Adidas: H Μίρκα Νεμφάκου Senior Director, HR for Central Europe από τον Μάρτιο του 2022

Την μετακίνησή της τον Μάρτιο του 2022 στα κεντρικά της Adidas στο Herzogenaurach της Γερμανίας, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Senior Director, HR for Central Europe ανακοίνωσε η Μίρκα Νεμφάκου με ανάρτησή της στο LinkedIn.

Η Μ. Νεμφάκου είναι κάτοχος BSc στα Economics από το Alba και MSc στο HR Management από το Brunel University London, ενώ διαθέτει 15 και πλέον χρόνια εργασιακής εμπειρίας στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας εργαστεί στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company, στην KPMG και στην Avon Cosmetics.

Επισημαίνεται ακόμα πως η κα. Νεμφάκου, η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι HR Director South East Europe και D&I Program Lead Europe στην Adidas, αναζητά ήδη το στέλεχος που θα την διαδεχθεί. Μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία από μια πολυεθνική εταιρεία και άριστη γνώση Αγγλικών, ιδανικά και άλλων γλωσσών.

H Εμμανουέλα Κούρτη νέα Learning & Development Specialist στην Code.Hub

Καθήκοντα Learning & Development Specialist στην Code.Hub ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Εμμανουέλα Κούρτη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε την ίδια θέση στην Welcome Global.

H E. Κούρτη είναι κάτοχος Bachelor στο Accounting από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και MS στο Organizational and Economic Psychology από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ στην εργασιακή της πορεία, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Recruiter στην Γερμανός και Training Coordinator & Office Manager στην Blanchard International Group Hellas.

Chipita: Νέα Head of HR & CGA η Σάντυ Ζουπάνου

Τη θέση της Head of HR & CGA στην Chipita ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Σάντυ Ζουπάνου, η οποία αποτελεί στέλεχος της Mondelez για πάνω από 15 χρόνια.

Η Σ. Ζουπάνου είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MBA από το University of Sunderland, ενώ στην εργασιακή της πορεία έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, MEU Payroll Lead και Senior Manager Mergers & Acquisitions στην Mondelez, η οποία ήταν και η μέχρι πρότινος θέση της.

ManpowerGroup Talent Solutions: Έρευνα για τη δυσλεξία στο ανθρώπινο δυναμικό

Η ManpowerGroup Talent Solutions σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Made By Dyslexia προχώρησαν στην διεξαγωγή έρευνας με θέμα τη δυναμική της δυσλεξικής σκέψης και το πώς η δυσλεξία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στο ανθρώπινο δυναμικό. Στόχος της έρευνας ήταν η κατανόηση της δυσλεξικής σκέψης στο χώρο εργασίας και η ενθάρρυνση των οργανισμών να αναγνωρίσουν τη σημασία της.

Σύμφωνα με την έρευνα, η έλλειψη ταλέντων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας ρεκόρ 15ετίας, ωστόσο πολλοί εργοδότες παραβλέπουν μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων: τους ανθρώπους με δυσλεξία. Από τα πορίσματα της έρευνας έγινε γνωστό ότι η δυσλεξία επηρεάζει έως και 1 στα 5 άτομα. Αυτό είναι το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Περισσότεροι από τους μισούς αισθάνονται ότι οι εργοδότες τους έχουν χαμηλή έως ανύπαρκτη κατανόηση των δυνατών σημείων που σχετίζονται με τη δυσλεξία. Η δυσλεξία είναι μία γενετική διαφοροποίηση που καθιστά τα άτομα να έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε θέματα ορθογραφίας, ανάγνωσης και απομνημόνευσης.

Όμως, η ιδιαίτερη κλίση τους στις προσωπικές δεξιότητες, γνωστές και ως soft skills, τους κάνει ξεχωριστούς. Η επικοινωνία, η δημιουργικότητα, η οπτικοποίηση, η εξερεύνηση για την αναζήτηση νέων ιδεών, η ενσυναίσθηση και η λογική σκέψη (reasoning) είναι οι έξι περιοχές στις οποίες τα δυσλεκτικά άτομα διαπρέπουν, αναφέρει η έρευνα. Και η σχετική ανακοίνωση της ManpowerGroup καταλήγει: «Τα δυσλεκτικά άτομα είναι ικανά να πραγματοποιούν και συνδυασμούς αυτών των κατηγοριών. Ενώ, παράλληλα αυτές οι ικανότητες αποτελούν εκείνες ακριβώς που αναζητούν περισσότερο οι σημερινοί εργοδότες. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 οι άνθρωποι και οι μηχανές θα μοιράζουν την εργασία 50-50 και θα χρειαστούν άνθρωποι για να εκτελέσουν όλες τις προσωπικές δεξιότητες που δεν μπορούν να κάνουν οι μηχανές».