«Στόχος είναι η δημιουργία μίας διεθνούς εταιρείας με βάση την Ελλάδα, που θα αποτελεί τον βασικό Partner στο Recruitment». Αυτό επισήμανε ο CEO του Kariera Group, Θεόφιλος Βασιλειάδης, σε ειδική συνάντηση για τα media, με αφορμή την εξαγορά των δραστηριοτήτων της CareerBuilder σε Ευρώπη και Ασία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόθεση είναι ο διπλασιασμός των μεγεθών σε όλα τα επίπεδα σε βάθος 3ετίας, ήτοι τζίροι, ανθρώπινο δυναμικό, αριθμός βιογραφικών και θέσεις εργασίας που προσφέρονται μέσω της εταιρείας. Παράλληλα, στα άμεσα πλάνα βρίσκεται και η εξέλιξη και βελτίωση της σχετικής πλατφόρμας, αλλά και η διοργάνωση φυσικών ή virtual εκδηλώσεων, όπως οι Ημέρες Καριέρας.

«Η εταιρεία διαθέτει μία δεξαμενή 7-8.000.000 βιογραφικών και εξυπηρετεί περίπου 15.000 πελάτες στην Ελλάδα, ενώ από αυτήν “περνούν” 100-120.000 θέσεις εργασίας που αφορούν στη χώρα μας» τόνισε ο Θ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το Kariera Group έχει παρουσία σε 10 χώρες, εμφανίζει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 30 εκατ. ευρώ και απασχολεί 350 εργαζόμενους, ενώ μέχρι το τέλος έτους προβλέπεται η πρόσληψη 100 τουλάχιστον ατόμων και άμεσα επίκειται και η πρόσληψη HR Director. Τέλος, κατέστη σαφές πως η σχετική επένδυση δεν αποτελεί βραχυπρόθεσμη κίνηση, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον η είσοδος σε μία χρηματαγορά.

«Ο εργαζόμενος έχει τη μεγαλύτερη δύναμη που είχε ποτέ»
Ο CEO του Kariera Group δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλήσεις  που υπάρχουν σήμερα στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας πως «ο εργαζόμενος έχει σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη που είχε ποτέ».

Αυτό συμβαίνει διότι οι εταιρείες αναζητούν κόσμο και επομένως, αν κάποιος εργαζόμενος χάσει τη δουλειά του ή αποφασίσει να αποχωρήσει, μπορεί άμεσα να απορροφηθεί αλλού, ενώ τα άτομα ζητούν πλέον περισσότερα από έναν εργοδότη, όπως πολιτική απομακρυσμένης εργασίας, συνδρομές σε γυμναστήρια κ.ά..

Επιπρόσθετα, ο κ. Βασιλειάδης εντοπίζει έλλειψη digital skills σε ηλικίες άνω των 50 και εστίασε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και στο δημογραφικό. Τέλος, εξήρε τη σημασία των καλύτερων μισθών, των κινήτρων, των καλύτερων συνθηκών εργασίας και της συνεχούς εκπαίδευσης.