Η Bristol-Myers Squibb, μια από τις ηγέτιδες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, διακρίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ένα από τα 20 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους έγκυρους οργανισμούς Great Place to Work© Institute και ALBA.

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτυπώνει τη βαθιά πίστη, τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα με τις οποίες υπηρετούμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από την παράταση και τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής με την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων.

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτυπώνει τη βαθιά πίστη, τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα με τις οποίες υπηρετούμε το όραμά μας

Κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι πως κάθε εργαζόμενος είναι εξαιρετικά σημαντικός σε οποιαδήποτε θέση και αν κατέχει. Συνεπώς, η προσπάθειά μας εστιάζεται στο να έχουμε τους καλύτερους της αγοράς τόσο στην επίτευξη των στόχων, όσο και στις επαγγελματικές συμπεριφορές, όπως αυτές καθορίζονται από την εταιρεία με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική σκέψη. Η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη, αφού ανταποδίδουμε αφενός προσφέροντας το καλύτερο, από πλευράς ευκαιριών καριέρας και παροχών, και αφετέρου λειτουργώντας με γνώμονα την αξιοκρατία και την εμπιστοσύνη.

«Επανεξέταση από μηδενική βάση» είναι ο κεντρικός άξονας της εταιρικής κουλτούρας μας, όπως αυτή εκφράζεται από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Γιώργο Κωνσταντέλλη και διαπνέει το σύνολο των ανθρώπων της BMS. Κύρια συστατικά της κουλτούρας αυτής, είναι η προσήλωσή μας στο άριστο, η αίσθηση του επείγοντος, ο προσανατολισμός στην επιτυχία, το ομαδικό πνεύμα, η καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις τις εργασίας μας.

Στην BMS, επενδύουμε στον Ανθρώπινο παράγοντα και έχουμε εδραιώσει ένα περιβάλλον, όπου ταλαντούχοι άνθρωποι εμπνέονται να αξιοποιήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Μέσα από προγράμματα υπεροχής (excellence programs), αναπτύσσουμε και ενδυναμώνουμε το κάθε στέλεχος ξεχωριστά, δημιουργώντας τους αυριανούς ηγέτες της εταιρείας. Με άλλα λόγια, τα εγκατεστημένα συστήματα και οι αντίστοιχες δομές υποστηρίζουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, βοηθώντας μας να κρατήσουμε τους ανθρώπους που μας καθιστούν επιτυχημένους. Η διαχείριση ταλαντούχων ανθρώπων, άλλωστε, δεν είναι κάτι εύκολο.
Αποτελεί, όμως, με διαφορά την πιο σημαντική, απαιτητική και κυρίως ανταποδοτική δουλειά που κάνουμε στην BMS.

Παράλληλα, βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό του εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ενδεικτικά, σχόλια συναδέλφων:
«Εξαιρετική συμπαράσταση της Διοίκησης σε σοβαρότατα προσωπικά προβλήματα υγείας. Ανθρώπινη και αμέριστη ψυχολογική υποστήριξη (πέραν της υλικής) πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε τυπική στήριξη». «Η Διοίκηση κρατά τις υποσχέσεις της».

Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως η βράβευση αυτή δεν αποτελεί την ολοκλήρωση ενός στόχου, αλλά το έναυσμα για περαιτέρω βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Με ακόμα περισσότερο πάθος, δουλεύουμε με στόχο να διαθέτουμε, παντού και πάντα, ένα άρτιο, από επιστημονικής πλευράς, προσωπικό με υψηλές προδιαγραφές ακεραιότητας και ήθους, απόλυτα υπερήφανο που εργάζεται στην Bristol-Myers Squibb.

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου