Lidl Hellas: Αποχωρεί ο Περικλής Αντωνιάδης

Την αποχώρηση του από τη θέση του Head of Employer Branding στην Lidl Ελλάς ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο LinkedIn ο Περικλής Αντωνιάδης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος σε ανάρτησή του την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου «39 υπέροχοι μήνες έφτασαν στο τέλος τους.

Αποχωρώ από την εταιρεία με τις καλύτερες αναμνήσεις και με τα καλύτερα αποτελέσματα -29 βραβεία για την ομάδα employer branding μέσα σε 2 χρόνια και νούμερο 1 εργοδότης επιλογής στην Ελλάδα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του από τις ομάδες του HR, του Marketing κ.ά. Ο Π. Αντωνιάδης είναι κάτοχος B.Sc Hons στο Business Administration, Marketing από το ΟΠΑ, ενώ βρισκόταν στην Lidl Ελλάς από τον Αύγουστο του 2018, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, και Global Employer Branding Specialist στην UBS. Το επόμενο επαγγελματικό του βήμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Θ. Σκυλακάκης, ΑΝΥΠΟΙΚ: Οι εταιρείες να προσέξουν το ανθρώπινο δυναμικό τους

Να εστιάσουν περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό τους και να δώσουν καλύτερους μισθούς στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας κάλεσε τις εταιρείες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Real FM και στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η αναφορά προέκυψε στο πλαίσιο ανάλυσης του Αναπληρωτή Υπουργού για την πορεία της οικονομίας, η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ήδη περάσει σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, κάτι που όπως εκτιμά ο ίδιος, θα οδηγήσει σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας. Όπως είπε, η ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό περισσότερο ποιοτικό και εξειδικευμένο.

Οπότε οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στα στελέχη και στις ανάγκες τους, προσφέροντάς τους επιπλέον κίνητρα παραμονής σε αυτές, με την παροχή καλύτερων μισθών να αποτελεί ένα από αυτά. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του δε, ο Θ. Σκυλακάκης είχε δηλώσει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς δεν δίνονται με κάποια υπουργική απόφαση, αλλά προκύπτουν από την οικονομική ανάπτυξη.

Together: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης από Τιτάν και Youthnest

Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν και ο φορέας καινοτομίας Youthnest αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες όσο και τις προκλήσεις των νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη λανσάρουν για πρώτη φορά την πρωτοβουλία Together.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση 150 επαγγελματιών (ηλικίας 25-35 χρονών) που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη και στην προώθηση της ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

H διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες και η καινοτομία του είναι ότι θα υλοποιείται με τη μεθοδολογία “Agile”, δηλαδή όλες οι δράσεις κατά τη διάρκειά του θα επιλέγονται και θα βελτιώνονται μέσα από την ανατροφοδότηση (feedback) των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα Together, στηρίζεται σε 4 πυλώνες, skills, inspiration, wellbeing, network.

Four Seasons: Ξεκίνησε το MovEat Tournament για τους εργαζόμενους

Με το τένις και το πίνκ πονκ  ξεκίνησε το MovEat Tournament, το οποίο διοργανώνει το Four Seasons Hotels and Resorts Astir Palace, με στόχο την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και την προαγωγή του ομαδικού πνεύματος μεταξύ των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου, οι άνθρωποι της εταιρείας θα συμμετάσχουν σε μία αθλητική δραστηριότητα, με την αρχή να γίνεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ευγενή άμυλα στα τουρνουά τένις και πινκ πονκ που άνοιξαν την αυλαία της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Το MovEat Tournament συνεχίζεται την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, με μπάσκετ και πινκ πονκ, και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου με ποδόσφαιρο και πινκ πονκ. Σημειώνεται τέλος ότι, πριν από τη συμμετοχή τους, οι εργαζόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή θα υποβληθούν σε rapid τεστ, το οποίο θα προσφέρει η εταιρεία.