Μετά από 4 μήνες διάρκειας του διαγωνισμού, 141 «τρελές» επιχειρηματικές ιδέες, 5.700 ψήφους μέσω facebook και μία επιτροπή από 8 διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, η ημέρα βράβευσης των 3 καλύτερων ιδεών του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas 2012 που διοργανώνει το IST College για 2η συνεχή χρονιά έφτασε.

Στόχος του Crazy Business Ideas είναι, νέοι απ’ όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. Η κατάθεση των ιδεών έγινε μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr.

Έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κλήθηκαν να μετουσιώσουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πράξη, συντάσσοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η καινοτομία, η ανάλυση και ποιότητα του επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και ο βαθμός υλοποίησης της ιδέας αποτέλεσαν τα κριτήρια αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.

Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει €10.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση, σχεδιασμό πλήρους επιχειρηματικού πλάνου και υποστήριξη για την υλοποίηση της ιδέας του από το IST College καθώς και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας από τη συνεργαζόμενη με το IST College διαφημιστική εταιρεία.

Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα. Η ανάδειξη των 3 νικητών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] , 210-4822222.