Σε 8,9% ανήλθε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ανεργίας από το 2001 μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά στους νέους ηλικίας 15-29 ετών, ένας στους τρεις είναι άνεργος. Σε σχέση, δε, με τον Απρίλιο του 2009, οι μη έχοντες εργασία στη χώρα αυξήθηκαν κατά 307.000.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων, Έμα Μαρτσεγκάλια, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, τόνισε ότι «η σταδιακή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής, μας κάνει να ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να υπάρξει και θετική επίπτωση στην απασχόληση, ότι ζήσαμε, δηλαδή, την κρισιμότερη φάση,και σιγά-σιγά, θα αρχίσει η ανάκαμψη».

Σχετικά με την ανεργία των νέων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ενδημικό φαινόμενο, που οφείλεται στην κακή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και σε άστοχες κοινωνικές πολιτικές, που προσφέρουν περισσότερα στους πατεράδες και λιγότερα στα παιδιά τους».