Η Μαρία Πατακιούτη νέα Director, People & Culture, EU SE Cluster στην Philip Morris

Τη θέση της Director, People & Culture, EU SE Cluster στην Philip Morris International ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Μαρία Πατακιούτη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Director στην EY Greece και South Cluster Talent Leader στην EY CESA.

Η Μ. Πατακιούτη έχει σπουδάσει ψυχολογία και διαθέτει εμπειρία στο change management και στο restructuring. Στην επαγγελματική της πορεία, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και HR Director, Greece & Cyprus στην AIG.

Συνεργασία Intersport και Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ

Το αν τελικά η πανδημία μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα αλλαγής στην οργανωτική δομή μιας εταιρείας και το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν μέρος αυτής της αλλαγής ήταν το θέμα του νέου field study project που πραγματοποίησε η Intersport σε συνεργασία με ΓΔ ΟΠΑ στο πρόγραμμα Full-Time MBA.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί, 28 φοιτητές από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Ιωάννη Θάνου, μελέτησαν, κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου, την Intersport και, με δεδομένο τις αλλαγές της πανδημίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας λόγω της μεγαλύτερης στροφής στο omnichannel, εργάστηκαν στη μελέτη περίπτωσης που αφορά μια ενδεχόμενη αλλαγή της οργανωτικής δομής της εταιρείας, παρουσιάζοντας την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου τα τελικά αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Intersport συνεργάστηκε με το MBA του ΟΠΑ, ωστόσο το τμήμα HR της εταιρείας έχει προβεί σε πολλές ανάλογες δράσεις.

Συγκεκριμένα, το 2021 ολοκληρώθηκαν 7 αντίστοιχα projects σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία, εκτός του Τμήματος HR, συμμετείχαν ενεργά 15 στελέχη της Intersport η οποία έχει υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας με 3 πανεπιστήμια. Τέλος, επισημαίνεται ότι σχεδιάζονται ανάλογα projects και μέσα στο 2022, καθώς αφενός αποτελούν μια πρωτοβουλία της εταιρείας για μεγαλύτερη στροφή προς την Gen Z και αφετέρου συμβαδίζουν και με το πρόγραμμα Internship της, ενώ συχνά συμβάλλουν και στις διαδικασίες του recruitment.

PwC: Στα υψηλότερα επίπεδα 10ετίας η αισιοδοξία των CEO

Σύμφωνα με τα ευρήματα της 25ης Ετήσιας Έκθεσης CEO της PwC, η συνεχιζόμενη πανδημία, αλλά και οι συνθήκες της αγοράς, όπως ο αυξανόμενος πληθωρισμός, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και το μεγάλο κύμα παραιτήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, αυξάνουν την πίεση για τους CEO παγκοσμίως. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από ποτέ συγκριτικά  με τα τελευταία 10 χρόνια, όσον αφορά στις προοπτικές της οικονομίας για το επόμενο έτος.

Έτσι λοιπόν, το 77% προβλέπει ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία το επόμενο έτος, ενώ μόνο το 15% αναμένει ασθενέστερες συνθήκες. Παρουσιάζεται παράλληλα ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της εμπιστοσύνης των πελατών και της αισιοδοξίας των CEO, καθώς και του κατά πόσον έχει αναληφθεί δέσμευση κλιματικής ουδετερότητας. Από την άλλη πλευρά, οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και στην υγεία κατατάσσονται ως οι κορυφαίες παγκόσμιες απειλές, ακολουθούμενες από την μακροοικονομική αστάθεια.

Τέλος, οι δεσμεύσεις για την κλιματική ουδετερότητα δεν αποτελούν προτεραιότητα – λιγότεροι από το ένα τέταρτο των CEO δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους έχουν αναλάβει σχετικές δεσμεύσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 4.446 CEO από 89 χώρες κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2021.