Η Έφη Μουλά νέα επικεφαλής HR στη Φοβερά Προστασία

Καθήκοντα επικεφαλής στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Φοβεράς Προστασίας ΑΕ αναλαμβάνει η Έφη Μουλά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «η Έφη Μουλά με 20ετή εμπειρία σε θέματα HR και σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, σε συνδυασμό με το επικοινωνιακό της χάρισμα, αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού στη Φοβερά Προστασία Α.Ε. και συγκαταλέγεται πλέον επίσημα στην οικογένειά μας».

«Επενδύουμε στη δημιουργία κουλτούρας και σχέσεων εμπιστοσύνης. Η εναρμόνιση του ανθρώπινου δυναμικού με τη στρατηγική του οργανισμού, αποτελεί κύριο μέλημά μας» καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Deloitte: Αύξηση ανθρώπινου δυναμικού κατά 3,2%

Η Deloitte ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους $50,2 δισεκατομμυρίων παγκοσμίως, για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2021, σημειώνοντας αύξηση 5,5%. Την ίδια στιγμή, το ανθρώπινο δυναμικό της αυξήθηκε κατά 3,2% ανά τον κόσμο, φθάνοντας τους 345.000 εργαζόμενους. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, η Deloitte σημείωσε σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην υποβολή εκθέσεων για περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα και θέματα διακυβέρνησης (ESG Reporting), την εκπαίδευση, την ισότητα στον τομέα της υγείας, την διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμπερίληψη, την ψυχική υγεία, και το περιβάλλον.

Η επένδυση κοινωνικού αντίκτυπου της Deloitte για το οικονομικό έτος 2021 ήταν $223 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το σύνολο της επένδυσής της σε $1,15 δισεκατομμύρια στην πενταετία. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση, «θέλουμε οι άνθρωποί μας να αισθάνονται ότι γίνονται αποδεκτοί όπως είναι, να απασχολούνται στον οργανισμό μας και να έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν, δέσμευση που αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια στρατηγική διαφορετικότητας και συμπερίληψης της Deloitte, ALL IN».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Βάση της στρατηγικής μας αποτελεί η έμφασή μας στον σεβασμό και την συμπερίληψη, η οποία εστιάζει σε όλες τις πτυχές της διαφορετικότητας. Πάνω στην βάση αυτή έχουν οικοδομηθεί τρεις πυλώνες – η προσπάθεια για την ισορροπία των φύλων, η ενίσχυση της συμπερίληψης των ΛΟΑΤΚΙ+ και η υποστήριξη της ψυχικής υγείας – οι οποίοι προωθούν όλες τις παρεμβάσεις και ενέργειές μας».

Εργασία: Και 2η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Προς νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 οδεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Workforce, πέραν του 2% που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου. Το ύψος της αύξησης αναμένεται να εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, όπου αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι κοινωνικοί εταίροι, τα επιστημονικά ινστιτούτα και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι προτάσεις θα διαβιβασθούν στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος περί τα μέσα Ιουλίου του 2022 θα εισηγηθεί το νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος θα ισχύσει από το 2ο εξάμηνο του ίδιου χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί την 1η Ιανουαρίου 2022 από τα 650 στα 663 ευρώ, ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αυξηθεί κατά  5,2%, ο κατώτατος μισθός θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 5% και να φθάσει στα 696 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2021, 17 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχώρησαν σε αύξηση του κατώτατου μισθού, εκ των οποίων οι 14 τον είχαν αυξήσει και το 2020 σε σχέση με το 2019.

ΟΑΕΔ: 74.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Tη συμμετοχή του στο «Πρόγραμμα για τους Πολλούς» ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα στηριχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 2,6 δις. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΑΕΔ, οι δράσεις του Οργανισμού αφορούν σε πόρους άνω των 2,1 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 80% του συνόλου των δράσεων του υπουργείου, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Οι δράσεις θα απορροφήσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 150.000 πολιτών, μέχρι το τέλος του 2022 και συνολικά 500.000 πολιτών, μέχρι το τέλος του 2025, στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες και σε τομείς αιχμής και ειδικότητες υψηλής ζήτησης, με στόχο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι νέες πολιτικές για τους ανέργους περιλαμβάνουν 540 εκατ. ευρώ για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με τις οποίες θα δημιουργηθούν περισσότερες από 74.000 νέες θέσεις εργασίας, με έμφαση σε ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας. Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

  • 15.000 θέσεις εργασίας 6 μηνών, συνοδευόμενες από 3 μήνες εντατικής κατάρτισης σε τομείς υψηλής ζήτησης (κυρίως ψηφιακής οικονομίας), με προϋπολογισμό 92 εκατ. ευρώ.
  • 12.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για νέους 18-30 ετών, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ.
  • 10.000 θέσεις εργασίας 1-2 ετών για ειδικές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (π.χ. άνεργες μητέρες, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, ΑμεΑ), με προϋπολογισμό 111 εκατ. ευρώ.
  • 10.000 θέσεις εργασίας 18 μηνών για μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.
  • 5.000 θέσεις εργασίας 15 μηνών στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες και με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από τη μεταρρύθμιση στον σχεδιασμό των προγραμμάτων ενεργητικής πολιτικής, «με στόχο την απλούστευση, την ταχύτερη διαδικασία πρόσληψης και αποπληρωμής, καθώς και την υψηλότερη απορροφητικότητα και στενότερη διασύνδεσή τους με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας». Στον τομέα των παθητικών πολιτικών, θα υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα, ύψους 104 εκατ. ευρώ, για την αποτελεσματικότερη στήριξη των ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους και με στόχο την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Επιπλέον, 274 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για τον εξοπλισμό, την ανακαίνιση και την κατασκευή νέων εργαστηρίων και υποδομών, καθώς και για επικαιροποιημένα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις αναβαθμισμένες δομές του ΟΑΕΔ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων σπουδών, η βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου των δομών και η προώθηση συνεργασιών με επιχειρήσεις και φορείς της οικονομίας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, για την υλοποίηση των παραπάνω, ο Οργανισμός θα εκσυγχρονιστεί και θα ενισχυθεί με 101 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του, καθώς και των ψηφιακών και των κτιριακών υποδομών του.