Τη δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας την τελευταία 5ετία επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο εν λόγω Υπουργείο, στο πλαίσιο συζήτησης με τη νέα Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, «η δουλειά αυτή αποτυπώνεται καταρχάς στην εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας, στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα ως πρώτο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, «η οποία αποτελεί πράγματι μια πολύ τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία έχει έναν και βασικό σκοπό: να καταγράφεται και κατά συνέπεια να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας». Όπως είπε δε, «είναι ένα μέτρο το οποίο έχει κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή, ωστόσο λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα ειδικά αιτήματα όλων των κλάδων γι’ αυτό και είμαστε σε μία ανοιχτή συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της επέκτασης αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Παράλληλα επισήμανε την ότι όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, «εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και στην προσπάθεια βελτίωσης της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, πρωτίστως των γυναικών, των νέων, των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των συνταξιούχων. Τέλος, εξήρε τη δουλειά που γίνεται στη ΔΥΠΑ, με πολλά νέα προγράμματα τα οποία βγαίνουν συνέχεια “στον αέρα”, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους.