Startup Pathways: Kick off Meeting για την Leaders Academy

Τους συμμετέχοντες του νέου κύκλου της Leaders Academy υποδέχτηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου η Startup Pathways, σε ένα Kick off Meeting με την παρουσία φίλων και υποστηρικτών της πρωτοβουλίας.

Η εν λόγω ακαδημία έχει διάρκεια 3 μήνες και είναι η μοναδική εθελοντική πρωτοβουλία στην Ελλάδα που στοχεύει στην υποστήριξη των Ιδρυτών μέσω της αναβάθμισης των Ηγετικών Δεξιοτήτων τους σε θέματα όπως Ηγεσία, Επικοινωνία, Διαπραγματεύσεις, Personal Branding, Service Design, Διοίκηση Προσωπικού, Βασικές Αρχές HR και Προσωπική Ευεξία.

Εκπαιδευτές στον κύκλο αυτό θα είναι ο Δ. Παπαδημητρίου (Startup Pathways Founder και The Flow Partners co-Founder), o Γ. Δημαράκης (Scotwork M.D.), η K. Τριβυζά (Thrive Global Program Director), N. Χαβάνη (KALTEQ HR Manager), Θ. Πάνου (ΒΙΟΧΑΛΚΟ HR Business Partner) κ.ά, ενώ θα συμμετάσχουν οι Δημήτρης Βρανόπουλος (Flexfin), Βάλια Παπαδημητρίου (DEVA), Άσπα Παπαδημητρίου (Keyvoto), Δημήτρης Μητράκος (YAMAS), Δανάη Κουκουλομμάτη (SEO Copywriting Agency), Κωνσταντίνος Λοίζος (Embio Diagnostics), Παναγιώτης Γαλλιάτσος (Loctio), Φρατζής Καραγιάννης (Workadu), Μπάμπης Σταθόπουλος (Flexfin), Γιώργος Παπαδημητρίου (Keyvoto) και Νίκος Κανίστρας (Loctio).

Mindfulgems: Επιλέχθηκε ως μέλος του Workplace Wellbeing Initiative

Ως διακεκριμένο μέλος του Workplace Wellbeing Initiative του Global Wellness Institute επιλέχθηκε το Mindfulgems. Ειδικότερα, στόχος του Μindfulgems και της founder Νίκης Σμυρνή είναι να συνεισφέρει στην εν λόγω ομάδα εργασίας, η οποία αποτελείται από 10 σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο του Corporate Wellbeing από 10 διαφορετικές χώρες. «Είναι ιδιαίτερη τιμή η ελληνική συμμετοχή σε αυτό το Initiative.

Ως δημιουργός του Mindfulgems και ως νέο μέλος του Workplace Wellbeing Initiative του Global Wellness Institute, υπόσχομαι να ενισχύσω την ευεξία των ανθρώπων μέσα κι έξω από την επιχείρηση, σήμερα και για κάθε ημέρα» δήλωσε στο Workforce η Νίκη Σμυρνή, Founder & CEO του Mindfulgems. Το συγκεκριμένο Initiative εργάζεται συστηματικά για να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο που θα αναδείξει θεσμικά κανόνες και πρακτικές του wellbeing σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, ενώ οι HR Leaders μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των προτύπων που δημιουργούνται ως πυξίδα για την επιτυχή δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την προσωπική εξέλιξη, την ταυτότητα και την ευεξία συνολικά.

«Ανυπομονώ να συν-δημιουργήσω πρακτικές με τα υπόλοιπα μέλη από χώρες όπως Αυστραλία, Ιταλία, Αμερική κ.ά, καθώς θα ενδυναμώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο δημιουργώντας θετική κοινωνική αλλαγή» συμπλήρωσε η Ν. Σμυρνή. Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανάδειξη εκπροσώπου της Ελλάδας στη συγκεκριμένη ομάδα αναδεικνύει τη χώρα μας ως πρωτεργάτη στη βελτίωση της ευεξίας των εργαζομένων.

Συνεργασία της Παπαστράτος με την One Breath

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησαν η One Breath Mindfulness Center και η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, στο πλαίσιο της επένδυσης της τελευταίας στο wellbeing των ανθρώπων της. Όπως εξήγησε στο Workforce η Μυρτώ Λεγάκη, Managing Director One Breath Mindfulness Center, Mindful Leadership & Corporate Wellbeing Consultant, η συγκεκριμένη συνεργασία που μόλις ξεκίνησε, περιλαμβάνει Group Coaching προγράμματα σε σχέση με το Mindful Leadership, την ανάπτυξη ψυχικού σθένους, sεπίγνωσης και συναισθηματικής νοημοσύνης. «Πρόκειται για προγράμματα που στοχεύουν στην ολιστική υποστήριξη των ανθρώπων και καλλιεργούν δεξιότητες απαραίτητες για την ψυχική υγεία, την επαγγελματική αποτελεσματικότητα αλλά και την ευζωία στον σύγχρονο εργασιακό χώρο» τόνισε χαρακτηριστικά η Μ. Λεγάκη και συμπλήρωσε ότι έχει καταγραφεί μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της Παπαστράτος. Επιπλέον, η ίδια υπογράμμισε την έμφαση που δίνουν στις μακροπρόθεσμες συνεργασίες και πως στα άμεσα πλάνα βρίσκεται και η υλοποίηση περαιτέρω προγραμμάτων με την Παπαστράτος, όπως σειρά webinars με στόχο την ενδυνάμωση των ομάδων που βρίσκονται σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας.

Μια τάση που ήρθε για να μείνει
Καθώς κατά την πανδημία οι εταιρείες φάνηκε να έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο wellbeing των ανθρώπων τους, η Μυρτώ Λεγάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει. «Όλο και περισσότερες εταιρείες, από διαφορετικούς κλάδους, δείχνουν ενδιαφέρον, καθώς με την πανδημία έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη για την ολιστική φροντίδα των εργαζομένων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι θα εντατικοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος είναι ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των οργανισμών, ενώ, σε βάθος χρόνου, η ύπαρξη ενός ισχυρού προγράμματος wellbeing θα αποτελεί κριτήριο επιλογής για την προσέλκυση ταλέντων».