Η φετινή μας διάκριση αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη αξία, γιατί έρχεται σε μια δύσκολη χρονικά οικονομική συγκυρία, κυρίως για τις Τράπεζες. Το γεγονός, όμως, ότι κατακτούμε την κορυφή του τραπεζικού τομέα στο διαγωνισμό Best Work Places για δεύτερη φορά στην εννιάχρονη ιστορία μας, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Στη Millennium bank πιστεύουμε ότι το στοιχείο που μας διαφοροποιεί είναι η Ψυχή. Είμαστε μια ομάδα, νιώθουμε ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, αγωνιζόμαστε για τους κοινούς στόχους, για την επιτυχία της «δικής μας τράπεζας», για την κοινή μας πρόοδο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει και συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και πάθος που είχαμε την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας.

Στη Millennium Bank πιστεύουμε ότι το στοιχείο που μας διαφοροποιεί είναι η Ψυχή

Πιστεύουμε στην αξία της συμμετοχής, για αυτό και προωθούμε την αμφίδρομη επικοινωνία, τόσο μέσω της κουλτούρας των «ανοικτών θυρών» (όχι μόνο χωροταξικά αλλά και ουσιαστικά), όσο και μέσω θεσμών που παρακινούν τους ανθρώπους μας και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόγραμμα αξιοποίησης και επιβράβευσης ιδεών των εργαζομένων “Mega Ideas”, την Έρευνα Ικανοποίησης Εργαζομένων, το σύστημα Αξιολόγησης Απόδοσης και τον πρωτοποριακό θεσμό «Ημέρες καριέρας Millenniumbankers».

Βασικό μας μέλημα είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, η διάχυση της πληροφορίας και της γνώσης σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση είναι δύναμη και ότι το κλειδί για την ομαδικότητα είναι η συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές δραστηριότητες του οργανισμού. Έτσι, η κουλτούρα της Millennium bank ενθαρρύνει την επικοινωνία τόσο σε καθημερινή βάση, όσο και με θεσμοθετημένες ενέργειες, όπως οι τακτικές συναντήσεις τμημάτων, Objectives Meeting, Open Day, Morning Coffee Meeting. Δε σταματούμε, όμως, εδώ. Αναγνωρίζοντας την πρόκληση να επικοινωνούμε γρήγορα, άμεσα και επιτυχημένα με κάθε συνάδελφο, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής του θέσης – κι εδώ υπενθυμίζω ότι μια από τις ιδιαιτερότητες στις τράπεζες είναι η γεωγραφική πολυδιάσπαση του προσωπικού, λόγω των δικτύων – έχουμε αξιοποιήσει την τεχνολογία, για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων εσωτερικής επικοινωνίας.

Έτσι, μέσω Η/Υ «εκπέμπει» o εσωτερικός τηλεοπτικός σταθμός Millennium TV – με προγράμματα που έχουν πρωταγωνιστές τους ανθρώπους μας και στοχεύουν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην ενημέρωση-, ενώ αποστέλλεται το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μετέχω» και τα ηλεκτρονικά newsletters του Ομίλου.

Η διαρκής ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των ανθρώπων μας, μέσω συνεχούς εκπαίδευσης είναι εξέχουσας σημασίας για εμάς. Υποστηρίζουμε την μεταλαμπάδευση γνώσεων και εμπειριών από τους έμπειρους στους νέους εργαζόμενους, μέσα από ένα άρτια σχεδιασμένο Induction Course. Περαιτέρω, οι πρακτικές “on the job training”, coaching, mentoring και job rotation που εφαρμόζουμε συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των εργαζομένων και μας δίνουν την ευκαιρία της, εκ των έσω, ανάπτυξης στελεχών.

Έχουμε σχεδιάσει και προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα δίκαιο, αξιοκρατικό και ανταγωνιστικό σύστημα αμοιβών και παροχών, κυρίως, προσανατολισμένο στις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα όπως: επιπρόσθετη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειας τους, ασφάλεια ζωής – ατυχημάτων, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πλάνο, τράπεζα αίματος για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των μελών της οικογένειάς τους, κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, επίδομα κατασκήνωσης, επιδοτούμενη πολιτική στη χρήση όλων των τραπεζικών προϊόντων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, σε αυτήν που χαράξαμε πριν από εννέα χρόνια και που, παρά την έντονη ανάπτυξή μας, δεν έχουμε παρεκκλίνει. Θα συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι η τράπεζα είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου