Τη γονεϊκότητα, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησης παιδιού, υποστηρίζει η JTI, μέσω της πρωτοβουλίας Parental Leave. Πρόκειται για μια πολιτική Γονικής Άδειας, σύμφωνα με την οποία παρέχεται σε όλους τους νέους γονείς άδεια 20 εβδομάδων και που ήδη από το 2021, έχει χρησιμοποιηθεί από το 100% των εργαζομένων που έγιναν γονείς (6 γυναίκες και 11 άνδρες).

Η εν λόγω πολιτική περιλαμβάνει επίσης ευέλικτο ωράριο εργασίας και μία σειρά παροχών, όπως συμμετοχή στα έξοδα των παιδιών πριν την έναρξη των σχολείων καθώς και σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, διοργάνωση Family Days, επέκταση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα προστατευόμενα μέλη χωρίς επιπλέον κόστος κ.ά. Η πρωτοβουλία Parental Leave εντάσσεται στο πρόγραμμα «ομπρέλα» της εταιρείας με τίτλο #EqualParents@JTI Hellas, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της DEI στρατηγικής και στοχεύει στην ίση μεταχείριση των δύο φύλων, ενώ η εταιρεία έχει ιδρύσει και την D&I Committee, η οποία απαριθμεί ήδη από τον πρώτο χρόνο πάνω από το 50% των εργαζομένων.

Επισημαίνεται, τέλος, πως για το εν λόγω πρόγραμμα, η JTI Ελλάς απέσπασε χρυσό βραβείο στα φετινά Diversity & Inclusion Awards. «Η βράβευση της JTI επιβεβαιώνει την εξαιρετική δέσμευσή της για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εργαζόμενων γονέων. Η εστίασή μας στις πρακτικές γονικής μέριμνας όχι μόνο ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα πιο περιεκτικό και αρμονικό εργασιακό περιβάλλον συνολικά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Julie McNamara, διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Κουλτούρας της JTI.