Τη θέση της Head of HR στην Smilekiosk ανέλαβε η Τίνα Καφαντάρη, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε σχετική της ανάρτηση στο LinkedIn. Η Τ. Καφαντάρη είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Country HR & Recruitment Lead στην Accenture, HR Manager στην Raycap, καθώς και HR Business Partner Greece & Israel και Country D&I Lead στην Fujitsu.
Issue: Workforce 0227
Επιθεώρηση Εργασίας: Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Προχωράει η μετεξέλιξη του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας (που αποτελεί μια από τις βασικές τομές του ν. 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας) μετά την έγκριση των πέντε μελών, που θα απαρτίζουν το Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Πρόκειται για τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Λύτρα, τον οικονομολόγο και πρώην Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΝΥΑΕ, Μηνά Αναλυτή, τους οικονομολόγους Αφροδίτη Μακρυγιάννη και Γιώργο Πελεκανάκη και την δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Μαρία Σικαλοπούλου. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η προκήρυξη του Διαγωνισμού για την επιλογή του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας, με ανάλογη διαδικασία.
Στη συνέχεια, ο Διοικητής με απόφασή του (που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ) εκδίδει τον Οργανισμό της Επιθεώρησης Εργασίας, που θα περιγράφει την διάρθρωση των υπηρεσιών της Αρχής, τις αρμοδιότητές τους κ.λπ. και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας. Μετά την έκδοση του Οργανισμού, ο Υπουργός Εργασίας θα εκδώσει Διαπιστωτική Πράξη για την έναρξη λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας. Από την έναρξη λειτουργίας της, η Επιθεώρηση Εργασίας καθίσταται καθολικός διάδοχος του ΣΕΠΕ. Η διαδικασία της «μετάπτωσης» αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2022. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας οι αρμοδιότητές της ασκούνται από το ΣΕΠΕ.
KPMG: Σε 60 χώρες παγκοσμίως η δράση Global Cyber Day
Tη δράση Global Cyber Day πραγματοποίησε σε 60 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, για 5η συνεχή χρονιά, η KPMG International. Αναλυτικότερα, η εν λόγω πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους για τη σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας και τους κινδύνους του διαδικτύου, με τις διαδικτυακές συναντήσεις να πραγματοποιούνται στη διάρκεια του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του παγκόσμια αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ενώ περιλάμβαναν οδηγίες για την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying), τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα.
Στην Ελλάδα, το εν λόγω πρόγραμμα κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards τo 2019. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο όπου τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προστατευτούν από κυβερνοεπιθέσεις και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στο διαδίκτυο.
Η πρωτοβουλία αυτή, δεν αποτελεί άλλη μια δράση κοινωνικής υπευθυνότητας της KPMG, αλλά και μια ουσιαστική δέσμευσή μας ως άνθρωποι, γονείς και επαγγελματίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου» σχολίασε, σχετικά, ο Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της KPMG στην Ελλάδα.