Πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, το «2ο Athens Business Women Forum: Γυναίκες που καινοτομούν», που συνδιοργανώνουν το ΕΒΕΑ και η Περιφέρεια Αττικής, όπου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε γυναίκες για την καινοτόμο τους δραστηριότητα σε επιχειρηματικό και επιστημονικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η επιχειρηματικότητα δεν έχει – και ποτέ δεν είχε – ανδρικά χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικό γυναικείο δυναμικό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ότι η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις πανευρωπαϊκά όσον αφορά στο ποσοστό των γυναικών επιχειρηματιών στο σύνολο του ενεργού εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, ως προς την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων, η συμμετοχή των γυναικών υπολείπεται σημαντικά έναντι αυτής των ανδρών. Η τόλμη, η δημιουργικότητα, η αντοχή, η υπομονή και η επιμονή, η πίστη και η προσήλωση στον στόχο είναι αρετές γυναικείες, όσο και ανδρικές. Ιδιαίτερα η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, χρειάζεται επιπλέον ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, με τη δυνατότητα να ισορροπούν οικονομικούς και μη στόχους, με το θάρρος απέναντι στο ρίσκο, με το εσωτερικό κίνητρο και την ενέργεια να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή τους, αλλά και το περιβάλλον γύρω τους».

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν: Ιουλία Αρμάγου, Πρόεδρος Juliette Armand – The Personal Professional Skincare, Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου, Founder & Business Development Different & Different, Ζάνια Ηλιάδη, Co-founder, Director of Sales & Marketing CGPACKSHOTS, Δήμητρα Μαρία Κατσαφάδου, Founder, Owner & Director La vie en Rose by Dimitra Katsafadou, Ζωή Κούρνια, Ιδρύτρια & Επιστημονική Σύμβουλος Ιngredio, Ξένια Κούρτογλου, Co-founder E-satisfaction AE, Δρ Μαρία Κωνσταντοπούλου, Κύρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, Αλεξία Κωτσή, Co-Founder & CEO Funkmartini, Marcie Mayer, Αγροτική Επιχειρηματίας OAKMEAL, Υλιάνα Στέγγου, Αντιπρόεδρος & Γεν. Διευθ. Κτήμα Πόρτο Καρράς AE, Βασιλική Τσιφτσιάν, Co-Founder & Artist Happyland Entertainment.