Δέσμευσή τους, να προσφέρουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στην αγορά αναζήτησης και πρόσληψης στελεχών. Οι άνθρωποι της JUST ONE μάς μυούν στη διαφορετικότητα, την ενότητα και την καινοτομία στον χώρο του Headhunting και όχι μόνο!

HR Professional: Matthieu, είστε ο ιδρυτής της εταιρείας. Πώς και γιατί δημιουργήσατε την Just One;

Matthieu Gardaire, Managing Partner: Διαμένω στην Ελλάδα από το 2005. Έχω εντρυφήσει στη γλώσσα, στα έθιμα, παντρεύτηκα και έκανα οικογένεια εδώ. Επαγγελματικά ήμουν πάντα εργατικός, γεμάτος περιέργεια, ευσυνείδητος και επιχειρηματικό «δαιμόνιο», θα έλεγα. Ως headhunter, εδώ και δέκα χρόνια, έχω χτίσει το δίκτυό μου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και με την πάροδο των χρόνων έχω τελειοποιήσει τη μεθοδολογία της έρευνας και τις τακτικές προσέγγισής μου. Το 2021, η δημιουργία του δικού μου γραφείου πρόσληψης προσωπικού ήταν πλέον μονόδρομος. «JUST ONE», ένα όνομα, ένα λογότυπο, μία ισχυρή δέσμευση: να προσφέρουμε μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση στην αγορά αναζήτησης και πρόσληψης στελεχών. Είναι η μεθοδικότητά μας, η αποτελεσματικότητα και η αποφασιστικότητά μας, το τρίπτυχο της καλής μας φήμης. Χρησιμοποιούμε τεχνικές cutting-edge και εκδημοκρατίζουμε την άμεση προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας, από το entry level έως το upper level management. Εκτός από τις υπηρεσίες Headhunting/Executive Search, High Volume Recruitment, In-House Recruiting, προσφέρουμε, επίσης, ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα Outplacement, για μία επιτυχημένη αλλαγή καριέρας σε μόλις πέντε εβδομάδες.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, είμαστε 11 σύμβουλοι, μεγαλώνουμε μαζί, είμαστε ένα – «JUST ONE» – και κάθε μέρα καρποφορεί μία νέα συνάντηση και μία υπόσχεση για το μέλλον.

HR P.: Θάλεια, είστε η πρώτη σύμβουλος που εντάχθηκε στην εταιρεία. Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της JUST ONE;

Θάλεια Ανδρέου, Project Leader: Στην JUST ONE ανοίγουμε νέους δρόμους, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις, αναλαμβάνοντας έρευνες από Εntry Level έως C-Level management, σε όλους τους κλάδους, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα σε ταλαντούχους ανθρώπους, που χτίζουν τον αυριανό μας κόσμο, να ακουστούν, μέσω του JUST ONE PODCAST. Τα δυνατά μας σημεία είναι η πίστη, η αποφασιστικότητα και η δέσμευση για τον εντοπισμό και την επιλογή του σωστού ταλέντου, για τον εκάστοτε οργανισμό. Τα πλεονεκτήματα της JUST ONE είναι ότι παρέχει άμεσα short-list υποψηφίων. Αναλυτικότερα, παρουσιάζουμε 3-4 υποψηφίους την εβδομάδα, spot-on για τον ρόλο, δηλαδή περίπου 12 υποψήφιους ανά θέση, σε ένα μήνα. O εκάστοτε συνεργάτης μας λαμβάνει κάθε εβδομάδα μία αναφορά προόδου, συμπεριλαμβανομένων των βιογραφικών και περιγραφών των υποψηφίων. Η αμοιβή μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πρόσληψη, δηλαδή τιμολογούμε τον εκάστοτε πελάτη με την αποδοχή της προσφοράς εργασίας από τον υποψήφιο που έχει επιλεγεί. Η συγκεκριμένη συνθήκη πληρωμών μάς καθιστά πλέον ανταγωνιστικούς παίκτες στην αγορά, διότι παρέχουμε έναν win win τρόπο λειτουργίας μεταξύ της JUST ONE και των συνεργατών της.

