Οι άνθρωποι της Kaizen Gaming είναι υπερήφανοι για όλα όσα έχουν επιτύχει, δεν συμβιβάζονται και θέτουν συνεχώς νέους και φιλόδοξους στόχους. Η Αγάπη Ευαγγελινάκη, Head of Talent Acquisition της εταιρείας μοιράζεται μαζί μας πώς το έχουν καταφέρει και πού «κρύβεται» το μυστικό της επιτυχίας τους.

HR Professional: Ας ξεκινήσουμε από την ίδια την Kaizen Gaming. Ποιες είναι οι αξίες που σας διέπουν και πώς εκφράζονται μέσα από τη στρατηγική σας;

Αγάπη Ευαγγελινάκη: Kaizen σημαίνει συνεχής βελτίωση. Είναι μια από τις βασικές αξίες που διέπουν τη στρατηγική μας. «One team» ή αλλιώς το να λειτουργούμε ως μια ομάδα και να βάζουμε πάνω από όλα τους ανθρώπους μας, είναι δύο ακόμα στοιχεία που συμπληρώνουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και αναπτυσσόμαστε. Θέτουμε στόχους ως ομάδα, δίνουμε χώρο στους εργαζομένους μας να αναπτυχθούν, να ακουστούν, να κάνουν λάθη και να μάθουν στο πλαίσιο της ομάδας.

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τον ρόλο του, αλλά είναι παράλληλα και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, μιας ομάδας που στόχο έχει να βελτιώνεται διαρκώς και να παρέχει στους πελάτες της το καλύτερο δυνατό online gaming experience. Μέσα σε μια δεκαετία, μια εταιρεία που ξεκίνησε με 20 ανθρώπους, έφτασε να απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους από 23 εθνικότητες σε 7 χώρες. Αυτό το καταφέραμε, όχι μόνο γιατί λειτουργούμε καλά ως ομάδα, αλλά και γιατί δεν συμβιβαζόμαστε, δεν μας αποθαρρύνουν οι αποτυχίες και πάντα προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει έως τώρα αλλά δεν επαναπαυόμαστε, θέτουμε νέους, φιλόδοξους στόχους καθημερινά και είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις.

ΗR P.: Βρίσκεστε ανάμεσα στα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντας της Ευρώπης, ενώ ακόμα μία χρονιά έχετε βραβευθεί σε τοπικό επίπεδο στα HR Awards. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις διακρίσεις;

Α. Ε.: Η διάκρισή μας στα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη (Best Workplaces in Europe™ 2021), αλλά και η διπλή διάκριση στα φετινά HR Awards, αποτελούν σπουδαία κατάκτηση για εμάς και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η προσήλωση στους ανθρώπους μας είναι το κύριο συστατικό της επιτυχημένης μας πορείας. Η σημασία της ομάδας και η δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοί μας να μάθουν, να συνεργαστούν, να αναγνωριστούν και να εξελιχθούν, πιστεύω είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβαλαν στις αναγνωρίσεις αυτές.

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης λειτουργίας της ομάδας, θεωρούμε επίσης εξίσου σημαντικό να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν στους ανθρώπους μας να περνάνε καλά στον χώρο εργασίας. Είμαστε μια ομάδα κυρίως νέων ανθρώπων, και εργαζόμαστε σε ένα χώρο που μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί, να ανταλλάσσουμε ελεύθερα ιδέες, να γνωρίζουμε καινούριους και διαφορετικούς ανθρώπους και στο τέλος της ημέρας να συνεισφέρουμε στο συνολικό αποτέλεσμα ενώ περνάμε καλά. Και φυσικά, αναφερόμενοι στον εργασιακό χώρο εννοούμε κατά κύριο λόγο το περιβάλλον εργασίας και όχι τον φυσικό χώρο, που ούτως ή άλλως ήταν ένα εμπόδιο στο διάστημα της πανδημίας.

