--> 

Ημέρα meeting free καθιέρωσε η Interamerican

Ημέρα meeting free καθιέρωσε εδώ και λίγο καιρό η Interamerican, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής και της νέας δομής διοίκησης που έχει χαράξει τους τελευταίους μήνες. Ημέρα meeting free έχει καθιερωθεί κάθε δεύτερη Τετάρτη, κατά την διάρκεια της οποίας τα στελέχη της εταιρείας “κλειδώνουν” το calendar τους και δεν αποδέχονται προσκλήσεις για συναντήσεις, είτε είναι διαδικτυακές, είτε δια ζώσης.

Την ημέρα αυτή τα στελέχη της Interamerican εστιάζουν στην ολοκλήρωση των tasks που έχουν συσσωρευθεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ παίρνουν πλέον τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προγραμματίσουν τις υπόλοιπες εργασίες τους και να ορίσουν νέες προτεραιότητες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ειρήνη Γιακιντζή, Organization & People Advisor της Interamerican, «εμείς στο HR Team της Interamerican πιστεύουμε ότι για να ξεκινήσει κάτι καλό για τους ανθρώπους μας, πρέπει πρώτα να το αγκαλιάσουμε οι ίδιοι, να το κάνουμε πράξη και να το μεταδώσουμε σε όλους».

Οι meeting free days αποτελούν μια ολοένα και πιο διαδεδομένη τακτική των εταιρειών, στο πλαίσιο της μείωσης της εργασιακής έντασης και του εργασιακού άγχους των στελεχών, στοιχεία που επιβαρύνουν την ψυχική τους υγεία, αλλά παράλληλα επηρεάζουν αρνητικά και την παραγωγικότητά τους.

Συνεργασία Sarmed και Ergonomia

Με την Ergonomia συνεργάστηκε η Sarmed για την εκπαίδευση των ανθρώπων της. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκπαίδευση «Ασφαλής Χρήση Μηχανημάτων», κατά την οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 195 μέλη της ομάδας από τη Διεύθυνση Λειτουργίας Αποθηκών (3PL).

Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και εμείς στη Sarmed το αποδεικνύουμε έμπρακτα! Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια!» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Θoδ. Σκυλακάκης, ΑΝΥΠΟΙΚ: Οι εργαζόμενοι φορολογούνταν βαρύτερα από τις επιχειρήσεις

Tην υπέρμετρη φορολόγηση των εργαζομένων που αναλογικά είναι βαρύτερη από αυτή των επιχειρήσεων ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της κατάθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το βασικό πρόβλημα που έχει η ελληνική οικονομία είναι η έλλειψη στελεχών διότι διώξαμε από τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους την περίοδο μετά το 2011 και όλοι αυτοί ήταν διεθνώς ανταγωνιστικοί.

Και σήμερα θα ήταν κρίσιμα στελέχη επιχειρήσεων», επισήμανε ο Θ. Σκυλακάκης και τόνισε ότι «αν δεν έχεις τα στελέχη επιχειρήσεων, δεν έχεις επενδύσεις, δεν έχεις ανάπτυξη, δεν έχεις τίποτε». Και συνέχισε: «Τα στελέχη επιχειρήσεων φορολογούνταν και φορολογούνται βαρύτερα από ό,τι οι επιχειρήσεις -αυτή είναι η πραγματικότητα- και προηγουμένως και τώρα. Δεν είναι παράλογο να φορολογούμε την εργασία χειρότερα από το κεφάλαιο και να διώχνουμε κρίσιμους ανθρώπους εκτός χώρας;

Γιατί να τους διώξουμε εκτός χώρας; Έχουμε διώξει δεκάδες χιλιάδες και τώρα τους δίνουμε φορολογική απαλλαγή για να γυρίσουν πίσω». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δε, «όταν συζητάμε για το brain drain και το brain gain όλοι συμφωνούμε, αλλά όταν μιλάμε μετά για τα πρακτικά μέτρα, για να μετατρέψουμε το brain drain σε brain game, κάνουμε αντιπολιτευτική κριτική».

Braingain JOBS in Greece, η νέα πλατφόρμα του BrainReGain

Braingain JOBS in Greece είναι η επωνυμία της νέας πλατφόρμας που λανσάρει το BrainReGain, η πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η νέα πλατφόρμα απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και τους δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους στη χώρα μας.

Το BrainReGain προέρχεται από τη συνένωση των πρωτοβουλιών Brain Regain και Brain Gain και αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού, κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία προέρχονται από αυτές.