Η ιστορία των 109 ετών προσφοράς, υπηρεσίας και φροντίδας του κοινωνικού συνόλου, είναι βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η αίσθηση της αγάπης, του σεβασμού και της υπερηφάνειας, που νιώθουν οι εργαζόμενοι για αυτόν τον Οργανισμό, είναι κάτι που εισπράττει κανείς από τις πρώτες ημέρες εργασίας του εκεί και που δεν αργεί να το βιώσει ο ίδιος. Αυτό είναι αναπόφευκτο, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν προσωπικά στα διάφορα προγράμματα κοινωνικού έργου της Τράπεζας, όπως  ενίσχυσης του θεσμού της αποταμίευσης, προώθησης της περιβαλλοντικής έννοιας του «πρασίνου», υποστήριξης ομάδων που χρήζουν βοηθείας (άστεγοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά), δημιουργίας βιβλιοθηκών σε απομακρυσμένα χωριά, και, φυσικά, στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Πέρα από αυτό, είναι πολλές οι συμμετοχές των εργαζομένων σε άλλα εθελοντικά προγράμματα, εκτός Τραπέζης, για τα οποία τους χορηγείται και ανάλογη άδεια.

Νιώθομε ότι δουλεύουμε σε έναν οργανισμό που κάνει πράξη όσα πρεσβεύει και προστατεύει τον πολίτη, τον άνθρωπο, τον εργαζόμενό

Αυτή την αίσθηση της υπερηφάνειας, ενισχύει το γεγονός ότι τη στιγμή της ανάγκης, οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι θα βρουν την Τράπεζα στο πλευρό τους. Ενδεικτικά, αναφέρονται περιπτώσεις παραγραφής δανείων αποθανόντων συναδέλφων, προσλήψεις μελών οικογένειας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οικονομική ενίσχυση για θέματα υγείας, καταστροφών κ.α.

Πέρα από αυτό, οι παροχές της Τράπεζας στο προσωπικό της έχουν ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, όπως:

  • 15 ημέρες επιπλέον άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών,
  • 2 ημέρες επιπλέον άδεια πατρότητας σε νέους πατέρες,
  • 1 ημέρα επιπλέον άδεια ανά δίμηνο σε όσους εργάζονται < 5 ώρες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή,
  • Μαθήματα ξένων γλωσσών & μεταπτυχιακών προγραμμάτων,
  • Αιμοδοσία & εταιρική τράπεζα αίματος, μόνιμος γιατρός & νοσοκόμα, σεμινάρια πρώτων βοηθειών,
  • Γραπτή ηθική επιβράβευση υπαλλήλων με εξαιρετικές επιδόσεις,
  • Μειωμένο ωράριο για άτομα με ειδικές ανάγκες,
  • Επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού,
  • πλήρες πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης υγείας – και για μέλη οικογενείας,
  • έκτακτη αμοιβή επιβράβευσης για σημαντικά έργα, κ.α.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι όλες οι εκδηλώσεις, οι γιορτές, οι εκδρομές απευθύνονται σε όλη την οικογένεια του εργαζομένου, κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ήδη ισχυρή έννοια της συντροφικότητας, ακόμη μία παράμετρος που μας οδήγησε στη βράβευση.

Μέσα στο γενικότερο πνεύμα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της Τράπεζας, το HR κάνει την δική του προσπάθεια. Μέσω του νέου ολοκληρωμένου συστήματος HRM, που μόλις εγκαταστήσαμε, ολοκληρώσαμε ήδη την συλλογή νέων ιδεών και προτάσεων βελτίωσης από τους υπαλλήλους, οι οποίες θα μεταφραστούν σε αντίστοιχα πλάνα ενεργειών. Οι επόμενες ενέργειές μας επικεντρώνονται στην εγκατάσταση εξειδικευμένου HR portal, με σκοπό την ενίσχυση και μεθόδευση της εσωτερικής επικοινωνίας.

Συνοπτικά και πολύ ουσιαστικά, νιώθομε ότι δουλεύουμε σε έναν οργανισμό που, πιστός στο όραμά του, κάνει πράξη όσα πρεσβεύει και πραγματικά νοιάζεται και προστατεύει τον πολίτη, τον άνθρωπο, τον εργαζόμενό της και επιστρέφει στο πολλαπλάσιο όσα εισπράττει από αυτούς. Αυτό είναι και το δικό μας best practice.

«Υπάρχει έντονο το αίσθημα της συναδελφικότητας και το κλίμα εδώ είναι άριστο. Έρχομαι για δουλειά και χαίρομαι, αυτό το θεωρώ πολύ βασικό».

«Αισθάνομαι υπερήφανη σαν μέλος αυτής της εταιρείας που δεν έχει σαν μοναδικό σκοπό το κέρδος, αλλά την προσφορά, τη βοήθεια στην Ελλάδα, στους συνάνθρωπους μου».

«Είναι μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για τους υπάλληλους της και τα προβλήματα τους, καθώς και για τις μητέρες υπάλληλους με ανήλικα παιδιά. Έχει παρά πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με ισχυρό αίσθημα της ομάδας. Αισθάνομαι ξεχωριστή και υπερήφανη που εργάζομαι και προσφέρω στην εταιρεία αυτή.

Ευχαριστώ».

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου