Σιδενόρ: Νέα HR Director η Ξανθή Γαλάρη

Καθήκοντα HR Director στον Όμιλο Σιδενόρ ανέλαβε, από τον τρέχοντα μήνα, η Ξανθή Γαλάρη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Director, Group HR Systems & Policies στην Viohalco.

Η Ξ. Γαλάρη είναι κάτοχος BSc στο Management Science & Technology από το ΟΠΑ, Master στο Organizational Culture από το University of Leicester και MA στο HR Development & Consulting από το Lancaster University, ενώ διαθέτει πάνω από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας από ένα μεγάλο εύρος ρόλων από τον κατασκευαστικό, τον τραπεζικό και τον συμβουλευτικό κλάδο.

ΟΑΣΑ: Η Ίρις Αντωνοπούλου μεταβατική CEO

Η Ίρις Αντωνοπούλου προερχόμενη από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΑΣΑ, στον οποίο κατείχε τη θέση της διευθύντριας από το 2014, ανέλαβε καθήκοντα μεταβατικής CEO στον όμιλο, στη θέση του Νίκου Αθανασόπουλου που παραιτήθηκε πρόσφατα.

Η Ίρις Αντωνοπούλου διαθέτει εμπειρία 25 ετών σε ευρύ φάσμα αντικειμένων του Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει διαχειριστεί σύνθετα προγράμματα και έργα, όπως το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Συγκοινωνιών Αθηνών, το Σχέδιο Σύγκλισης Εταιρικής Κουλτούρας του ομίλου κ.ά.

Η κα Αντωνοπούλου είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και αριστούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Human Resource Management (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Καρέλιας: 4 εκατ. ευρώ παροχές σε εργαζομένους και ΕΚΕ

Ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ οι παροχές και οι αυξήσεις μισθών που ανακοίνωσε η Καρέλιας για τους εργαζομένους της, αλλά και για το κοινωφελές της έργο, δεδομένου και του γεγονότος ότι η εταιρεία το 2021 κατέγραφε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία της, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Γ. Καρέλιας.  Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όλοι οι εργαζόμενοι με μισθό πάνω από 2.501 ευρώ, θα πάρουν από 01.01.2022, στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους, αύξηση 4%, ενώ οι εργαζόμενοι με μισθό από 2.500 ευρώ και κάτω, θα πάρουν από 01.01.2022 στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους αύξηση 100 ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία προχωρεί και σε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα 300 ευρώ καθαρά. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ καθαρά. Οι εργαζόμενοι των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2021, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2021.

Οι παροχές της Καρέλιας ωστόσο δεν σταματούν εδώ, αφού οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από 2.500 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ καθαρά, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό από 1700 μέχρι 2.499 ευρώ θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.650 ευρώ καθαρά. Επίσης, οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από 1.200 ευρώ μέχρι 1.699 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση 1.900 ευρώ καθαρά, ενώ οι εργαζόμενοι με μισθό κάτω από 1.200 ευρώ θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 2.150 ευρώ καθαρά. Εξάλλου, η εταιρεία στο πλαίσιο κοπής της βασιλόπιτας έδωσε σε 40 τυχερούς από 1000 ευρώ καθαρά. Τέλος, η Καρέλιας θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση φορέων που πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης, με το συνολικό ποσό των 850.000 ευρώ.