Τελικά, οι διακοπές του καλοκαιριού αποτελούν «όαση» ‘η απλά ένα ευχάριστο διάλειμμα από την εργασία;

Κοντοζυγώνει η ώρα της θερινής ραστώνης και τα τμήματα HR καλούνται -αν δεν το έχουν ήδη κάνει- να διαχειριστούν τον κυκεώνα των αιτημάτων για άδεια, να επιλύσουν τυχόν διενέξεις και να σιγουρευτούν ότι η απόδοση δεν θα αγγίξει θερμοκρασίες… χειμώνα, ενόψει της προσμονής για διακοπές. Οι εργαζόμενοι είναι λογικό να περιμένουν διακαώς τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς αυτές αποτελούν μία ευκαιρία να ξεφύγουν από υποχρεώσεις, να συναντήσουν φίλους και συγγενείς και, γενικότερα, να κατεβάσουν ρυθμούς και να «γεμίσουν μπαταρίες».
Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρουν να απεμπλακούν τελείως από τα εργασιακά τους καθήκοντα, κάτι που πληθώρα ερευνών αποδεικνύει ότι μάλλον δεν γίνεται, αφού, ακόμα και στις διακοπές, ένα σημαντικό ποσοστό των ατόμων ελέγχει το επαγγελματικό του mail ή επικοινωνεί με τους συναδέλφους που «έχουν μείνει πίσω στο γραφείο». Εντούτοις, τα παραπάνω μπορούν να περιοριστούν σημαντικά, αν οι εταιρείες χτίσουν ένα κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον που θα εστιάζει στο Wellbeing των ανθρώπων τους. Και αυτό διότι, εφόσον υλοποιηθεί ένα επιτυχημένο Wellbeing πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι δεν θα νιώθουν ότι έχουν «άδειες μπαταρίες», με συνέπεια να βλέπουν τις καλοκαιρινές διακοπές ως ένα ευχάριστο διάλειμμα και όχι ως «όαση». Περισσότερα στο σχετικό αφιέρωμα του τεύχους.

Σε αυτό το τεύχος, όμως, θα μπορέσετε να διαβάσετε και για τoν ισχυρό σύμμαχο του HR, την τεχνολογία, η οποία μπορεί να συμβάλει τα μάλα τόσο στην αποδοτικότερη λειτουργία των οργανισμών όσο και στη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων, ενώ το έτερο αφιέρωμα του περιοδικού έρχεται να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους η ευελιξία και η ανθεκτικότητα αποτελούν βασικά assets στο χτίσιμο της κουλτούρας, διαμορφώνοντας τη νέα πραγματικότητα στον κλάδο του ανθρώπινου δυναμικού. Επιπρόσθετα, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε και το Industry Specific για το HR στον κλάδο του Retail. Σε αυτό δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως ποιες προκλήσεις καλούνται να ξεπεράσουν σήμερα τα HR τμήματα του κλάδου και ποιες οι νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο.

Παρότι, όπως αναφέρθηκε, βρισκόμαστε προ των πυλών για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, θα ήθελα στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι, εκτός από το πλάνο διακοπών σας, θα ήταν σκόπιμο να ετοιμάσετε και την υποψηφιότητά σας για τα HR Awards 2022, τα οποία, για 8η χρονιά, έρχονται να επιβραβεύσουν τα εξαιρετικά έργα των οργανισμών και των ομάδων τους στο θεμελιώδες κεφάλαιο του HR. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Καλή ανάγνωση, καλό καλοκαίρι και τα λέμε εκ νέου στο τεύχος Σεπτεμβρίου!