Με πρωτοβουλία του Τομέα Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιώργος Κοντογεώργης» εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, που είναι ο επανεκλεγείς για μια πενταετία Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.

Αναφερόμενος στο έργο του, ο Ν. Διαμαντούρος υπογράμμισε ότι κύρια αποστολή του είναι η προώθηση της διαφάνειας και των μηχανισμών λογοδοσίας, καθώς και η εμπέδωση των ηθικών αξιών στο δημόσιο βίο με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση του πολίτη και τη βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας.

Τον Καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο οποίος και υπογράμμισε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής στην προστασία ηθικών κανόνων του δημοσίου βίου και στην προώθηση δημοκρατικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ομιλία του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή παρακολούθησαν οι Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας, Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Παναγιώτης Θωμόπουλος, πρώην Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Δημήτρης Μαύρος, Πρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης, Επικοινωνίας, Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Άρης Συγγρός, Γενικός Δ/ντής της Διεθνούς Διαφάνειας και πλήθος μελών της ΕΕΔΕ.