HR P.: Dania, ως Partner της JUST ONE, ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας;

Dania Hafez, Partner: Η στρατηγική μας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Placement, Development, Organic Gro-wth. Ειδικότερα:

Placement: Πρωταρχικός μας στόχος είναι και θα συνεχίσει να είναι η τοποθέτηση του κατάλληλου ταλέντου στη σωστή θέση.

Development: Πολιτισμικά, ο Matthieu είναι γαλλικής καταγωγής και εγώ Αιγύπτια. Γεωγραφικά, όμως, βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Έτσι ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας σε αυτές τις τρεις χώρες. Στη συνέχεια, γνωρίζοντας ότι είμαστε μέρος του cluster της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν συχνά την έδρα τους σε μία από τις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, ανοίξαμε και εμείς το δικό μας γραφείο στην Κύπρο και πρόσφατα συνεργαστήκαμε με μία εταιρεία ερευνών στην Ιταλία. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αναλάβει την εύρεση προσωπικού για Ελβετούς, Ολλανδούς και Ισπανούς εταίρους, διατηρώντας στενές σχέσεις μαζί τους. Εν κατακλείδι, έχουμε πλέον εδραιωθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, ενώ εκπροσωπούμαστε -μέσω των συνεργατών μας- στην Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πελάτες μας και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες τους.

Organic Growth: Εάν ο αριθμός των αναθέσεων εύρεσης προσωπικού αυξηθεί, πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε.
Από την πρώτη μέρα επιλέξαμε να εμπιστευόμαστε νέους ταλαντούχους ανθρώπους από διαφορετικά backgrounds. Σε μία χώρα όπου το ένα τρίτο των ατόμων κάτω των τριάντα ετών είναι άνεργοι, είναι προφανές ότι οι νέοι έχουν πολλά να προσφέρουν, αν η εταιρεία τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν και να εξελιχθούν. Τους μεταλαμπαδεύουμε την τεχνογνωσία μας και μας εκπλήσσουν με τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητά τους. Αποκτούν ικανότητες, αυτοπεποίθηση και -ορισμένοι από αυτούς- ηγούνται ήδη ομάδων. Ο αμοιβαίος σεβασμός κυριαρχεί στην JUST ONE. Είμαστε μόνο στην αρχή, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και να δημιουργήσουμε συνέργειες.

HR P.: Ιωάννα, στο ξεκίνημά σας, δουλέψατε πάνω στη στελέχωση εταιρειών που εξειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το cyber security. Πώς χτίζεται η εξειδίκευση σε αυτούς τους αναδυόμενους τομείς;

Ιωάννα Μπάσα, Project Leader: Το πρώτο μου ταξίδι στον κλάδο του ΗR είχε ως αφετηρία μία πολυεθνική ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ένας κλάδος όπου ο κύκλος εργασιών του συνεχώς μεγεθύνεται και αποτελεί hot πεδίο και για την Ελλάδα.
Η χώρα μας κατατάσσεται ως μία από τις εννέα χώρες παγκοσμίως που παράγουν περισσότερο από το 20% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια. Επομένως, η ζήτηση που παρατηρείται στον κλάδο είναι τεράστια, με αυξητικές τάσεις. Η πανδημία, όμως, λειτούργησε ως κομιστής ραγδαίων αλλαγών και οδήγησε ένα μεγάλο μέρους του κόσμου σε μία ταχεία ψηφιοποίηση, παρέχοντας στον κλάδο του IT και του cybersecurity τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως οι πλέον ανταγωνιστικοί κλάδοι.

