Pepco: Επεκτείνεται στην Ελλάδα, αναζητά ανθρώπινο δυναμικό 120 στελεχών

Η αναπτυσσόμενη λιανική εταιρεία Pepco ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση στην Ελλάδα, με τα πρώτα καταστήματά της να είναι προγραμματισμένα να ανοίξουν το φθινόπωρο του 2022. Η Ελλάδα θα γίνει η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Σύμφωνα με την Anca Radu, Διευθύντρια Λιανικής Πώλησης της Pepco, το 2020, η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από ένα τέταρτο, διατηρώντας παράλληλα ένα πολύ υψηλό ποσοστό διατήρησης προσωπικού.

«Εστιάζουμε στη δημιουργία ευκαιριών για τους συναδέλφους μας να αναπτυχθούν μαζί μας, οπότε αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να προσλάβουμε ανθρώπους που είναι παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εταιρείας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική της δήλωση.

Σήμερα, η Pepco απασχολεί περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους και τους παρέχει εκτεταμένη εκπαίδευση για να ενισχύσουν τη συνεισφορά τους στην επιχείρηση και να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα τους προσφέρει ευέλικτα μοντέλα εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι στην Pepco σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δουλεύοντας σε καταστήματα. Η εταιρεία σχεδιάζει αρχικά να προσλάβει 120 στελέχη για να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Συνεργασία Be Your Own Boss & Ακαδημία Επιχειρηματικότητας

Το Corallia, φορέας για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που υλοποιεί το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Βe your Own Boss με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, της πειραματικής ανάπτυξης και της μη τυπικής εκπαίδευσης, και λειτουργεί ως τοπικό σημείο επαφής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής Erasmus for young entrepreneurs υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Be Your Own Boss προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα μέσω εξιδεικευμένου εκπαιδευτικού εργαστηρίου και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο διαδραστικό και δωρεάν Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Όσοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο και ιδρύουν την επιχείρησή τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμη 12 μήνες με σκοπό να υποστηριχθούν στα πρώτα τους βήματα.

Papaki: Πώς εφαρμόζει την τηλεργασία

Μια πληθώρα online εργαλείων, ανεξαρτήτως θέσης, χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του Papaki, ούτως ώστε να οργανώσουν την εργασία τους και να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πελατών, καθώς ήδη από το 2016 η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα τηλεργασίας σε όλους τους εργαζομένους της.

Ειδικότερα, ως προς την οργάνωση και τα καθημερινά tasks χρησιμοποιούνται το Google Drive, οι browsers Mozilla και Chrome, το 1password για αποθήκευση κωδικών και το Jira για τη διατμηματική οργάνωση projects. Επιπλέον, αξιοποιούνται το Deskpro, σύστημα καταγραφής αιτημάτων πελατών, με δυνατότητα live chat, συσκευές Cisco ή το πρόγραμμα εικονικού τηλεφώνου linphone και το Confluence, στο οποίο καταγράφονται διαδικασίες ώστε να μπορεί να ανατρέξει ο εργαζόμενος όταν προκύψει κάποιο ζήτημα.

Τέλος, για την ενδοεταιρική επικοινωνία χρησιμοποιούνται συνήθως τα Slack, Google Meet και Zoom, ενώ κάθε νέος εργαζόμενος στο Τμήμα ακολουθεί εκπαίδευση για να μπορέσει να εξοικειωθεί με όλα αυτά τα εργαλεία, η οποία τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται απομακρυσμένα.