Η Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη Talent Lead Director στην IRC Greece (MEIHUNT)

Την προαγωγή της Σοφίας-Αφροδίτης Βουλγαράκη στον ρόλο της Talent Lead Director ανακοίνωσε η IRC Greece (MEIHUNT). Η Σ.-Α. Βουλγαράκη θα έχει ανάμεσα στα άλλα καθήκοντά της ως Συμβούλου της εταιρείας, την ορθή καθοδήγηση και τον σωστό προσανατολισμό των νέων ταλαντούχων στελεχών, ενώ εντάχθηκε στην εταιρεία πριν από τρία χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό της μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της Επικοινωνίας,s των Media και της Πολιτικής Επικοινωνίας τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες όσο και σε φορείς, αρχές και Υπουργεία.

«Η νέα αυτή θέση σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία IRC Greece (MEIHUNT) που έρχεται να συμβαδίσει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της νέας γενιάς στελεχών στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού κυρίως τομέα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά της, η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Μεϊμάρογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η Σοφία – Αφροδίτη ακολουθώντας όλες τις νέες τάσεις και δυναμικές της αγοράς εργασίας με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη ταλαντούχων στελεχών, μέσα από τη θέση του Talent Lead Director, θα προσθέσει μια διαφορετική προοπτική στην καριέρα και την εξέλιξή τους που θα βασίζεται στην εμπειρία και τις νέες τάσεις όπως διαμορφώνονται παγκοσμίως και παρακολουθούνται από την IRC Global Executive Search Partners».

Αμοιβές ελληνικών startups: Ανταγωνιστικές, κίνητρο η παροχή εταιρικών μεριδίων

Πρώτη σχετική μελέτη από την Μarathon Venture Capital
Η Μarathon Venture Capital έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη μελέτη με μισθολογικά δεδομένα και πληροφορίες για τα πακέτα αμοιβών των ελληνικών startups. Η μελέτη περιλαμβάνει μισθολογικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το πακέτο παροχών σε θέσεις τεχνολογίας από 27 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν συνολικά 1915 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Τα κύρια συμπεράσματα της μελέτης είναι τα ακόλουθα:

  1. Οι startups καθίστανται ελκυστικός προορισμός για ταλαντούχους εργαζόμενους, προσφέροντας ανταγωνιστικό πακέτο παροχών σε θέσεις τεχνολογίας στην ελληνική αγορά.
  2. 40% των συμμετεχόντων στην μελέτη λαμβάνουν εταιρικά μερίδια ως παροχή. Η παροχή εταιρικών μεριδίων δύναται να συνεισφέρει περαιτέρω στην προσέλκυση ταλέντου, επίσης λαμβάνοντας υπόψην την προνομιακή φορολογική μεταχείριση των πιθανών σχετικών εισοδημάτων.
  3. Παρατηρείται πρόοδος αναφορικά με την γυναικεία απασχόληση σε αριθμό τεχνολογικών ρόλων, ωστόσο απαιτείται σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδος σε αριθμό άλλων, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας.

Σύμφωνα με την Μarathon Venture Capital, οι μισθοί στις θέσεις τεχνολογίας που δημοσιεύονται στη μελέτη είναι αρκετά ανταγωνιστικοί σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που τους κάνει ελκυστικούς για ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας, συμβάλλοντας περαιτέρω στο αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από τις startups. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι μισθοί αυτοί είναι χαμηλότεροι κατά αντιστοιχία με τους μισθούς σε πιο ανεπτυγμένες αγορές, όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ. Η εταιρεία αναφέρει δε ότι με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αναμένεται μείωση των μισθολογικών διαφορών, με τις αμοιβές στις ελληνικές startups να βελτιώνονται, «δημιουργώντας ένα όλο και περισσότερο ελκυστικό περιβάλλον για απασχόληση».

Microsoft και ReGeneration λανσάρουν το “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era”

Η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και το ReGeneration ανακοινώνουν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft”, που υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανισμών για την πρωτοβουλία «GR for Growth» και έχει ως στόχο την ανάπτυξη (up/reskilling) νέων επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον της εργασίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  απευθύνεται σε νέες και νέους πτυχιούχους έως 35 ετών, από όλη την Ελλάδα και από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ενώ αναμένεται να παρέχει σε 1.000 ωφελούμενες και ωφελούμενους, περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες (πχ. office automation, mobile apps, information systems, data visualization, cloud technologies, digital marketing, UI/UX, κλπ), με στόχο την επανακατάρτιση και την αναβάθμιση αναγκαίων δεξιοτήτων που λειτουργούν ως ισχυρό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft” έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, με την καθοδήγηση της Code.Hub και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College. Η περίοδος αιτήσεων ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 14:00.