Tο φετινό People Management Executive Seminar παρουσιάζει για πρώτη φορά την επαναστατική προσέγγιση του Total Leadership: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για ηγέτες και επιχειρήσεις, που παρέχει άξια όχι μονό για την ενίσχυση της επαγγελματικής απόδοσης και ικανοποίησης, άλλα για την επιτυχία σε κάθε σημαντικό τομέα της ζωής μας.

Στις 8 Νοεμβρίου, το People Management Executive Seminar επιστρέφει και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο Καθηγητή του Wharton, συγγραφέα best-sellers και σύμβουλο επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, Stewart Friedman. Σταθερά εδώ και σχεδόν μια δεκαετία στη λίστα των 50 κορυφαίων management thinkers του κόσμου Thinkers50), ο Friedman είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Total Leadership program, μίας επαναστατικής προσέγγισης στην ηγεσία και τη διοίκηση ανθρώπων που εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από ηγέτες, επιχειρήσεις, και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από πρακτικά case studies που βασίζονται στην υλοποίηση του Total Leadership Program σε κορυφαίες επιχειρήσεις διεθνώς, με συγκεκριμένη μεθοδολογία και εργαλεία, ο Friedman θα αναλύσει πώς επιχειρήσεις, ηγέτες και στελέχη μπορούν να μεταμορφωθούν και να πετύχουν το «ακατόρθωτο»: να ενσωματώσουν αρμονικά και χωρίς θυσίες, ζωή και καριέρα, επιτυγχάνοντας εκπλήρωση σε όλους τους τομείς της ζωής τους: εργασία, οικογένεια και προσωπική ζωή, εσωτερικές πνευματικές ανάγκες, κοινωνική συμμετοχή. Επιπλέον, καταρρίπτοντας τον μύθο του «work-life balance», το συνέδριο θα δώσει πρακτικές κατευθύνσεις και έναν πλήρη οδηγό για την οικοδόμηση μίας υγιέστερης εργασιακής κουλτούρας και την αύξηση της παραγωγικότητας.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

    1. Total Leadership: Be a Better Leader, Have a Richer Life

Σύμφωνα με την κοινή αντίληψη, η ζωή είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος: όσο περισσότερο δίνουμε έμφαση και αφοσιωνόμαστε σε έναν τομέα της ζωής μας (π.χ. καριέρα), τόσο υποχρεωνόμαστε να θυσιάζουμε ή να κάνουμε σημαντικούς συμβιβασμούς στους υπόλοιπους. Και όμως, αυτή η παραδοχή είναι αποδεδειγμένα λανθασμένη, σύμφωνα με τον κεντρικό ομιλητή, Stewart Friedman. Σε μία πραγματικά αποκαλυπτική ενότητα, ο «πατέρας» του Total Leadership θα εξηγήσει γιατί είναι λάθος να παγιδευόμαστε στη λογική του συμβιβασμού που τελικά μειώνει την απόδοσή μας σε κάθε πτυχή της ζωής. Και, κυρίως, θα παρουσιάσει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο που θα μας επιτρέψει αν το ακολουθήσουμε, να είμαστε ολοκληρωμένοι και να ηγηθούμε με επιτυχία, ταυτόχρονα, σε κάθε σημαντικό τομέα της ζωής μας: καριέρα, οικογένεια, κοινωνική ζωή, προσωπικές και πνευματικές ανάγκες.

    2. Leading the Life You Want: Skills for Integrating Work and Life

Στην ενότητα αυτή, ο Friedman παρουσιάζει τη μεθοδολογία για να δημιουργήσουμε αρμονία ανάμεσα στην επαγγελματική και την υπόλοιπη ζωή μας. Αντλώντας παραδείγματα από το διεθνές best-seller του «Leading the Life you Want», το οποίο βασίζεται σε δεκαετίες έρευνας, διδασκαλίας και πρακτικής τόσο ως σύμβουλος όσο και ως ανώτερο στέλεχος, αλλά και από τη συνεργασία του με ανθρώπους που εφαρμόζουν στην πράξη το Total Leadership, όπως οι Sheryl Sandberg, Bruce Springsteen και Michelle Obama, ο Καθηγητής περιγράφει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να το κάνουμε πράξη. Οι ιστορίες του Friedman ζωγραφίζουν ζωηρές εικόνες για τους τρόπους με τους οποίους αυτοί οι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ηγέτες ενεργούν με αυθεντικότητα, ακεραιότητα και δημιουργικότητα, αποδεικνύοντας ότι η επαγγελματική επιτυχία και η δημόσια επιρροή δεν επιτυγχάνονται εις βάρος της υπόλοιπης ζωής, αλλά ως αποτέλεσμα της σύνδεσης όλων των μερών. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον Friedman, είναι ότι όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε και να τελειοποιήσουμε αυτές τις δεξιότητες. Στο πλαίσιο της ενότητας, θα παρουσιάσει ασκήσεις που εφαρμόζουν ήδη εργαζόμενοι σε εταιρείες όπως οι Bloomberg, Morgan Stanley, Warby Parker και Google και θα αναλύσει ρεαλιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της ζωής που πραγματικά θέλουμε.

    3. Enhancing Your Reputation by Building Social Capital

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των άλλων προκειμένου να επιτύχουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας: στην εργασία, στο σπίτι, στην κοινωνία. Πώς όμως μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους ώστε να θέλουν να μας βοηθήσουν;

Σε αυτή την high-energy ενότητα, ο Friedman εξηγεί τις βασικές αρχές για να οικοδομήσουμε Κοινωνικό Κεφάλαιο και καθοδηγεί όλους τους συμμετέχοντες μέσα από διαδραστικές ασκήσεις που εφαρμόζει σε οργανισμούς όπως οι KPMG, Ford Motor Company και OECD, ώστε να μάθουν στην πράξη τη στρατηγική για να καλλιεργούν δίκτυα μακροχρόνιας εμπιστοσύνης και υποστήριξης.