«Ο πρώτος αριθμός θα είναι 8» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο ύψους του νέου κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4-5% επιπλέον του σημερινού.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό το ύψος του, όταν και θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 27 Μαρτίου. «Πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει δύο διαφορετικές ανάγκες.

Πρώτον, την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική.

Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της Ε.Ε. στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα χάσαμε 2-3 θέσεις επειδή άλλες χώρες αύξησαν τον μισθό τους, ωστόσο τώρα πάλι θα ανέβουμε» εξήγησε χαρακτηριστικά.