Στην ΑΒ Βασιλόπουλος ο Νίκος Κίτσιος

Καθήκοντα HR Business Partner – Logistics στην ΑΒ Βασιλόπουλος ανέλαβε τον τρέχοντα μήνα ο Νίκος Κίτσιος, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Manager στην Alpla Group.

O N. Κίτσιος είναι κάτοχος BSc από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και MSc στο HR Management από το Strathclyde Business School, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει HR Assistant στην Scotbeef Limited και Plant HR Business Partner στην DS Smith.

Ευρωκοινοβούλιο: Πρωτοβουλίες για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος (14,1%) μεταξύ των φύλων στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων στην ΕΕ. Σε μη νομοθετική έκθεση που εγκρίθηκε με 500 ψήφους υπέρ, 105 κατά και 87 αποχές, οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν ότι η ίση αμοιβή και μεταχείριση αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν οι γυναίκες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, να διαθέτουν οικονομική ανεξαρτησία και να ακολουθούν την επαγγελματική σταδιοδρομία που επιθυμούν.

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι στην ΕΕ εξακολουθεί να υφίσταται σημαντικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά τις αμοιβές (14,1%) και τις συντάξεις (29,5%), καθώς και για το γεγονός ότι οι γυναίκες εργάζονται συχνά με επισφαλείς σχέσεις εργασίας. Καλούν τα κράτη μέλη να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ισότητα των γυναικών όσον αφορά στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, την απασχόληση, τις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά, για παράδειγμα, να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία.

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης την ικανοποίησή τους για την πρόταση της Επιτροπής για δεσμευτικά μέτρα μισθολογικής διαφάνειας, αλλά τονίζουν ότι η μισθολογική διαφάνεια από μόνη της δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες ανισότητες μεταξύ των φύλων. Τέλος, για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, θα μπορούν να εργάζονται και να βρίσκουν ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να διευρύνουν τις παροχές που δίνονται για τη μητρότητα και την πατρότητα και να εξασφαλίσουν ότι άνδρες και γυναίκες θα έχουν περισσότερα και ίσα δικαιώματα πλήρως αμειβόμενης άδειας.

Το Κοινοβούλιο ζητά επίσης να εφαρμόζονται ευέλικτες ρυθμίσεις στην εργασία για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια μητρότητας, άδεια πατρότητας και γονική άδεια και απευθύνει έκκληση να γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υψηλής ποιότητας υποδομές παιδικής μέριμνας σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, η ΕΕ απέχει τουλάχιστον 60 χρόνια από την επίτευξη πλήρους ισότητας.

Pfizer: Στην 38η θέση της κατάταξης European Diversity Leaders των Financial Times

Στην 38η θέση της ετήσιας κατάταξης European Diversity Leaders των Financial Times βρέθηκε η Pfizer. Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Λία Μπερτσιάδου, Country Lead Inflammation & Immunology Greece, Cyprus & Malta της Pfizer και Diversity & Inclusion Lead της Pfizer Hellas, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η κατάταξη της εταιρείας μας σε ακόμα υψηλότερη θέση φέτος στην έρευνα που διεξήγαγαν οι Financial Times αποτελεί μια σημαντική διάκριση.

Στην Pfizer εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της κουλτούρας μας και για να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Παράλληλα, προάγουμε και στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και συνολικά στην κοινωνία». Επισημαίνεται ότι η ανεξάρτητη έρευνα των Financial Times διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια και μελετά πάνω από 11.000 εταιρείες παγκοσμίως.

Google: Προειδοποιεί τους ανεμβολίαστους ότι θα χάσουν τις αμοιβές και, εν τέλει, τη θέση τους

Ότι θα χάσουν τις αμοιβές τους και εν τέλει την εργασία τους, εφόσον δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας, φέρεται να έχει προειδοποιήσει η Google τους εργαζομένους της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που επικαλείται το CNBC, οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν προθεσμία μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, είτε ανεβάζοντας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα είτε υποβάλλοντας αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Μετά το πέρας της εν λόγω ημερομηνίας, η Google θα ξεκινούσε να επικοινωνεί με όσους δεν ανέβασαν έγγραφα, δεν είναι εμβολιασμένοι ή τα αιτήματα τους για εξαίρεση δεν εγκρίθηκαν. Αν μέχρι της 18 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού, τότε θα τεθούν σε «άδεια μετ’ αποδοχών» για 30 μέρες και στη συνέχεια σε «άδεια άνευ αποδοχών» για μέχρι 6 μήνες, την οποία θα ακολουθεί η απομάκρυνσή της από την Google.