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κυβερνοεπιθέσεων που λαμβάνουν χώρα εναντίων ολόκληρων χωρών, κρίσιμων υποδομών, αλλά και προς φυσικά πρόσωπα. Η έξαρση αυτή εξηγεί αφενός τους λόγους για την αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες στην κυβερνοασφάλεια και αφετέρου το γιατί τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια θα εξακολουθήσουν να καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο των προοπτικών απασχολησιμότητας τα επόμενα χρόνια.
Στην JUST ONE μάς δίνεται η ευκαιρία να εντρυφούμε συνεχώς σε διάφορους κλάδους, λόγω του εύρους δικτύου των πελατών μας. Αν αναρωτιέστε για το πώς μπορεί ένας headhunter να αφιερωθεί σε κάτι τόσο εξειδικευμένο, θα σας απαντήσω ότι απαιτεί πολλή υπομονή και προσήλωση. Η κυβερνοασφάλεια είναι κάτι «νέο» για εμάς και ως οτιδήποτε «νέο» οφείλουμε να του δώσουμε τον χρόνο και τον χώρο του να ανθίσει.

HR P.: Κωνσταντίνα και Μάρκο, η JUST ONE, εκτός από τις υπηρεσίες executive search που προσφέρει δραστηριοποιείται, επίσης, και στον τομέα του mass recruitment. Ποια είναι η οπτική και η προσέγγισή σας;

Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη, Associate: Το λεγόμενο high volume recruitment ή αλλιώς mass recruitment αφορά στη μαζική πρόσληψη ατόμων για τη στελέχωση εταιρειών και τμημάτων, μέσα σε συγκεκριμένα και συνήθως στενά χρονικά πλαίσια. Το συναντάμε σε περιπτώσεις που προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα ή κατά τη δημιουργία νέων τμημάτων σε εταιρείες και οργανισμούς. Είναι ένα κομμάτι του recruitment με διαρκή ροή, καθώς οι απαιτήσεις όχι μόνο δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά αντιθέτως ανανεώνονται διαρκώς. Μιλάμε, επομένως, για ένα κομμάτι δυναμικό, έντονο και εξαιρετικά ταχύ.

Μάρκος Προδρομίδης, Associate: Αυτό που έχουμε καταφέρει ως εταιρεία είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την ποικιλομορφία της ομάδας μας. Είμαστε μία πολυπολιτισμική μικρή κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από άτομα με πολύ διαφορετικό εργασιακό παρελθόν και υπόβαθρο. Αυτό μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στο να αναπτυχθούμε, τόσο στο κομμάτι του multilingual, δηλαδή στην προσέγγιση και πρόσληψη πολύγλωσσων ατόμων, όσο και στο να καλύψουμε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών ομάδων. Από τη μία πλευρά λοιπόν, ένα βασικό κομμάτι της δουλειάς μας αφορά στη στελέχωση ομάδων που απαιτούν τη γνώση και χρήση γλωσσών πέραν της ελληνικής. Οι ομάδες αυτές ανήκουν σε διάφορους κλάδους, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, οι πωλήσεις, η οικονομική συμβουλευτική, η παροχή τεχνικής υποστήριξης. Από την άλλη πλευρά, βοηθάμε ένα δίκτυο συνεργατών μας που κινούνται σε πιο παραγωγικούς και εμπορικούς τομείς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ενίσχυση του προσωπικού στις γραμμές παραγωγής τους, τη λιανική πώληση ή ακόμα και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Θα μπορούσαμε συνεπώς να πούμε ότι η ποικιλότητα της ομάδας μας αντανακλά την ποικιλότητα των δυνατοτήτων μας.

Κ. Μ.: Στην JUST ONE «Κάνουμε τη διαφορά!», αυτό άλλωστε είναι και το μόττο μας ως ομάδα. Ακολουθούμε τις ανάγκες για μαζικές προσλήψεις που έχει μία εταιρεία και προσελκύουμε συνεχώς νέα άτομα, προκειμένου να έχουμε μία συνεχή ροή υποψηφίων. Χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους προσέγγισης, τόσο κλασσικές, όπως η ανάρτηση αγγελιών, όσο και πιο πρωτοποριακές. Γενικά η «Out of the Box» φιλοσοφία είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει και για αυτό τον λόγο πολλές φορές θα βρεθούμε εκτός γραφείου, λειτουργώντας σαν πραγματικοί «κυνηγοί». Οι μέθοδοί μας, που διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε θέσης που πρέπει να καλυφθεί, εγγυώνται την επιλογή ατόμων κατάλληλων, καταρτισμένων και υπεύθυνων για την εκάστοτε θέση.

