Jumbo: Διαψεύδει τα περί καταστρατήγησης του Κανονισμού Εργασίας

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται περί καταστρατήγησης από την πλευρά της διατάξεων του Κανονισμού Εργασίας, αλλά και την πρόθεσή της να λειτουργήσει τα καταστήματά της την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Jumboαναφέρει τα εξής: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από “μικροπολιτικά παιχνίδια”, πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία. Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της».

Δύο νέες διακρίσεις για το More Life της Eurolife FFH

Το ήδη βραβευμένο ψηφιακό οικοσύστημα ευεξίας και ψυχικής ενδυνάμωσης της Eurolife FFH, More Life, απέσπασε δύο διακρίσεις στη φετινή απονομή των e-volution Awards, κατακτώντας το Gold Award στην κατηγορία “Content Marketing that Converts“ και το Bronze Award στην κατηγορία ”Best Response to Changing Consumer Needs during the Pandemic”.

Το More Life της Eurolife FFH δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να σχεδιάζουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους, καθώς επίσης να παρακολουθούν τη φυσική τους κατάσταση καταγράφοντας τα βήματά τους σε καθημερινή βάση μέσα από την εφαρμογή Walk to Win. Επιπλέον, ενημερώνονται από το πλούσιο σε περιεχόμενο blog για θέματα υγείας, διατροφής, άσκησης και ψυχικής ευεξίας.

«Όλες οι διακρίσεις του More Life μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους», ανέφερε η Νότα Σταύρου, Digital Marketing & Social Media Specialist της Eurolife FFH. «Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς μία καλή ζωή, είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το More Life. Έναν ψηφιακό χώρο ευεξίας που στόχο έχει να παρέχει ένα σύστημα κινήτρων για μία καλύτερη ζωή. Αξία για όλους εμάς έχει να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, πελάτες και συνεργάτες, και να τους ενδυναμώνουμε ώστε να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά».

Ε.Ε.: Εργαλείο αυτοαξιολόγησης ψηφιακών δεξιοτήτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λανσάρει εργαλείο αυτοαξιολόγησης που επιτρέπει στους πολίτες να δοκιμάζουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες κατάρτισης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Το εργαλείο αυτοξιολόγησης είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας της Ε.Ε. και στο Europass στις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Οι ερωτήσεις του τεστ βασίζονται στο πλαίσιο ψηφιακών δεξιοτήτων της Ε.Ε. (Digital Competence Framework, DigComp) και καλύπτει 5 άξονες: Πληροφορίες και δεδομένα (Information and data literacy), Επικοινωνία και συνεργασία (Communication and collaboration), Δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου (Digital content creation), Ασφάλεια (Safety), Επίλυση προβλημάτων (Problem solving).

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» παρέχει πληροφορίες και πόρους σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ευκαιρίες κατάρτισης και χρηματοδότησης. Η δρομολόγηση του νέου εργαλείου αυτοαξιολόγησης ηλεκτρονικών δεξιοτήτων έρχεται σε συνέχεια του Συμφώνου για τις δεξιότητες, το οποίο καλεί τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση των ανθρώπων στην Ευρώπη.

Απασχόληση: Πρώτες απώλειες θέσεων εργασίας μετά τις αναστολές

Τις πρώτες πιέσεις άρχισε να δέχεται η αγορά εργασίας μετά το τέλος του προγράμματος αναστολών συμβάσεων εργασίας, όπως άλλωστε αναμένονταν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργάνη, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης ήταν αρνητικό, ωστόσο στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου παρέμεινε θετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον περασμένο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 202.790, ενώ οι αποχωρήσεις σε 281.919 (92.390 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 189.529 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς το ισοζύγιο του Νοεμβρίου ήταν αρνητικό κατά 79.129 θέσεις εργασίας. Όσον αφορά στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.202.421 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.066.741 (1.168.342 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 898.399 οικειοθελείς αποχωρήσεις).

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 11μήνου του έτους 2021 είναι θετικό κατά 135.680 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργάνη το Νοέμβριο του 2021 σημειώθηκε, κατά την τελευταία 20ετία, αρνητικό ρεκόρ στην απώλεια θέσεων εργασίας  (-79.129).  Ωστόσο σημειώθηκε θετικό ρεκόρ, επίσης κατά την τελευταία 20ετία, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στο 11μηνο του 2021 (+135.680).