Τους 10 εργοδότες επιλογής στον κλάδο της Τεχνολογίας ανέδειξε η νέα κλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Employer Branding Solutions του Kariera Group, συγκρίνοντας συνολικά 78 εταιρείες στον κλάδο της Τεχνολογίας, με τη συμμετοχή 1.975 επαγγελματιών και πιθανών υποψηφίων εργαζομένων. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι δέκα εργοδότες που επέλεξαν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας είναι οι Microsoft, Kaizen Gaming, Deloitte Ελλάδος, OTE Group of Companies (HTO), Alpha Bank, Skroutz, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Accenture και Eurobank.

Το 90,4% των υποψηφίων επιθυμεί την εξ αποστάσεως εργασία
Επιπρόσθετα, η εν λόγω έρευνα ανέδειξε τις προτιμήσεις των εργαζομένων και αντίστοιχα τις ενέργειες των εργοδοτών στον κλάδο της Τεχνολογίας για την προσέλκυση νέου προσωπικού. Έτσι, βάσει αυτής, το 90,4% των υποψήφιων εργαζομένων επιθυμεί να εργάζεται ορισμένες ημέρες απομακρυσμένα ή και αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως, ενώ το 60,3% θα δήλωνε παραίτηση σε περίπτωση που το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν ικανοποιητικό. Παράλληλα, το 53,6% χαρακτήρισε ανεπαρκή την ενημέρωση που λαμβάνει για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης όταν έχει προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη.

Ως προς τους εργοδότες, το 83,3% προβάλει μέσα στο Corporate/Career Site του την εργασιακή καθημερινότητα και κουλτούρα της εταιρείας, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του. Τέλος, το 44,9% αναφέρει ότι προσφέρει τη δυνατότητα για ευέλικτη εργασία – σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προτίμηση των υποψήφιων εργαζομένων προς αυτό το μοντέλο εργασία, ενώ μόλις το 14,1% των εργοδοτών αναφέρει τη διαδικασία πρόσληψης στο career site του και προσφέρει συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης.