--> 

Συνεργασία Linkage και Vestas

Σε μια νέα συνεργασία προχώρησαν η Linkage και η Vestas. Συγκεκριμένα, η εν λόγω συνεργασία αφορούσε στην υλοποίηση προγράμματος Leadership Training από την Linkage στην Διοικητική Ομάδα της Vestas, στο οποίο συμμετείχε ως Guest Speaker ο Γιώργος Σιγάλας, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος.

«H Linkage ξέρει πάντα πως να μεταφράσει την ασαφή λογική μου στην πραγματικότητα. Έτσι και αυτή τη φορά, με το “Creating A Culture of Positivity” φύγαμε πιο πλούσιοι, με πρακτικά εργαλεία στην καθημερινότητά μας. Οι υψηλές μας προσδοκίες ξεπεράστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάριος Ζάγγας, General Manager Greece, Cyprus & Israel της Vestas.

Edenred: Πραγματοποιεί Πανελλήνια Έρευνα Ικανοποίησης Εργαζομένων

Την Πανελλήνια Έρευνα Ικανοποίησης Εργαζομένων 2021 πραγματοποιεί η Edenred, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Focus Bari, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος).

Στόχος της εν λόγω έρευνας είναι να καταγραφούν οι συνθήκες εργασίας, ο βαθμός ικανοποίησης των εργαζομένων στη χώρα μας, η τρέχουσα κατάσταση, αλλά και οι προσδοκίες των ατόμων για την «επόμενη ημέρα» στον τομέα των παροχών.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για κάθε ερωτηματολόγιο που θα συμπληρωθεί, η Edenred θα δωρίσει 1€ στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Randstad: Σε επανεκτίμηση της καριέρας τους οι εργαζόμενοι στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Workmonitor της Randstad, το 62% των Ελλήνων εργαζομένων αναζητά νέα εργασία, με το 30% να κινείται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση και το 16% να έχει αλλάξει πρόσφατα εργασία, ενώ το 59% αισθάνεται την ανάγκη να πραγματοποιήσει αλλαγές σε σχέση με το Work-life Balance. Επιπλέον, το 78% των εργαζομένων στη χώρα μας θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και στην καριέρα του, το 73% έχει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους και το 72% έχει περισσότερη διαύγεια αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους, ενώ το 62% αναζητά εργασία επειδή αισθάνεται ότι δεν ανταμείβεται δίκαια ή επαρκώς για τις τρέχουσες δεξιότητές του.

Επιπρόσθετα, το 85% επανεκτίμησε το πώς εντάσσεται η εργασία στο προσωπικό του πρόγραμμα, ενώ το 42% δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο άγχος από την πανδημία και παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνει αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή. Επίσης, το 35% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι προήχθη, αλλά μόνο το 12% έλαβε αύξηση μισθού με ένα 14% να μην έχει λάβει και να μην αναμένει να λάβει.

Δεξιότητες και παράγοντες επιλογής σταδιοδρομίας
Η εν λόγω έρευνα καταγράφει πως η ικανότητα απόκτησης εισοδήματος βελτιώθηκε για το 12% των Ελλήνων εργαζομένων, εξαιτίας της αύξησης στη ζήτηση για δεξιότητες που διαθέτουν. Παράλληλα, το 89% συμφωνεί να συνεχίσει να παρακολουθεί προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης, ώστε να αυξήσει την απασχολησιμότητά του, το 55% όμως δυσκολεύεται να αποφασίσει αναφορικά με τις δεξιότητες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθεί ή να αποκτήσει και το 80% θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση ή ο εργοδότης του να παρέχουν τεστ αξιολόγησης δεξιοτήτων, για να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα σε ποιες δεξιότητες πρέπει να επικεντρωθεί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για το 37% των Ελλήνων ερωτηθέντων οι δεξιότητες έχουν γίνει πιο σημαντικές, ενώ το 66% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναζητήσει εργασία εκτός Ελλάδας, αν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Τέλος, για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, οι πιο σημαντικοί παράγοντες που καθοδηγούν την επιλογή σταδιοδρομίας είναι η Αποζημίωση/παροχές (50%), η ευελιξία (36%), τα διαχειρίσιμα επίπεδα άγχους (36%), το ουσιαστικό περιεχόμενο (42%), το ασφαλές περιβάλλον (48%), ο αξιοσέβαστος εργοδότης (43%), οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και οι ευκαιρίες για την απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων (22%).