H Tasty Foods διακρίνεται, για 3η χρονιά, ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. H φετινή διάκριση στην 4η θέση είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς γιατί αφενός συγκρινόμαστε με τις καλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά, αφετέρου, διότι πιστοποιεί την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην εταιρεία.

Τι είναι αυτό όμως που αναδεικνύει την Tasty;
Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όπου ξέρουν να κάνουν την καθημερινότητα τους ξεχωριστή. Η επιτυχία του να έρχεται κανείς και να φεύγει από την εργασία του με κέφι και διάθεση συνδυάζει την άψογη συνεργασία, την σωστή επικοινωνία προς ένα κοινό στόχο αλλά και το πλαίσιο υποστήριξης με τα σωστά συστήματα για το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο ρόλος της εταιρείας είναι να δημιουργεί το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον μέσα από τις πολιτικές και τα συστήματα

Στην Tasty σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια και ευθύτητα δίνοντας αξία στη διαφορετικότητα του καθενός. Διαφορετική τεχνογνωσία, εμπειρία, ηλικία, φύλο όπως επίσης και αποδοχή του διαφορετικού τρόπου σκέψης δημιουργούν τις προϋποθέσεις επίτευξης των στόχων της εταιρείας, του κάθε τμήματος ξεχωριστά και φυσικά της προσωπικής επιτυχίας και αναγνώρισης.

Ο ρόλος της εταιρείας σε αυτό είναι να δημιουργεί το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον μέσα από τις πολιτικές και τα συστήματα, ώστε οι άνθρωποι να επιυθμούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο τομέας της Υγείας και Ευεξίας, κατέχει πρωταρχικό ρόλο στις πρωτοβουλίες που παίρνουμε τόσο για τα προϊόντα μας όσο και εσωτερικά για τους εργαζόμενους μας. Το 2008 ξεκινήσαμε εβδομαδιαία συνεργασία με διατροφολόγο, στα κεντρικά γραφεία και στο εργοστάσιο δίνοντας το ερέθισμα σε όλους για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Την ιδέα αυτή την ενισχύσαμε  με τις θερμιδομετρημένες μερίδες μεσημεριανού φαγητού και την δωρεάν παροχή φρούτων καθημερινά σε όλα τα τμήματα.

Παράλληλα, παροτρύνουμε τους εργαζόμενους μας να αθλούνται και δημιουργήσαμε μια ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, οι οποίες με τη σειρά τους προκρίνονται ανάμεσα στις άλλες εταιρείες.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η εταιρεία προνόησε τη παροχή μιας εκπτωτικής κάρτας Tasty My World που σκοπό έχει τη συνεργασία με διαφορετικούς χώρους και υπηρεσίες που παρέχουν την απευθείας έκπτωση στο σύνολο του προσωπικού μας. Οι Εταιρείες αυτές βρίσκονται σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας όπως υγείας, τροφίμων, ρούχων, άθλησης κλπ.

Τη μεγαλύτερη έμφαση δίνουμε στο μηχανισμό ανάπτυξης ταλέντων. Η διαδικασία διαδοχής σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο του HR αλλά και όλων των μάνατζερ. Το προφίλ κάθε εργαζόμενου παρουσιάζεται από τον προιστάμενο του ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα ανέλιξης σε οποιοδήποτε τμήμα μέσα στον οργανισμό. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους μας, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουμε περισσότερους από 15 Έλληνες με διεθνή επιτυχημένη καριέρα σε υψηλές θέσεις.

Τα στελέχη που διαθέτουν υψηλές προοπτικές εξέλιξης περιβάλλονται από ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο έχει πολύπλευρη δομή και πολλαπλά οφέλη. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει προσωπικό coaching και mentoring, συμμετοχή σε ειδικά διαμορφωμένο MBA μόνο για την εταιρεία, ανταγωνιστικές αποδοχές, και πλάνο ανάπτυξης που διασφαλίζει τις εμπειρίες εκείνες εγγυόνται την επιτυχία σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνουν.

H συμμετοχή και κατάταξη σε ένα διαγωνισμό όπως είναι το Great Place to Work αποτελεί επιβράβευση και ικανοποίηση για τις εταιρείες που προάγουν καλές πρακτικές. Συγχρόνως είναι ένα ισχυρό μέσο ευγενούς άμιλλας ανάμεσα τους, που σταδιακά συντελεί στη συνεχή βελτίωση του εργασιακού κλίματος και συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου