Alter Ego Facilities Management: Ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας

Η Alter Ego Facilities Management, μέλος του Ομίλου εταιρειών Ευρωπαϊκή Πίστη, προχώρησε σε υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Με άλλα μάτια”. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία των δύο εταιρειών δημιουργήθηκε από την πρόθεση της Alter Ego να στηρίξει το έργο της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής εταιρείας και να βοηθήσει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η συμπερίληψη ατόμων με οπτική αναπηρία στην ομάδα εργασίας της Alter Ego στο έργο “Nostos Festival”, που ανέλαβε η εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τον περασμένο Αύγουστο. Η ΑΜΚΕ “Με άλλα μάτια” ιδρύθηκε το 2018, με στόχο την υλοποίηση δράσεων προκειμένου άτομα με αναπηρία να έχουν ευκαιρίες συμπερίληψης στον εργασιακό βίο. Μέσω των ενεργειών της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ, παρέχεται ενημέρωση, υποστήριξη και προάσπιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά δίνεται και μία ευκαιρία για εξοικείωση της κοινωνίας με την αναπηρία.

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «H Alter Ego θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε οργανισμούς που ενθαρρύνουν την ιδέα της ποικιλομορφίας και της ένταξης στον εργασιακό χώρο, διότι η κουλτούρα της εταιρείας υπαγορεύει πως η διαφορετικότητα δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο στο δικαίωμα της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς. Στόχος της Alter Ego είναι, μέσω του συγκεκριμένου συμφώνου συνεργασίας, η ένταξη ακόμα περισσότερων ατόμων με αναπηρίες στον εργασιακό βίο».

Τρ. Πειραιώς: Project Future Junior για νέους από 14 έως 17 ετών

Μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο Project Future Junior, το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους 14 έως 17 ετών να αναπτύξουν δεξιότητες του αύριο, να εξοικειωθούν με τις έννοιες και πρακτικές του σύγχρονου επιχειρείν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε σύγχρονους τομείς απασχόλησης Ειδικότερα, στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ή ακόμη και τις τρεις ενότητες, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης Learning Hub, ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό εκπαίδευσης, ενώ, εφόσον το επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υποβάλλουν σε ομάδες, ένα e-commerce project προς αξιολόγηση.

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του κάθε τομέα και έχει αποκτήσει διαδραστικά χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι μέντορες, οι οποίοι υποστηρίζουν και δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά, με σκοπό την υλοποίηση του project που θα επιλέξουν.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε ως μέλη ομάδας του σχολείου τους είτε ατομικά, ενώ οι τρεις θεματικούς πυλώνες είναι Project Management, Digital Marketing και E-Commerce.

Hatzi Filax Group: Συνεργασία με το City Unity College

Νέα συνεργασία με το City Unity College ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο η Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology, με στόχο την αναδιοργάνωση του Κολεγίου. Συγκεκριμένα, το εν λόγω project υλοποιείται από την Χάτζη Σκευοφύλακα και την ομάδα της βάσει δύο πυλώνων: της Διοίκησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών με καινοτόμες και σύγχρονες διαδικασίες και της χαρτογράφησης του ταξιδιού του φοιτητή.

Έχοντας ως στόχο τη διεκπεραίωση του έργου, χρησιμοποιούνται καινοτόμα και σύγχρονα εργαλεία, όπως τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων και το μοντέλο CX Customer Experience, όπου διδάσκεται πως να παρέχεται θετική εμπειρία στον φοιτητή σε ό,τι βλέπει ,ακούει και αισθάνεται. Επιπρόσθετα, το έργο στοχεύει στη δημιουργία και στην παράδοση σύγχρονων διαδικασιών μέσω ατομικών και συλλογικών συνεντεύξεων με το ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Διοίκηση, τα στελέχη και οι άνθρωποι του Κολεγίου έχουν ανταποκριθεί θετικά στις μέχρι τώρα αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ με τους φοιτητές του Κολεγίου δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης.

Eurolife FFH: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Tη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η Eurolife FFH και αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτήν ως Founding Member. «Για εμάς αξία έχει να σεβόμαστε την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που απασχολείται στην εταιρεία μας.

Κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός, αναγνωρίζουμε όλα αυτά που έχει να προσφέρει και αυτός είναι ο λόγος που υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Στόχος μας είναι να οικοδομούμε καθημερινά ένα εργασιακό περιβάλλον που δίνει έμφαση στο ταλέντο και στην ισότητα των ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις» δήλωσε η Βάσια Χανιώτη, HR Manager της Eurolife FFH, ενώ από την πλευρά του ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό όταν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, με πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό και ακόμα μεγαλύτερο πελατολόγιο, δίνουν τόση προσοχή σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και ουσιαστικά την ίση αντιμετώπιση όλων ανεξάρτητα από τα όποια διαφορετικά χαρακτηριστικά τους».