Το Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον», διοργανώνει το #JobDay Προσφύγων, μια εκδήλωση για υποψηφίους που ανήκουν στην ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα των προσφύγων και επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1η Απριλίου και οι ώρες και για τις δύο πόλεις είναι 10:00-15:00. Η δράση της Αθήνας θα λάβει χώρα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Σκοπός του #JobDay Προσφύγων, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα και για πρώτη στη Θεσσαλονίκη, είναι η στήριξη του προσφυγικού πληθυσμού και η παροχή ευκαιρίας να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο εργασιακό οικοσύστημα.

Μέσω αυτής της βιωματικής δράσης οι επισκέπτες του #JobDay Προσφύγων θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις εργασίας, να μιλήσουν προσωπικά με εξειδικευμένο μέντορα για το βιογραφικό τους σημείωμα και σε πραγματικό χρόνο να επιφέρουν τις βέλτιστες αλλαγές σε αυτό, να μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις μεταξύ τους, να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους για εργασιακά ζητήματα εναρμονισμένα με τα νέα δεδομένα (μόνο στη Θεσσαλονίκη).