--> 

Συνεργασία ΤΙΤΑΝ και Orientum

Την Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας εμπιστεύτηκε η ΤΙΤΑΝ για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν αναλυτικό 2ωρο Webinar, στο οποίο ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030.

Στη συνέχεια, οι 50 μαθητές πραγματοποιήσαν εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, όπου εξειδικευμένοι σύμβουλοι τους βοήθησαν να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και να θέσουν έναν ξεκάθαρο στόχο τον οποίο θα επιδιώξουν να πετύχουν μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη μας συνεργασία με την εταιρεία ΤΙΤΑΝ και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων τους. Ακόμα μεγαλύτερη χαρά μας έδωσε ο ενθουσιασμός που έδειξαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους για το όλο project» ανέφερε σχετικά ο Αποστόλης Τζιανάκης, Head of Sales της Orientum.

Σειρά Workshops από το Women Do Business και το Enterprise Europe Network

Τη σειρά Workshops «Business Fundamentals : οι βασικές αρχές της επιχείρησης σου» για 40 συμμετέχουσες διοργανώνει o οργανισμός Women Do Business σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network.

Τα εν λόγω Workshops θα πραγματοποιηθούν στις 11 και στις 20 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον συνεργατικό χώρο επιχειρηματικής ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «HUB TO BUSINESS – H2BHub» και τελούν υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος- Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Το πρώτο Workshop θα έχει τις εξής θεματικές: «Γυναίκες: Ο δρόμος προς την ηγεσία», με εισηγήτρια τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγο, Συνιδρύτρια – Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Επιχείρησης «The Healing Tree» και «Οικονομικό management της επιχείρησης σου: Γίνε επιδέξιος manager!», με εισηγήτρια την Αριστέα Ξυλούρ, Financial Manager Controller στη «Med Hotels Greece», ενώ το δεύτερο «Marketing & Brand Awareness» με εισηγητή τον Μιχάλη Τζαγκαράκη, Υπεύθυνο Marketing & Επικοινωνίας της «Super Markets Χαλκιαδάκης» και «Γυναίκα Ηγέτιδα: Success story» με εισηγήτρια την Tζίνα Τσαντρίζου, Co – Founder & CEO της «Super Creta Gas – KΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ & Super Creta Group».

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Live Streaming.

First Capital Bank Malawi: Μπόνους Χριστουγέννων μόνο στους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους εργαζομένους της θα δώσει μπόνους Χριστουγέννων η First Capital Bank Malawi, η οποία ανήκει στην FMBCapital Holdings με δραστηριότητες στη Μποτσουάνα, στη Μοζαμβίκη, στη Ζάμπια και στη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Day.

Παράλληλα, η τράπεζα προειδοποίησε πως όσοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται κινδυνεύουν να χάσουν τα ετήσια μπόνους για το 2022. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, πάνω από το 50% των 655 εργαζομένων έχουν ήδη εμβολιαστεί, με όσους επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στο τμήμα HR έως τις 15 Δεκεμβρίου να λαμβάνουν βασικό μισθό δύο εβδομάδων, επιπλέον του κανονικού τους μισθού για τον Δεκέμβριο.

Τέλος, σε επιστολή του CEO της τράπεζας, Jaco Viljoen, αναφέρεται ότι τα ετήσια μπόνους απόδοσης απονέμονται κατά τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης και πώς, εφόσον εγκριθούν τον Μάρτιο του 2022 από το ΔΣ, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να επιλεγούν.