Ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley προτίθεται να περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο συνιστά ένα νέο γύρο απολύσεων για τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, ως αποτέλεσμα της ευρείας αναδιάρθρωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ, αλλά και των νέων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας, όπως σημειώνει σε δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η έκτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα θα ξεκινήσει την απομάκρυνση εργαζομένων της, εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζει τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας και στον απόηχο της πιστωτικής κρίσης του 2008. Μέχρι στιγμής, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα περικοπών αφορά στην ελβετική τράπεζα UBS, η οποία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη δραστηριοποίησή της στην αγορά ομολόγων και θα εξαλείψει δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, όλες οι αμερικανικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει από τον προηγούμενο χρόνο την κατάργηση συνολικά 38.135 θέσεων εργασίας, επιπροσθέτως των 63.624 απολύσεων στις οποίες προχώρησαν το 2011. Επιπλέον, μόλις τον Δεκέμβριο, η Citigroup ανακοίνωσε την περικοπή έντεκα χιλιάδων θέσεων εργασίας προκειμένου να εξοικονομήσει 1,1 δις δολάρια σε ετήσια έσοδα. Παράλληλα, αντίστοιχο ποσό στοχεύει να εξοικονομήσει και η Credit Suisse μέσω της μείωσης θέσεων προσωπικού ενώ η Bank of America βρίσκεται στη διαδικασία περικοπής τριάντα χιλιάδων θέσεων εργασίας.