Απαραίτητο στάδιο στη διαδικασία επιλογής είναι φυσικά η συνέντευξη με τους υποψηφίους, μέσω της οποίας γίνεται η γενικότερη αξιολόγηση των υποψηφίων, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προσόντων τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι η τελική επιλογή των ατόμων που προτείνονται για την κάλυψη των θέσεων αυτών όντως πληρούν τις προϋποθέσεις. Με τη βοήθειά μας, η εταιρεία κερδίζει σημαντικό και πολύτιμο χρόνο και επιπλέον έρχεται σε επαφή με άτομα τα οποία δεν τα έχει ξανασυναντήσει.

HR P.: Κωνσταντίνε, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας πως παρέχετε και In-House Recruiting. Πώς μπορεί να ωφεληθεί μία εταιρεία μέσω αυτού;

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Associate: Το In-House Recruiting απευθύνεται σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν υπερβολικό φόρτο εργασίας στο τμήμα του talent acquisition και χρειάζονται μία ενίσχυση από εξωτερικό συνεργάτη.
Ουσιαστικά, η εταιρεία αποκτά έναν αποτελεσματικό στέλεχος προσλήψεων από την 1η ημέρα, ο οποίος ναι μεν ανήκει στην Just One, αλλά λειτουργεί ως ζωτικό κομμάτι της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο εξωτερικός συνεργάτης ακολουθεί τις διαδικασίες, τις πολιτικές και τα εργαλεία της εκάστοτε επιχείρησης, με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα.

HR P.: Ερμή, μία ακόμη υπηρεσία σας είναι το Outplacement. Πείτε μας περισσότερα.

Ερμής Σούλης Σκιαδόπουλος, Senior Associate: Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου που συντελούνται ταυτόχρονα τρεις μεταβάσεις. Η ενεργειακή, η ψηφιακή και η υπαρξιακή είναι παρούσες και λειτουργούν σαν θρυαλλίδα εξελίξεων. Κοινωνικοί μετασχηματισμοί, νέες τάσεις, νέοι κανόνες, νέα επαγγέλματα. Όλα συνδυαστικά πυροδοτούν ανισορροπίες, πάσης φύσεως. Συγκεκριμένα, στον εργασιακό χώρο ένα από τα φαινόμενα που παρατηρείται είναι αυτό της μαζικής ώθησης σε εθελούσια έξοδο εργαζόμενων, κυρίως άνω των 50 ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ζωή ενός μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας να εισέρχεται σε μία διαδικασία αναγκαστικής επανεκκίνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και έρχεται να καλύψει η υπηρεσία outplacement.

Πρόκειται για ένα πλάνο πέντε εβδομάδων, στο οποίο είναι ενταγμένα πέντε μοναδικά βήματα, ένα βήμα την εβδομάδα. Στοχεύουμε στην ομαλή και επιτυχημένη επαγγελματική μετάβαση, είτε αυτή αφορά στην αλλαγή εργασίας, κατεύθυνσης ή ακόμα και την υλοποίηση μίας επαγγελματικής ιδέας. Συνιστά μία ευέλικτη και αυστηρά προσωποποιημένη υπηρεσία επανατοποθέτησης του εργαζόμενου στη σύγχρονη και ευμετάβλητη αγορά εργασίας. Εστιάζουμε στην αληθινή προσδοκία και επιθυμία του καθενός, τον αξιολογούμε, τον ενημερώνουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις και του παρέχουμε συμβουλές με τη βοήθεια ειδικών. Σε κάθε μας βήμα, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας μας αντανακλάται. Ο άνθρωπος, όχι ως προϊόν, αλλά ως ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας και της εκάστοτε επιχείρησης.

