Η IWG, διεθνής πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας, με brand όπως η Spaces και η Regus, δημιουργεί δύο νέους χώρους εργασίας, υψηλής τεχνολογίας, στην Αθήνα, υπό το brand HQ, αυτή τη φορά, καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται ραγδαία. Ειδικότερα, Οι εν λόγω νέες τοποθεσίες HQ θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις όπως ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες για meetings, κοινόχρηστους χώρους εργασίας και δημιουργικούς χώρους.

«Αυτές οι τοποθεσίες που βρίσκονται στην Ομόνοια και στην Κυψέλη είναι μέρος μιας προσπάθειας της IWG να ανταποκριθεί στην έντονα αυξανόμενη ζήτηση για χώρους υβριδικής εργασίας υψηλής ποιότητας στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.

Τα συγκεκριμένα κτίρια θα παρέχουν χώρο σε ήδη εδραιωμένες εταιρείες, καθώς και start-ups από μια ποικιλία κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και τοπικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με την IWG, το 30% των εμπορικών ακινήτων θα είναι ευέλικτοι χώροι εργασίας έως το 2030, αφού η υβριδική εργασία «προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντικά μικρότερη βάση κόστους με μέση εξοικονόμηση 10.500 ευρώ (9.000 λίρες) ανά εργαζόμενο».

Τέλος, οπως αναφέρει η IWG, καθώς η συνεχής μετάβαση προς την υβριδική εργασία επιταχύνεται, η δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετική, με 1,2 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και μια αγορά αξίας άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με εκτιμήσεις.

«Τα συμβατικά γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν λιγότερο χώρο και αναζητούν ευέλικτους χώρους εργασίας» καταλήγει η εταιρεία.