Στην Euronet Worlwide ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Τη θέση του Regional Senior HR Business Partner, Greece & Southern Europe στην Euronet Worldwide ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Manager, Group People Strategy Partner στην ZuluTrade, με ευθύνη και της χρηματιστηριακής AAAFx.

Ο Δ. Σταυρόπουλος είναι κάτοχος Bachelor στο Business Administration με ειδίκευση στο Marketing και MSc στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως Talent Acquisition & Development Manager στην Public για Ελλάδα και Κύπρο, Regional HR Associate CEE & Italy στην First Data Corporation, HR Innovation Consultant στην JOBilu, όπως επίσης και HR Operations and C&B Advisor στην Microsoft Hellas.

Innovis Pharma: Νέα HR Generalist η Ιωάννα Κάλλη

Καθήκοντα HR Generalist στην Innovis Pharma ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Ιωάννα Κάλλη. Η Ι. Κάλλη είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αλλά και Diploma στο HR Management από το ΕΚΠΑ. Μέχρι πρότινος, κατείχε τη θέση της HR Coordinator στην Paliria, στην οποία έχει διατελέσει και HR Assistant.

CSE: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Πρότυπα GRI Universal Standards

Το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα νέα διεθνή Πρότυπα GRI Universal Standards, τα οποία θα εφαρμοστούν για τη σύνταξη Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης – ESG, διοργανώνει τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Κέντρο Αειφορίας (CSE). Ειδικότερα, με δεδομένες τις γρήγορες εξελίξεις παγκοσμίως στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG που επηρεάζουν όλες τις επιχειρήσεις, εισηγμένες και μη εισηγμένες, τώρα αλλάζουν και τα παγκόσμια πρότυπα ESG του διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI).

Τα πρότυπα του GRI παραμένουν με ποσοστό 76% τα πιο δημοφιλή για σύνταξη εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Αειφορίας στην Ελλάδα. Στο εκπαιδευτικό πιστοποιημένο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν παράλληλα και οι τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στα θέματα ESG για το 2022, καθώς και το εργαλείο ΕSG Estimate που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στο να αναγνωρίσουν τη συμμόρφωσή τους με τους πιο σημαντικούς δείκτες αξιολόγησης στα κριτήρια ΕSG.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κατοχυρώνεται διεθνώς με απευθείας πιστοποίηση από το GRI.

EDP: Παγκόσμια καμπάνια για την προσέλκυση γυναικών στα τεχνικά επαγγέλματα

Η EDP Renewables, διεθνής εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λανσάρει το #REBELSFORCHANGE, μια παγκόσμια καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της συμμετοχής περισσότερων γυναικών σε καριέρες στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Η πρωτοβουλία της EDP κινείται παράλληλα με τη φιλοδοξία της ίδιας της εταιρείας, η οποία στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού γυναικών σε τουλάχιστον 30% έως το 2025. Με σύμβολό της ένα λευκό κράνος, η καμπάνια #REBELSFORCHANGE θέλει να επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα της κατάταξης επαγγελμάτων και των έμφυλων στερεοτύπων, τα οποία εξακολουθούν να οδηγούν στη διάκριση πολλών εργασιών ως τυπικές για τους άνδρες ή τις γυναίκες.

Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος και το θέμα να γίνει ευρύτερα γνωστό, ιδίως στους νέους που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα STEM, με την παράλληλη αύξηση των δράσεων σε σχολεία, αναδεικνύοντας τις επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής ή των μαθηματικών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην EDP. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά πως η αγορά εργασίας χρειάζεται άλλα 136 χρόνια για να καλύψει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παγκοσμίως – μια ανισορροπία που φαίνεται να είναι ακόμη πιο έντονη στους τεχνικούς τομείς, όπως η μηχανική ή η τεχνολογία, οι οποίοι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανδροκρατούμενοι.