«Καφέ ΑμεΑ Εν Έργω» είναι η επωνυμία του πρώτου café στο οποίο απασχολούνται εργαζόμενοι ΑμεΑ και λειτουργεί στις Σέρρες, όντας το πρώτο σχετικό εγχείρημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την όλη ιδέα σκέφθηκε και υλοποίησε ο Ανδρέας Αβραμίδης, ιδιοκτήτης δομών δημιουργικής απασχόλησης σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης και σκοπός του ήταν να κάνει έργο την επαγγελματική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία.

«Τα οφέλη για τα παιδιά αυτά είναι πολλαπλά, όπως η ισότιμη συμμετοχή τους στην εργασία και κατ’ επέκταση και στην κοινωνική ζωή. Πολλαπλά είναι τα οφέλη και στον συναισθηματικό τους τομέα, βελτιώνεται η αυτοεκτίμησή τους, η αυτοπεποίθησή τους, βιώνουν συναισθήματα χαράς και παραγωγικότητας», ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ, η Χριστίνα Γεωργιάδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος. Και συνέχισε: «Είναι ενθουσιασμένοι και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί και εμείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο κόσμος των Σερρών έχει αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα, είναι και οι ίδιοι ενθουσιασμένοι. Μετράμε λίγες μέρες λειτουργίας και από ότι φαίνεται έχουμε γίνει πολύ αγαπητοί. Έχουν δεξιότητες αυτά τα παιδιά και πρέπει να σπάσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι η συμπερίληψη είναι μια εφικτή πραγματικότητα και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».