«Ορίζοντας τη Νέα Εποχή της Εργασίας» από τον Όμιλο Adecco

Ο Όμιλος Adecco διοργανώνει στις 24 Νοεμβρίου από τις 16:00 έως τις 18:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ορίζοντας τη Νέα Εποχή της Εργασίας». Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι νέες τάσεις σε έναν κόσμο της εργασίας που μοιάζει περισσότερο ευμετάβλητος από ποτέ. Πού επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι οργανισμοί και πόσο αποτελεσματικές είναι οι στρατηγικές που ακολουθούν για να επιβιώσουν και να επιτύχουν στις νέες συνθήκες; Είναι έτοιμη η αγορά εργασίας στην Ελλάδα να ακολουθήσει τους ρυθμούς του “transformation” που πραγματοποιείται παγκοσμίως στον κόσμο της εργασίας; Πώς η πολιτεία μπορεί να στηρίξει την καλύτερη προσαρμογή της Ελλάδας στις παγκόσμιες τάσεις για να βελτιώσει η χώρα την ανταγωνιστικότητά της ως προς τα ταλέντα; Στο πάνελ της εκδήλωσης θα συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, VP Adecco, Cluster Head Greece, Romania, Bulgaria, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Ιωάννης Νικολάου, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Tμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών, η Μαρία Πατακιούτη, Human Resources Director, EY Greece, South Cluster Talent Leader, EY CESA και ο Στέργιος Λαψάνας, Human Resources Manager BASF Hellas. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

Στην Kaizen Gaming o Περικλής Αντωνιάδης

Καθήκοντα Senior Employer Branding Manager στην Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano) αναλαμβάνει ο Περικλής Αντωνιάδης, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Head of Employer Branding στη Lidl Hellas.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από την Lidl με ανάρτησή του στο LinkedIn την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Ο Π. Αντωνιάδης είναι κάτοχος B.Sc Hons στο Business Administration, Marketing από το ΟΠΑ, ενώ βρισκόταν στην Lidl Ελλάς από τον Αύγουστο του 2018, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, και Global Employer Branding Specialist στην UBS.

OAEΔ: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»

Τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν οι πολίτες από χθες το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για την νέα υπηρεσία «myOAEDραντεβού» και αφορά μόνον όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το gov.gr και το oaed.gr. Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού είναι ιδιαίτερα απλή. Οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα, είτε απευθείας μέσω του rantevouoaed.gov.gr, είτε μέσα από το gov.gr, επιλέγοντας την υπηρεσία «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ» που βρίσκεται στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών».

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Το «myOAEDραντεβού» καλύπτει και τα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), καθώς και τα 6 Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕ ΕΚΟ) του Οργανισμού.

Randstad: Σειρά θεματικών webinars για τις επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Τις τρέχουσες προοπτικές και ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς εργασίας έρχεται να αναδείξει η Randstad, μέσω της πρωτοβουλίας «Randstad Intelligence Series for Candidates: Spotlight on current needs of the Greek market».

Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει σειρά θεματικών webinars, είναι να ενημερώσει τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και να τους υποστηρίξει με βέλτιστες πρακτικές στις αποφάσεις που αφορούν στην καριέρα τους.

Η σειρά των δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου για τον κλάδο Τεχνολογίας και ακολουθούν ο κλάδος Οικονομικών και Λογιστικής την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο κλάδος των Μηχανικών την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ο κλάδος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Πωλήσεων, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.