--> 

Deloitte: Υλοποίησε τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης εργαζομένων 1555

«Αλλάζουν όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ» ανέφερε χθες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης 1555. «Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται και δεν πρέπει να καλούν πλέον σε επιμέρους υπηρεσίες και καταστήματα.

Όλη η πληροφόρηση που χρειάζονται θα δίνεται μέσω του 1555», πρόσθεσε. Όπως είπε, δεν πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για ένα σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης που θα βασίζεται στο λεγόμενο ticketing. Στις 100 ημέρες που έχει λειτουργήσει πιλοτικά το 1555 μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 400.000 κλήσεις και έχει εξυπηρετηθεί το 96%. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Deloitte σε συνέχεια πρόσκλησης προς τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (PWC, Grant Thornton, KPMG, E&Y), με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων παρόχων call center, της Cosmote/Evalue, της Teleperformance και της Mediatel, που έχουν διεθνή εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και επαρκές προσωπικό για τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.  Όπως ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης, σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή για κινητά για το 1555 όπως και η δυνατότητα chat μέσα από την ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, διευρύνεται ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ να έχουν περί τις 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες ο καθένας. Την ίδια στιγμή, ενισχύεται η συνεργασία με τα ΚΕΠ με την προσθήκη νέων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, ενώ αναβαθμίζονται οι ιστοσελίδες του Υπουργείου και των υπολοίπων φορέων. Ενδεικτικά, υλοποιήθηκε η υπηρεσία myOAEDlive και myEFKAlive που σύντομα θα επεκταθεί και στον ΟΠΕΚΑ.

Η Bayer Ελλάς λανσάρει το πρόγραμμα Level-up για νεοφυείς επιχειρήσεις

Η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε το λανσάρισμα του προγράμματος Level-up, πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Ο σχεδιασμός του προγράμματος Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης στους τομείς που προαναφέρθηκαν, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε:

  • Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
  • Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να μπορεί να αποτελεί υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως: χρηματοδότηση και συνεργασίες, κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και business plan, στρατηγικές marketing, νομικό και λογιστικό πλαίσιο για startup εταιρείες, επιστήμη και επιχειρηματικότητα.

Αυτή τη στιγμή, 10 startup επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, με δραστηριοποίηση στον χώρο της υγείας και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε 9 μήνες.

Impact Players: Αποτελέσματα έρευνας από 170 καινοτόμους οργανισμούς

Ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου New York Times bestseller “Multipliers: How the Best Leaders Make Everyone Smarter” έρχεται το νέο βιβλίο της Liz Wiseman, “IMPACT PLAYERS: How to Take the Lead, Play Bigger & Multiply Your Impact”, ανοίγοντας εκ νέου το διάλογο για τη νέα προσέγγιση στην Ηγεσία. Στο νέα αυτό βιβλίο η Wiseman προσεγγίζει την Ηγεσία από την πλευρά των Impact Players, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο σε μια ομάδα ή σε έναν οργανισμό.

Είναι επαγγελματίες που ξέρουν πώς να κάνουν τον εαυτό τους πολύτιμο σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Είναι οι παίκτες που πάντα βρίσκουν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ασκήσουν επιρροή. Είναι αυτοί που οι μάνατζερ εμπιστεύονται όταν ο πήχης είναι ψηλά και στρέφονται σε αυτούς όταν αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις. Οι Impact Players κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν και εκτελούν την εργασία, ακόμα και όταν αυτή γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Όπως και οι παίκτες στον αθλητισμό, έχουν υψηλή συνεισφορά ατομικά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχουν θετική επιρροή σε ολόκληρη την ομάδα.

H Liz Wiseman, #17 in Thinkers50 list, Leadership Expert & Best-Selling Author, είναι επίσης ερευνήτρια, εκτελεστική σύμβουλος και διδάσκει Ηγεσία σε στελέχη ανά τον κόσμο. Η έρευνα για το νέο της βιβλίο έχει εμβαθύνει σε 170 από τους πιο καινοτόμους οργανισμούς, όπως οι Adobe, Google, Target και Salesforce, καθώς και άτομα με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή από διαφορετικούς κλάδους όπως ψυχαγωγία, ιατρική, marketing κ.ά. Τα πραγματικά case studies δείχνουν πως οι Impact Players δημιουργούν σημαντικές αλλαγές, όπως η μείωση της εξάντλησης των εργαζομένων, η απόδραση τις παγίδες του old-school τρόπου σκέψης, ενώ μετατρέπουν τις καθημερινές προκλήσεις σε ευκαιρίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού.

Επιπλέον, συμβάλουν στην καλλιέργεια μίας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται στο πάθος για την αποστολή της εταιρείας, ενώ φτάνουν στη δουλειά με πρόθεση και ένταση για αύξηση της αξίας, μειώνοντας ταυτόχρονα το άγχος. Σημειώνεται ότι η Liz Wiseman θα παρουσιάσει Live Online το νέο της βιβλίο τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο κεντρικό stage του 17th People Management Executive Seminar και θα συνομιλήσει με διακεκριμένα στελέχη κορυφαίων εταιρειών από την ελληνική αγορά, ενώ οι 200 πρώτοι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν το νέο της βιβλίο.

Τροπολογία για το «Πρώτο Ένσημο» και 50.000 επιπλέον επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Ο μηχανισμός εφαρμογής του «Πρώτου Ενσήμου» από 1η Ιανουαρίου 2022 και η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Πιο αναλυτικά:

1. Ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022 το «Πρώτο Ένσημο», δηλαδή το πρόγραμμα για την ένταξη για πρώτη φορά στη αγορά εργασίας νέων ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρώτη τους πρόσληψη από εργοδότη του ιδιωτικού τομέα. Μέσω της επιδότησης παρέχονται κίνητρα αφενός στους νέους να αναζητήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα τους προσλάβουν για να λάβουν την επιδότηση, αφετέρου στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς θα μειώνεται το μισθολογικό κόστος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για έξι μήνες η κάθε πρόσληψη νέου χωρίς εργασιακή εμπειρία με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης, με το ποσό των 1.200 ευρώ που επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Καταβάλλονται δηλαδή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 600 ευρώ απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, επιπλέον του μισθού του και ανεξάρτητα από το ύψος του. Ποσό ύψους 600 ευρώ καταβάλλεται στον εργοδότη για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης.

Το «Πρώτο Ένσημο» αφορά και σε θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, καθώς απευθύνεται και σε φοιτητές που επιδιώκουν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία ενώ σπουδάζουν. Στην περίπτωση αυτή, η επιδότηση μειώνεται στο ήμισυ. Εάν η σύμβαση έχει διάρκεια μικρότερη των έξι μηνών, η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με το χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης (πλήρους ή μερικής απασχόλησης). Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα υποβάλλουν δήλωση στο ΠΣ Εργάνη. Να σημειωθεί εδώ ότι το πρόγραμμα συνοδεύεται από ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας και μπορεί να συνδυαστεί με το ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς μια επιχείρηση –εφόσον το επιθυμεί- μπορεί να εντάξει ταυτόχρονα τον ωφελούμενο με τους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται σε αυτό. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες στο «Πρώτο Ένσημο» δεν μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό Συν-Εργασία.

2. Επεκτείνεται το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που θεσπίστηκε από το Υπουργείο ως μέτρο για την ανάσχεση των παρενεργειών της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας. Από 1η Ιανουαρίου 2022 οι προβλεπόμενες θέσεις αυξάνονται κατά 50.000, στις 150.000. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ύψος της επιδότησης κ.λπ.