Την 100% εξαγορά της Workathlon από την kariera.gr ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, οι Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO & Founder του Kariera.gr και Κατερίνα Σαντίκου, ιδρύτρια της Workathlon. Όπως επισημάνθηκε στη σχετική συνέντευξη τύπου, η εν λόγω κίνηση συμβάλλει στο να μεγαλώσει η Workathlon, το brand της οποίας θα παραμείνει ως έχει, ενώ οι αγγελίες θα ανεβαίνουν και στα δύο portal.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, μετά τη σχετική εξαγορά παραμένει σύσσωμη η ομάδα της Workathlon, με την ιδρύτριά της να έχει, πλέον, ενεργό συμβουλευτικό ρόλο, καθώς η διεύθυνση θα είναι στο kariera.gr. «Δεν συνηθίζεται μία ελληνική scale-up να εξαγοράζει ένα ελληνικό start-up» τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Βασιλειάδης, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, το kariera.gr θα προχωρήσει και σε μία ακόμα εξαγορά. «Θέλουμε να μεγαλώσουμε οπότε αυτό ήταν ένα λογικό βήμα» υπογράμμισε από την πλευρά της η Κ. Σαντίκου και συμπλήρωσε: «Η ομάδα νιώθει από την αρχή σα να είναι στο σπίτι της». Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ότι μέσω αυτής της εξαγοράς, θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφερθεί reskilling στους υποψηφίους, οι οποίοι παράλληλα θα βοηθηθούν ούτως ώστε να έχουν 12μηνη απασχόληση.

Έλλειψη προσωπικού, αυξήσεις μισθών και εξάλειψη των στερεοτύπων
Επιπρόσθετα, στη συνέντευξη τύπου έγινε εκτενής αναφορά για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με την Κ. Σαντίκου να εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία απασχολούνται περίπου 360.000 εργαζόμενοι, γεγονός που καθιστά τον κλάδο τον μεγαλύτερο σε αριθμό εργαζομένων στη χώρα μας, ενώ για το 2022 εξήγησε ότι υπολογίζεται που θα υπάρξουν 61.000 κενές θέσεις εργασίας, αν και επισήμανε ότι το φαινόμενο αυτό είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό. Από την πλευρά του, ο Θ. Βασιλειάδης εστίασε στο Upscaling που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος πλέον απαιτεί νέες δεξιότητες αλλά και υπηρεσίες που θα βοηθούν στο Employer Branding των επιχειρήσεων.

«Οι μισθοί πρέπει να ανέβουν και το κράτος πρέπει να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ειδικά στους κλάδους, όπως ο τουρισμός και η τεχνολογία, που το ταλέντο είναι μετακινήσιμο». Επίσης, η Ιδρύτρια της Workathlon επισήμανε πως έχουν γίνει κινήσεις στον κλάδο, όπως για παράδειγμα αύξηση μισθών σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως το housekeeping, σε ορισμένες περιοχές (π.χ Μύκονος), σε Luxury μονάδες, καθώς και στα middle management στελέχη, για τα οποία και οι δύο ομιλητές συμφώνησαν ότι εντοπίζεται σημαντική έλλειψη. «Υπάρχουν καλοί εργοδότες και θέλουμε να τους αναδείξουμε» υπογράμμισε η Κ. Σαντίκου. Τέλος, ο Θ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται για να φύγουν τα στερεότυπα που εντοπίζονται στον κλάδο σε σχέση με το φύλο, την ηλικία και την εμφάνιση, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη αλλάζει και τις προκαταλήψεις. «Οι οργανισμοί οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτό το κομμάτι» κατέληξε.