ιανουάριο 2021 η Έλλη Παναγιωτοπούλου, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών ανώτερο στέλεχος επικοινωνίας πολυεθνικών εταιρειών.

Τέλος, ο Σταμάτης Τσουμπρής, με περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης, ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2021 τη θέση του Διευθυντή Λειτουργιών του ομίλου, ενώ σημειώνεται ότι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen είναι ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, με εικοσαετή πορεία στον τομέα του περιβάλλοντος.