HSBC Expat Explorer: Καλύτερη η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την 14η ετήσια παγκόσμια έρευνα HSBC Expat Explorer, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους, 7 στους 10 εκπατρισμένους στην Ελλάδα νιώθουν ότι η ποιότητα της ζωής τους είναι καλύτερη σε σύγκριση με τη χώρα τους. Αρκετοί (61%) ερωτηθέντες στην Ελλάδα διαπιστώνουν ότι η ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής τους ζωής έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πατρίδα τους, με την Ισπανία και την Κύπρο να συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ποσοστό (73%). Στο συγκεκριμένο θέμα η Νέα Ζηλανδία (77%) και η Αυστραλία (74%) καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στον κόσμο. Οι μεσογειακές χώρες αξιολογούνται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για να μετακομίσει κάποιος με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Η Ισπανία κατατάσσεται πρώτη (66%), ενώ ακολουθούν η Κύπρος (64%) και η Πορτογαλία (62%). Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται πίσω από αυτές τις μεσογειακές χώρες, συγκεντρώνει σχετικά υψηλό ποσοστό στη συγκεκριμένη ερώτηση, το οποίο φτάνει το 40% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (35%).

Η Ελβετία κατατάσσεται πρώτη ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εκπατρισμένων (93%), με την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (51%) να βρίσκονται στην κορυφή ως προς την εκπλήρωση των επαγγελματικών στόχων. Τέλος, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 34η θέση στη γενική κατάταξη, βρίσκεται όμως αρκετά υψηλότερα στη 19η θέση ως προς την ποιότητα ζωής.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Wealth and Personal Banking της HSBC στην Ελλάδα, τόνισε: «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι παρά την πανδημία, τα περισσότερα στελέχη από το εξωτερικό που εργάζονται στην Ελλάδα είναι αισιόδοξα για το μέλλον. Αισθάνονται ασφαλείς, ικανοποιημένοι από την ψυχική και σωματική τους υγεία και την κοινωνική τους ζωή, ενώ στην πλειοψηφία τους έχουν διατηρήσει ή ακόμη και αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημά τους. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι οι προτεραιότητες όσων ζουν και εργάζονται εκτός της χώρας τους μετατοπίζονται από τους παραδοσιακούς καθαρά επαγγελματικούς στόχους στη βελτίωση της ευεξίας και στην υιοθέτηση μιας πιο δραστήριας κοινωνικής ζωής. Από την άλλη πλευρά, η ζωή σε μια ξένη χώρα μπορεί να αποδειχτεί πολύπλοκη από πολλές απόψεις».

Έρευνα: Ελλιπής δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλών δεξιοτήτων από τις επιχειρήσεις

Την υστέρηση της Ελλάδας έναντι των περισσοτέρων χωρών της Ευρωζώνης ως προς την αναλογία των θέσεων εργασίας υψηλών δεξιοτήτων αναδεικνύει μελέτη που εκπόνησαν ο Σταύρος Π. Γαβρόγλου, Διευθυντής Ενεργητικών Πολιτικών και Διεθνών Δικτύων και επιστημονικός υπεύθυνος Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού), και ο Βάιος Κώτσιος, PhD.