Η παροχή της υπηρεσίας outplacement από την εκάστοτε επιχείρηση συνιστά την ελάχιστη ηθική υποχρέωση, τον δέοντα σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Σε περίπτωση που αυτή η «επανατοποθέτηση» καταστεί ένα νέο εργασιακό κοινωνικό συμβόλαιο, ένα modus operandi, θα επιτύχει την ελάφρυνση των επερχόμενων κοινωνικών αρρυθμιών. Σε κάθε ιστορική μετάβαση, το στοίχημα ήταν, είναι και θα είναι η δημιουργία ενός προστατευτικού δικτύου προς όσους επιβαρύνονται. Οφείλουμε να μην λησμονούμε πως όλοι μαζί θα είμαστε και την επόμενη μέρα.

HR P.: Πωλίνα, αναλαμβάνετε όλη την προώθηση της JUST ONE στα Social Media. Πώς επηρεάζουν τα κοινωνικά δίκτυα το HR community;

Πωλίνα Μπατζέρη, Podcast Producer & Social Media Manager: Η άνοδος των social media επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, τα τελευταία χρόνια. Οι επαγγελματίες του HR έχουν πια προσαρμοστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο του talent acquisition and management, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτών των διαδικασιών διεκπεραιώνεται πλέον μέσω των κοινωνικών δικτύων. Κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το LinkedIn και το Facebook, έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του HR. Επιτρέπουν στους εργοδότες να προβάλλουν πιο αποτελεσματικά το brand και τη φιλοσοφία της εταιρείας, διευκολύνοντας το engagement των εργαζομένων ή των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτή.
Ένα άλλο ισχυρό πλεονέκτημα των social media είναι οι νέες δίοδοι που διανοίγονται, όσον αφορά στην προσέγγιση και την επιλογή υποψηφίων. Μία εταιρεία μπορεί πλέον να προσεγγίζει υποψηφίους παγκοσμίως και δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιορίζεται μόνο στον εγχώριο ανταγωνισμό. Με τη βοήθεια των Social Media, λοιπόν, οι HR specialists μπορούν να προωθούν σε περισσότερα κανάλια τις νέες θέσεις που προκύπτουν και να αποκτούν πρόσβαση σε ένα σαφώς ευρύτερο φάσμα υποψηφίων, ώστε να βρίσκουν τους καταλληλότερους ανθρώπους, για την εκάστοτε θέση.

Παράλληλα, τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του HR community, καθώς δίνουν μία πιο σφαιρική εικόνα για το background του κάθε υποψηφίου. Πλέον τα δεδομένα που έχουμε για έναν άνθρωπο δεν περιορίζονται μόνο σε ένα pdf η ένα κομμάτι χαρτί με το CV του κάθε επαγγελματία. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν περισσότερες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς τους, είτε μέσω αρθρογραφίας, είτε μέσω φωτογραφικού υλικού από διάφορες εκδηλώσεις που συμμετέχουν.
Εν κατακλείδι, τα Social Media εξελίσσονται ραγδαία και μεταβάλλουν συνεχώς τις δυναμικές του HR community. Για τον λόγο αυτό, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για κάθε εταιρεία να έχει ενεργή παρουσία στα social media και να ενημερώνεται για τα trends και τις εξελίξεις.

HR P.: Σοφία, παράλληλα με τον ρόλο σας στην εταιρεία, σπουδάζετε. Πώς καταφέρνετε να συνδυάζετε σπουδές και εργασία;

Σοφία Τσεκάνη, Senior Associate: Ο τομέας του HR μού ήταν κάτι άγνωστο έως ότου γνώρισα τον Matthieu! Ήταν εκείνος ο οποίος μου εξήγησε τι είναι το HR, με ενέπνευσε, με έκανε να το αγαπήσω και μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ στην JUST ONE.
Κάπως έτσι, ξεκινώντας λίγο ανάποδα, από την πράξη στη θεωρία, το HR μού κέντριζε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και θέλησα να διευρύνω τις γνώσεις μου! Λίγους μήνες μετά, πήρα την απόφαση να κάνω αίτηση στο μεταπτυχιακό «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο δικός μου ενθουσιασμός, σε συνδυασμό με την πλήρη υποστήριξη του Matthieu, εξομάλυναν κάθε ενδοιασμό.

