Krataion Consulting: Νέα συνεργασία με την Johnson & Johnson

Νέα συνεργασία με την Johnson & Johnson Ελλάδας ξεκίνησε η Krataion Consulting. Ειδικότερα, στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι να υποστηρίξει τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ενός τριήμερου event για τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson, με θέμα το «Αgility», στο πλαίσιο του project GenerationNow.

Έτσι, μέσα από virtual workshops, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν νέους τρόπους συνεργασίας, ευελιξίας και προσαρμογής σε ένα περιβάλλον «Diversity, Equity & Inclusion».

Δροσιά Καρδάση: «Διαρκής η επένδυση της Interamerican στο ανθρώπινο δυναμικό»

Η Interamerican συμμετείχε και φέτος στο 2ο Ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή στελεχών της στις θεματικές συζητήσεις, καθώς και ως χορηγός της εκδήλωσης. Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τη Δροσιά Καρδάση, επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού, σε πάνελ που αφορά στις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στις ασφαλιστικές εταιρείες. Συζητήθηκε το μέλλον της εργασίας, τόσο στα παραδοσιακά επαγγέλματα, όσο και στα αναδυόμενα που αφορούν περισσότερο στην εξειδίκευση σχετικά με την τεχνολογία, τη διαχείριση δεδομένων κ.ά. Ειδικότερα, η Δ. Καρδάση αναφέρθηκε στον νέο τρόπο εργασίας στην εταιρεία και στη σχέση του μετασχηματισμού με την ψηφιοποίηση και τη χρήση νέων τεχνολογιών. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος.

Μέσω του insurtech, του cloud, της ψηφιακής καινοτομίας, έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τη νέα εμπειρία των ασφαλισμένων μας και την καλύτερη υποστήριξη των συνεργατών μας. Γι’ αυτό επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη νέων ανθρώπων, με την προοπτική να υπηρετήσουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο σε ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας, με ανατροφοδότηση, σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα, ικανοποιητική ανταμοιβή, συνεχή εκπαίδευση και εξαιρετικές παροχές» επεσήμανε στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού της Interamerican. Ακόμη, τόνισε πως ο ασφαλιστικός κλάδος είναι περιοχή συνάντησης διαφόρων επιστημών και δεξιοτήτων, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και περιθώρια εξέλιξης σε ένα θετικό, δημιουργικό περιβάλλον.

Φέτος η Interamerican ολοκλήρωσε μια βαθιά τομή αλλαγών στον τρόπο εργασίας με έναν δομικό μετασχηματισμό, ο οποίος στηρίχθηκε στην αντίληψη μιας περισσότερο ευέλικτης λειτουργίας. Το νέο μοντέλο περιορίζει τα επίπεδα ηγεσίας, προάγει την ομαδικότητα και αξιοποιεί τη συμμετοχή, ενώ βασίζεται στον παράλληλο και συνεχή ψηφιακό μετασχηματισμό και τις αναδυόμενες ανάγκες για νέες δεξιότητες στην εργασία, με έμφαση στην καινοτομία. Παράλληλα, καλλιεργεί μια νέα αντίληψη για το εργασιακό περιβάλλον και τους όρους απασχόλησης, με συμπερίληψη, σεβασμό στη διαφορετικότητα και παροχή ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων στο προσωπικό, χωρίς διακρίσεις.

KPMG Institute: Πρώτο σεμινάριο για τη Διοίκηση Υβριδικών Ομάδων

Το KPMG Institute διοργανώνει αύριο Παρασκευή (14.00 – 17.00) το πρώτο του ανοιχτό σεμινάριο στη «Διοίκηση Υβριδικών Ομάδων».

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έχουν κατανοήσει τις αρχές που διέπουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, καθώς και τις προϋποθέσεις για την υιοθέτησή του, να έχουν εξερευνήσει μεθόδους και τεχνικές για να φέρουν πιο κοντά τις ομάδες τους, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της δια ζώσης εργασίας με αυτά της εξ ’αποστάσεως εργασίας (σε εικονικό περιβάλλον), να έχουν μάθει πώς να διαμορφώσουν τις απαραίτητες συνθήκες για να διατηρήσουν την αποδοτικότητα και τη συνοχή των ομάδων τους, αλλά και να έχουν εντρυφήσει σε πρακτικές που θα συμβάλλουν στην επιτυχή προσαρμογή του υβριδικού τρόπου εργασίας.

Το σεμινάριο θα είναι έντονα διαδραστικό και εισηγήτρια της εκπαίδευσης θα είναι η Ρόζα Αλχανάτη, Ανώτερη Επιβλέπουσα Σύμβουλος Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαιδεύτρια του KPMG Institute KPMG στην Ελλάδα. Η Ρ. Αλχανάτη θα μοιραστεί γνώσεις, τεχνικές και μεθόδους διοίκησης ομάδων, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, αντλώντας από την εμπειρία της στην υποστήριξη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους κατά τη διάρκεια της προσαρμογής του τρόπου διοίκησης τους σε υβριδικές ομάδες.

Υάδες Facility Services: Πιστοποίηση Covid Shield από την TUV Austria Hellas

Η Υάδες Facility Services πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Σχήματος Πιστοποίησης Covid Shield της TUV Austria Hellas. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η εταιρεία αναφέρει ότι η πιστοποίηση αποδεικνύει ότι η εταιρεία από την αρχή της πανδημίας έχει θεσπίσει αυστηρά πρωτόκολλα και εφαρμόζει όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19, τα οποία αφορούν τους εργαζομένους της, τις διαδικασίες και τα προϊόντα καθαρισμού.

Όπως επισημαίνει δε σε ανακοίνωσή της, «σκοπός της Υάδες Facility Services είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας των εργαζόμενών της, των πελατών της και η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εξάπλωσης του COVID-19». Και καταλήγει: «Είναι μια σημαντική στιγμή για τον οργανισμό μας, καθώς αποδεικνύει ότι μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για υπευθυνότητα, κοινωνική συνείδηση, ευαισθησία, καθώς και επιχειρηματική ηθική».

Η Υάδες Facility Services ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994 από την Καλαμάτα, ενώ σήμερα οι δραστηριότητες και οι συνεργασίες της εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει 6 σημεία φυσικής παρουσίας ανά την επικράτεια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Κομοτηνή. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 1.000 τ.μ.