Την μεγαλύτερη υστέρηση δεξιοτήτων παρουσιάζουν κλάδοι όπως το χονδρεμπόριο και το λιανικό εμπόριο, η μεταποίηση, η δημόσια διοίκηση, οι κατασκευές, τα καταλύματα και η εστίαση. Αντίθετα, την μικρότερη υστέρηση παρουσιάζει ο κλάδος της υγείας και η εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 32% των θέσεων εργασίας είναι θέσεις που αφορούν επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων, ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωζώνης είναι 44%. Οι θέσεις εργασίας μετρίων δεξιοτήτων στην Ελλάδα αποτελούν το 61% της συνολικής απασχόλησης, ενώ στην Ευρωζώνη το 47%. Οι θέσεις εργασίας χαμηλών δεξιοτήτων αφορούν μικρό μερίδιο της απασχόλησης και στην Ελλάδα (7%) και στην Ευρωζώνη (9%). Η υστέρηση της Ελλάδας σε δεξιότητες, σύμφωνα με τους μελετητές, οφείλεται κυρίως στην ελλιπή δημιουργία θέσεων υψηλών δεξιοτήτων εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται, «η απροθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους με υψηλά προσόντα θα μπορούσε να εξηγηθεί και από τις ενδεχομένως παρωχημένες (κατά τα άλλα υψηλού επιπέδου) γνώσεις και δεξιότητες που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα στο εργατικό δυναμικό. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για την αναβάθμιση των θέσεων εργασίας που παρέχει το παραγωγικό σύστημα της χώρας».

Η PwC λανσάρει νέα στρατηγική υπό τον τίτλο «The New Equation»

H PwC Ελλάδας λανσάρει νέα στρατηγική, σε πλήρη εναρμόνιση με το παγκόσμιο δίκτυο, υπό τον τίτλο «The New Equation», η οποία εστιάζει σε δύο αλληλένδετες προκλήσεις που οι επιχειρήσεις θα κληθούν να διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια. Η πρώτη αφορά στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης, που στη σημερινή εποχή αναδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικό αλλά και περίπλοκο, ενώ η δεύτερη έγκειται στην επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων σ’ ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις είναι πιο έντονοι από ποτέ. Σύμφωνα με την εταιρεία, 4 είναι οι βασικοί πυλώνες της νέας αυτής στρατηγικής, η οποία αφορά:

  • Την επένδυση στους ανθρώπους, με την δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη.
  • Τη δημιουργία γνώσης και τεχνολογίας για την άρτια ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG από τις επιχειρήσεις.
  • Την ανάπτυξη τεχνολογίας που υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την καινοτομία παράλληλα με την υλοποίηση πλάνου εσωτερικού μετασχηματισμού και αναβάθμισης δεξιοτήτων.
  • Τον ανασχεδιασμό του ελεγκτικού έργου με αρωγό την τεχνολογία.

Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, η PwC αναφέρει ότι δεσμεύεται για την επένδυση στην μετεξέλιξη της εταιρικής της κουλτούρας σε ακόμα πιο ανθρωποκεντρική και ποικιλόμορφη και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του συνόλου των εργαζομένων στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το παγκόσμιο πρόγραμμα της PwC «New World New Skills» επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν με πιο στοχευμένο τρόπο, «χρησιμοποιώντας την δύναμη των δεδομένων, την μετάβαση περισσότερων ανθρώπων σε ένα νέο κόσμο με νέες και αναγκαίες δεξιότητες για να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο και να επιτύχουν στο μέλλον».

Ο Μάνος Κοτρωνάκης νέος Partner στην Deloitte

Τη θέση του Partner στον τομέα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Financial Advisory) και του Υπευθύνου των υπηρεσιών Value Creation Services & Operational Improvement της Deloitte ανέλαβε ο Μάνος Κοτρωνάκης.

Ο Μ. Κοτρωνάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε θέματα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και διαχείρισης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και τα τελευταία 7 χρόνια κατείχε την θέση του Managing Director, στον τομέα αναδιάρθρωσης εταιρειών, σε άλλη διεθνή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην Alvarez & Marsal (A&M).

Έχει επίσης εργαστεί για 11 χρόνια στην Global Finance, εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (Private Equity ), ως Partner και Chief Operating Officer, ενώ ήταν μέλος του ΔΣ και της επιτροπής επενδύσεων της εταιρείας. Πριν από την Global Finance, ο κ. Μάνος Κοτρωνάκης εργάστηκε για 10 χρόνια στη Diageo, με τελευταία θέση αυτή του Οικονομικού Διευθυντή της Diageo Business Services, με έδρα το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη.