Η Eurobank λανσάρει το πρόγραμμα “Women in Banking” (WiB)

Η Eurobank λανσάρει το πρόγραμμα “Women in Banking” (WiB), το οποίο έχει σαν στόχο την δημιουργία μιας νέας κοινότητας αλληλοβοήθειας, έμπνευσης, γυναικείας ενδυνάμωσης, καθώς και στην καλλιέργεια μιας νέας εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης. Σύμφωνα με την τράπεζα, «πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες ώστε να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα, να αναπτύξουν σύγχρονες ηγετικές δεξιότητες, να σπάσουν την “γυάλινη οροφή” και να ξεπεράσουν εμπόδια ή αντιλήψεις που περιορίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Μία πρωτοβουλία ουσίας που θέτει στο “τραπέζι” για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, το ζήτημα της ισότιμης προώθησης γυναικών στελεχών σε ανώτατες θέσεις, σε μία εποχή που η χώρα μας ακόμα “αγκομαχάει” στους διεθνείς δείκτες σε ζητήματα ισότητας». Όπως υπόσχεται και το νέο μότο της «Σε κάθε Μπροστά. Eurobank», η Τράπεζα, όπως τονίζεται, «τρέχει» ήδη τον πρώτο εξαμηνιαίο κύκλο mentoring «αποσκοπώντας στην εξεύρεση λύσεων προκειμένου οι γυναίκες εργαζόμενες να έχουν τη δυνατότητα να «πάνε μπροστά», να κινηθούν, δηλαδή, προς την ανώτατη ιεραρχία της Τράπεζας, σπάζοντας το «γυάλινο ταβάνι» θέσεων του middle management.

Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ανησυχιών, προβληματισμών, αλλά και εμπειριών και επιτυχημένων παραδειγμάτων ανάμεσα σε mentors και mentees, χτίζεται μια νέα κοινότητα γυναικών εντός του οργανισμού, όπου εκείνες μπορούν να αισθανθούν πιο δυνατές ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα και να διεκδικήσουν την εξέλιξη της καριέρας τους». Το WiB υλοποιείται σε συνεργασία με το Women On Top.

Ο Χάρης Θωμόπουλος στην Cosmote Technical Services

Καθήκοντα Director-HR Business Partner στην Cosmote Technical Services ανέλαβε ο Χάρης Θωμόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Deputy Director – Group Technology Run & Operations Business Partner Fixed & Mobile στον ΟΤΕ.

Ο Χ. Θωμόπουλος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάτοχος MSc στο HR Management από το Cardiff University. Εκτός της εργασιακής του εμπειρίας σε διάφορες θέσεις από τον ΟΤΕ, έχει διατελέσει HR Manager στην Carrefour και HR Generalist στην Praktiker.

Η Στέλλα Μπόζα στη Σιδενόρ

Καθήκοντα Talent, Reward & Organizational Manager στη Σιδενόρ ανέλαβε η Στέλλα Μπόζα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition Partner στην Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG. H Σ.

Μπόζα είναι κάτοχος Bachelor στο Business Administration and Management από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει HR Manager στο κατάστημα ΙΚΕΑ των Ιωαννίνων και στο κατάστημα της εταιρείας στο Αεροδρόμιο.

Συνεργασία της Event Plus με τη Ζωή Φράγκου

Μια νέα συνεργασία με τη Ζωή Φράγκου, Οργανωσιακή Ψυχολόγο και Business Coach, ξεκίνησε η Event Plus. Ειδικότερα, καθώς η εταιρεία εξελίσσεται, θέλει να γίνει περισσότερο ανθρωποκεντρική, με την εν λόγω συνεργασία να στοχεύει στην αλλαγή της κουλτούρας.

Πρόκειται για ένα τετράμηνο πρότζεκτ, το οποίο περιλαμβάνει Leadership Coaching & Training, σεμινάριο για διαπραγματεύσεις και μια σειρά εκπαιδεύσεων για το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και team building δραστηριότητες, οι οποίες στοχεύουν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ατόμων. Η αρχή έγινε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με ένα ομαδικό online meeting, στο οποίο συμμετείχαν και οι 22 εργαζόμενοι της εταιρείας. «Από καιρό θέλαμε να ξεκινήσουμε εσωτερικές εκπαιδεύσεις και να επενδύσουμε περισσότερο στο να χτίσουμε μια ισχυρή, ενοποιημένη ανθρωποκεντρική κουλτούρα.

Για ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, δεν μπορέσαμε να σκεφτούμε κανέναν ικανότερο συνεργάτη από την κυρία Φράγκου που με το πάθος, τον δυναμισμό και τις γνώσεις της μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη μέρα» ανέφερε στο Workforce η Άννα Γκύλλη, General Manager της Event Plus, ενώ από την πλευρά της, η Ζ. Φράγκου δήλωσε: «Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με οργανισμούς που προτεραιοποιούν τους ανθρώπους τους, ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος των Events χτυπήθηκε πολύ σοβαρά εξαιτίας του Covid-19».