Dave Ulrich: «Το HR μπορεί να εξασφαλίσει αξία για όλους τους Stakeholders»

Tη σημαντικότητα της χρονικής στιγμής για την επανεφεύρεση του HR τονίζει ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ο επιδραστικότερος HR Leader, o «Πατέρας του σύγχρονου HR» Dave Ulrich. Όπως επισημαίνει, μέσα από τις πρόσφατες κρίσεις, ο χώρος της εργασίας έχει αναδιαμορφωθεί, με το HR να οφείλει να επανεφεύρει τον εαυτό του προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική. Πώς μπορούν, όμως, τα στελέχη του HR να ανταποκριθούν στην ευκαιρία που προκύπτει από τις αυξημένες προσδοκίες; Ο Ulrich το θέτει ως εξής: «Το πιο challenging είναι να μπορέσουμε να ορίσουμε με ακρίβεια ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι HR leaders, τι πρέπει να γνωρίζουν και τι πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να συνεισφέρουν στο οργανωσιακό Human capability και να δημιουργήσουν αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη». Για να γίνει αυτό, το HR πρέπει να εξελίξει τις παραδοχές και να ανακαλύψει νέες, αφού οι προκαταλήψεις εμποδίζουν την πραγματική αξία.

Επιπλέον, απαιτείται να ενισχυθεί το ατομικό ταλέντο, να δημιουργηθεί καλύτερη ηγεσία και να αναβαθμιστεί το HR, βασιζόμενο στις νέες παραδοχές και στη συνεισφορά, με καινοτόμους τρόπους. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, Live Online & Interactive, στο πλαίσιο τοu 17th People Management Executive Seminar, o Dave Ulrich μοιράζεται τις ιδέες του, παρουσιάζει την επόμενη ημέρα για την Ηγεσία και το HR, υπό τον τίτλο “HR Reinvention, What’s Next for HR” και συνομιλεί με διακεκριμένα στελέχη κορυφαίων εταιρειών από την ελληνική αγορά.

Β. Καζάς: «Δημιουργούμε σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, που προάγει δημιουργικότητα, συνεργασία, διάλογο»

«Καθώς πραγματοποιούμε σταθερά βήματα προς το αύριο, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για τον επιχειρηματικό κόσμο να γνωρίζει ότι έχει δίπλα του συμβούλους πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί και με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί. Μέσα από την επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις μας, δείχνουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να αφουγκραζόμαστε συνεχώς τις φιλοδοξίες και τους στόχους των συνεργατών μας, καθώς προχωράμε σε ένα εξελιγμένο οικονομικό μοντέλο, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, σχολιάζοντας τα νέα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, τα νέα γραφεία «δίνουν περαιτέρω πνοή στη φιλοσοφία της Grant Thornton για μετάβαση σε ένα μέλλον πέρα από τα καθιερωμένα επιχειρηματικά πρότυπα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton τόνισε ότι τα νέα γραφεία αποτελούν ένα σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο προάγει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τον διάλογο, απαραίτητα συστατικά για την εξέλιξη των ανθρώπων. Και ο Β. Καζάς κατέληξε: «Την ίδια στιγμή, περιορίζουμε ακόμα περισσότερο το οικολογικό μας αποτύπωμα και επενδύουμε έμπρακτα στις νέες τεχνολογίες, ενσαρκώνοντας το όραμά μας για συνεχή ανάπτυξη. Σε μία δεκαετία όπου τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη αναμένεται να υλοποιήσουν τη μετάβασή τους σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, είναι καθήκον των επιχειρήσεων να συμβαδίσουν μαζί με αυτήν την εξέλιξη. Και αποτελεί χρέος της Grant Thornton να βοηθήσει αυτές τις επιχειρήσεις στο δρόμο που διανύουν προς ένα καλύτερο αύριο.

Συνεργασία One Breath και Alumil

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησαν η One Breath Mindfulness Center και η Alumil, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνονται webinars για το stress management και το mindfulness.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει εκπαιδευτικά wellbeing webinars για την διαχείριση του άγχους, αλλά και εβδομαδιαία mindfulness sessions που στοχεύουν στην καλλιέργεια ψυχικού σθένους και ηρεμίας.

Ο πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η υποστήριξη της ευζωίας των εργαζομένων και η δημιουργία αρμονίας μεταξύ εργασιακού και προσωπικού βίου.