Τέλος, ένας ακόμα λόγος που πιστεύω πως συνέβαλλε στις διακρίσεις αυτές είναι η δυνατότητα διαρκούς μάθησης και εξέλιξης που παρέχουμε στους εργαζόμενους μας. Επενδύουμε σημαντικά στην κατάρτιση και εξέλιξη των εργαζομένων μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται είτε με το αντικείμενο της δουλειάς τους είτε με γενικότερες γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική τους πορεία.

ΗR P.: Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κληθήκατε να ξεπεράσετε τη χρονιά που φεύγει και ποια η ευκαιρία που «βρίσκεται» μπροστά σας;

Α. Ε.: Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, η πανδημία άλλαξε δραστικά τον τρόπο λειτουργίας και το εργασιακό μας περιβάλλον. Μέσα σε λίγες ημέρες αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε όλο μας το προσωπικό σε καθεστώς τηλεργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από υλικοτεχνική άποψη. Ανταποκριθήκαμε σε αυτή την πρόκληση άμεσα και αποτελεσματικά.
Η Kaizen όχι μόνο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά στην περίοδο της πανδημίας, αλλά σημείωσε και σημειώνει ακόμα ραγδαία ανάπτυξη, η οποία συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό προσλήψεων σε μηνιαία βάση, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Πρωταρχικός μας στόχος για τους νεοπροσληφθέντες είναι να εγκλιματιστούν γρήγορα, σε όποιο από τα γραφεία μας και αν βρίσκονται, και να μπορέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα να αισθανθούν ως αναπόσπαστο μέλος της ομάδας. Παράλληλα, η πανδημία και η τηλεργασία έχουν προσθέσει ένα παράγοντα δυσκολίας στη διατήρηση του πετυχημένου ομαδικού κλίματος που μας χαρακτήριζε μέχρι τώρα.

Προκειμένου, λοιπόν, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη συνοχή της ομάδας και να εντάξουμε σε αυτήν και τους πολλούς νέους συναδέλφους μας, δημιουργήσαμε ένα εκτενές πρόγραμμα δραστηριοτήτων, βασισμένο στις αξίες της Kaizen, με σκοπό τη συνεργασία, τη δημιουργία ευκαιριών για να βρίσκονται μαζί τα μέλη της ομάδας, τη διασκέδαση και την απόκτηση μοναδικών εμπειριών, ακόμα και μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματική ενημέρωση από την ομάδα ηγεσίας, team bonding δραστηριότητες, διαδικτυακές και μη, όπου υπάρχει δυνατότητα, αναγνωρίσεις και επιβραβεύσεις των ανθρώπων μας και ενέργειες για να γιορτάζουμε συστηματικά την επίτευξη μεγάλων αλλά και μικρότερων στόχων.

ΗR P.: H Kaizen Gaming δραστηριοποιείται σε 7 χώρες. Με ποιον τρόπο αποτυπώνεται η κοινωνική σας συνεισφορά;

Α. Ε.: Η στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας και στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε σε προγράμματα που αφορούν στον άνθρωπο και στον αθλητισμό. Με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, η Kaizen Gaming ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας προσφέροντας 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες και στη συνέχεια 6 φορητές ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας. Αργότερα, με αφορμή το επεισόδιο του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, η εταιρεία προχώρησε άμεσα στη δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών προς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου αυτοί να τοποθετηθούν σε γήπεδα της χώρας.

Τέλος, από την αρχή της λειτουργίας μας στηρίζουμε σταθερά τον αθλητισμό μέσα από χορηγίες αθλητών και ομάδων, με την Stoiximan Tokyo Team να πρωταγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το περασμένο καλοκαίρι. Με τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια, Κατερίνα Στεφανίδη και Άννα Κορακάκη και την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών να βρίσκονται ήδη στην ομάδα μας, υποδεχθήκαμε 14 επιπλέον διακεκριμένους αθλητές διαμορφώνοντας μια από τις πολυπληθέστερες χορηγικές οικογένειες της ελληνικής αποστολής των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια και η ανάδειξη των περισσότερων αθλητών μας στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου στο άθλημά τους, χάρισε σε όλους χαμόγελα, συγκίνηση, περηφάνια και ανυπομονησία για τις επόμενες κατακτήσεις τους στον αθλητικό χώρο.