O Global Director of Talent της Collinson, Dani Saadu, στο Learning & Development Conference

O Dani Saadu είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός talent, OD & people development επαγγελματίας, με αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανάπτυξη παγκόσμιας στρατηγικής ταλέντων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή παγκόσμιων προγραμμάτων και πλαισίων διαχείρισης ταλέντων.

Στο Learning & Development Conference, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, θα μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την ανάπτυξη κρίσιμων skills για το νέο workplace που δημιουργείται. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσει για τη σημασία της αποδοχής της νέας πραγματικότητας και της αναγνώρισης των βασικών υβριδικών competencies.

Επιπλέον, θα αναλύσει τη βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών για το reskilling των ανθρώπων αλλά και το πώς διασφαλίζεται το ROI. Τέλος, θα μοιραστεί τις προβλέψεις του για τα skills που θα χρειαστούν οι οργανισμοί την επόμενη πενταετία. Περισσότερες πληροφορίες στο Learning & Development (learninganddevelopment.gr).

Επιστρέφει η πρωτοβουλία Live A Legacy των Mastercard και Women On Top

Tο Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά η πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στον επαγγελματικό χώρο. Αναλυτικότερα, στην εν λόγω online εκδήλωση, καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται την επαγγελματική τους πορεία, μιλούν για τα εμπόδια και τις προκλήσεις που συνάντησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησαν προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους και να συμβάλλουν στην ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο.

Το Σάββατο, στόχος των ομιλιών είναι να γίνουν πηγή έμπνευσης για κάθε συμμετέχουσα που ονειρεύεται να χτίσει μία επαγγελματική καριέρα με σωστές βάσεις, ενώ την Κυριακή τον λόγο παίρνουν ομιλητές που έχουν καταφέρει, μέσα από την επαγγελματική τους πορεία και το έργο τους, να περάσουν το δικό τους μήνυμα σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ισότητα, συνδράμοντας με τον τρόπο τους σε ένα καλύτερο αύριο χωρίς έμφυλες ανισότητες.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν Speed Training και Speed Mentoring Sessions, που στοχευούν να εφοδιάσουν με τα κατάλληλα εργαλεία και να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης μίας από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται. Τέλος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Live a Legacy Mentoring Program δίνει την ευκαιρία σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο του Women On Top.

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «Πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων

Το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εντολή της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο που θα αφορούν στη θέσπιση κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού. Η έγκριση δόθηκε με 443 ψήφους υπέρ, 192 κατά και 58 αποχές, ενώ οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει τις θέσεις του.

Το σχέδιο οδηγίας για τον κατώτατο μισθό αποσκοπεί στον καθορισμό κοινών ελάχιστων προτύπων για τη διασφάλιση ενός εισοδήματος που θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση των ευρωβουλευτών, αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω ενός θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού μέσω της νομοθεσίας, είτε δίνοντας στους εργαζομένους τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται τους μισθούς τους με τους εργοδότες τους μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το Κοινοβούλιο ζητά επίσης να υποχρεωθούν τα κράτη μέλη όπου λιγότερο από το 80% των εργαζομένων καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις να λάβουν ενεργά μέτρα για την ενίσχυση και την επέκταση της κάλυψης των συμβάσεων αυτών.

ΚΜΟΠ: Εκπαιδεύσεις για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης στο φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις από σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021, καθημερινά, από τη 1 έως τις 4 μ.μ. Στις εκπαιδεύσεις θα παρουσιαστεί το θεωρητικό και νομικό πλαίσιο αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας μέσα από παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης, καθώς και προτάσεις για την αποτελεσματική πρόληψη και διαχείριση περιστατικών παρενόχλησης και την υποστήριξη των θυμάτων.

Εισηγήτριες των εκπαιδεύσεων είναι η Μαίρη Χιόνη, Σύμβουλος Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, Επιστημονική Συνεργάτης ORLANDO LGBT+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, ειδικός στη Διεργασία Ομάδας και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού για τη σεξουαλική αγωγή και τις έμφυλες ταυτότητες και η Νατάσα Αλεξοπούλου, Νομικός με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, Διαχειρίστρια του έργου Teamwork.

Eνδεικτικό της έντασης του φαινομένου, είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τουλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Teamwork – combat sexual harassment in the workplace.