Θα έλεγα ότι το στοίχημα «εργασία παράλληλα με σπουδές» δεν είναι κάτι εύκολο. Ωστόσο, σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο! Απαιτεί όρεξη, θυσίες, οργάνωση και σίγουρα ένα πολύ δυνατό υποστηρικτικό δίκτυο, το οποίο σε στηρίζει και σε παρακινεί να τα καταφέρεις! Η απαιτητική καθημερινότητα σίγουρα τεστάρει τις αντοχές μου, όμως αποκομίζω και τεράστια οφέλη.
Οι γνώσεις που μου προφέρει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αποτελούν εργαλεία τα οποία χρησιμοποιώ στην εργασία μου και με βοηθούν να αντιμετωπίζω πρακτικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν. Αντιστρόφως, οι καθημερινές εμπειρίες που βιώνω στο εργασιακό περιβάλλον, με βοηθούν να κατανοώ καλύτερα και σε βάθος τα όσα αναλύουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα!
Όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την εμπιστοσύνη του Matthieu, καθώς και της κουλτούρας πάνω στην οποία έχουμε οργανώσει τη λειτουργία της εταιρείας και της ομάδας μας γενικότερα. Όταν το περιβάλλον στο όποιο εργάζεσαι σε παρακινεί να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος και υποστηρίζει την εξέλιξή σου, τότε όλα είναι δυνατά!

HR P.: Ιωάννα, γιατί επιλέξατε να μπείτε στην ομάδα της JUST ONE;

Ιωάννα Σιέττου, Associate: Πριν έναν χρόνο λαμβάνω τηλεφώνημα για μία θέση ιδανική. Ακόμα θυμάμαι τις πρώτες λέξεις: «Χαίρετε, είμαι ο Matthieu από την JUST ONE. Θα ήθελα να μιλήσω μαζί σας στα γαλλικά…». Σκιαγραφώ ενδόμυχα το πορτραίτο του: Γάλλος (φιλ)Έλληνας, (φιλ)Άνθρωπος, που πορεύεται και εργάζεται με φιλότιμο. Μου πρόσφερε έναν ρόλο που μου ταίριαζε «γάντι». Προείδε τις επαγγελματικές προσδοκίες μου. Αυτή – θα πει κανείς πως- είναι η δουλειά του, για εκείνον όμως και την ομάδα του είναι αυτοσκοπός. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που κατάφερε να χαρτογραφήσει τις επιθυμίες μου στα άδυτα για μένα νερά της ελληνικής αγοράς, καθώς έχω διαμορφωθεί επαγγελματικά στη Γαλλία.
Χτίσαμε σταδιακά μία σχέση εμπιστοσύνης, ώσπου συνεργαστήκαμε συγκυριακά και αυθόρμητα όταν η αλλαγή «επαγγελματικής ρότας» ήταν για μένα επιβεβλημένη. Ο Matthieu προνόησε πάλι για την επαγγελματική μου αποκατάσταση.

Με απασχολούν ιδιαίτερα οι ιστορίες των μελών της JUST ONE. «Έχουν κάτι να πουν», χωρίς να λένε πολλά, πράττωντας με σύνεση και συνέπεια, ορθά και τίμια. Ο τρόπος που δουλεύουν, συνιστά την επαγγελματική τους ταυτότητα, τους διαφοροποιεί. Αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στον Matthieu και άλλα που συναντάμε μόνο σε βιβλία Leadership & Management best practices, επέλεξα την JUST ONE, μία ομάδα με ανθρωποκεντρική προσέγγιση που προσφέρει ευκαιρίες, αλλάζοντας συχνά ζωές θεαματικά. Η ποιοτική και ταχύτατη δουλειά τους αποτελεί ορόσημο.
Ο Matthieu είναι ένας χαρισματικός Manager, που διακατέχεται από ενσυναίσθηση, δαπανώντας χρόνο και ενέργεια στο να «ακούει» τις ανάγκες των συνεργατών του, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα σύμπνοιας και ένα απαράμιλλο δίκτυο επαγγελματικών προοπτικών.