Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας Καριέρα και Γενιά Υ -που διεξάγεται από το kariera.gr σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μερικά από τα πιο σημαντικά ευρήματά της ήταν ότι 1 στους 3 νέους επιθυμεί να εργαστεί στον κλάδο της Πληροφορικής, πάνω από 7 στους 10 θα ήθελαν να εργαστούν σε ελληνική εταιρεία, με το 90% να δηλώνει ότι η κρίση τους έχει ισχυροποιήσει στο να βρίσκουν λύσεις. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη των βραβευμένων εταιρειών, εκπρόσωποι φορέων απασχόλησης αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου. Ανάμεσα τους και οι συνιδρυτές του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης και Φάνης Ρήγας, οι οποίοι μίλησαν για την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση της εταιρείας.

Η Μαντώ Πατσαούρα, Γενική Διευθύντρια του kariera.gr ανέφερε πως: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τόσους πολλούς και σημαντικούς stakeholders της αγοράς εργασίας στη χώρα μας σήμερα στο ΚΠΙΣΝ. Σε αυτά τα 20 χρόνια, ως kariera.gr, δημιουργήσαμε στρατηγικές συνεργασίες με οργανισμούς που καθημερινά υποστηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας και είναι χαρά μας σήμερα να βραβεύονται ως οι πιο επιθυμητοί εργοδότες των νέων. Κάθε μας δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και πιστεύουμε πως όλοι οι εταίροι μαζί, φορείς και εταιρείες, με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στην αγορά εργασίας της χώρας μας».

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ακολούθησε πάνελ συζήτησης σχετικά με τα ευρήματα και την αγορά εργασίας με συντονίστρια την Φωτεινή Γαϊτανλή, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του kariera.gr. Στο πάνελ συμμετείχαν οι Επίκουρες Καθηγήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπούλου, η Αγγελική Πατρούμπα διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca Cola Τρία Εψίλον και ο Αλέξανδρος Φουρλής Διευθύνων Σύμβουλος του CareerBuilder Αγγλίας. Οι 10 εταιρείες που διακρίθηκαν είναι: 1.Google, 2. Σκλαβενίτης, 3.Παπαστράτος – Philip Morris International, 4. Καπνοβιομηχανία Καρέλια, 5.Mondelez, 6.Coca-Cola, 7.Microsoft και ΟΤΕ – Cosmote, 9.Nestle, 10.Lidl Ελλάς.